با وجود این که یوتیوب پلتفرمی تخصصی برای پادکستها نیست، ولی کاربران زیادی در این زمینه دارد. در نتیجه، حالا این شرکت تصمیم گرفته تا حضور جدیتری در این فضا داشته باشد و برای میزبانی از پادکستها به رقابت با اسپاتیفای و اپل پادکست برود.
صفحه مربوط به بخش پادکستها در اواخر ماه ژوئیه راهاندازی شد و هنوز در دسترس همه قرار نگرفته است. این صفحه با آدرس youtube.com/podcasts فعلا فقط برای کاربران آمریکایی قابل دستیابی است. البته کاربران آمریکایی از صفحه Explore و زبانه پادکست هم میتوانند به آن دسترسی داشته باشند.
این صفحه شوها و کانالهای محبوبی را نشان میدهد که میلیونها مشترک دارند. این قسمت هنوز به اندازه پلتفرمهای رقیب پیشرفته و حرفهای نیست، اما پیشرفته بودن شاید برای کاربران یوتیوب ملاک مهمی نباشد. بررسیهای شرکت Cumulus در ماه مه نشان داده بود که یوتیوب همین حالا به لطف ظهور پادکستهای ویدیویی و راحتی استفاده از سرویسهای خود از اسپاتیفای و اپل پادکست پیشی گرفته است.
یوتیوب ناخواسته وارد فضای پادکستها میشود
حضور یوتیوب در صنعت پادکست بیش از آن که یک تصمیم برنامهریزیشده باشد، یک اتفاق تصادفی بود. اپل اولین شرکتی بود که در سال 2005 وارد حوزه پادکست شد. اسپاتیفای در سال 2019 با خریدهای مختلف و امضای قرارداد با ستارگان این صنعت از جمله «جو روگن» و «الکس کوپر» سرمایهگذاری سنگینی در این حوزه انجام داد. ولی یوتیوب بهطور خودکار میزبان بسیاری از پادکستها شد، چون تقریبا همه چیز به نحوی به این پلتفرم راه پیدا میکند.
با این حال، تجارت پادکست هنوز برای یوتیوب بسیار کوچک است. این شرکت در سال 2021 حدود 28.8 میلیارد دلار برای گوگل درآمد داشت، در حالی که کل صنعت پادکست در سال گذشته حدود یک میلیارد دلار درآمد داشته است. این شرکت شاید نخواهد با تمام قوا وارد این کسب و کار شود، اما راهاندازی یک صفحه اختصاصی برای آن میتواند نشانه واضحی برای آمادگی به منظور ورود منابع بیشتر به فضای پادکستها باشد.