یادی از کراس‌اوور ۴-۹، آخرین محصول ساب تحت مالکیت جنرال موتورز

یادی از کراس‌اوور ۴-۹، آخرین محصول ساب تحت مالکیت جنرال موتورز

احتمالاً همهٔ شما با نام ساب آشنایی دارید. شرکت افسانه‌ای سوئدی که برای چندین سال یکی از زیرمجموعه‌های جنرال موتورز بود اما در سال ۲۰۱۱ پس از بحران شدید مالی تعطیل و به‌نوعی منحل شد. البته این برند توسط سازمان ملی وسایل نقلیهٔ الکتریکی سوئد (به‌صورت مخفف NEVS) و با همکاری چینی‌ها احیا شده و چندی پیش خودرویی الکتریکی را معرفی نمود که بر اساس سدان ساب ۳-۹ ساخته شده است اما این خودرو هرگز حتی نزدیک به محصولات اصلی ساب هم نیست.

ساب در سال ۱۹۹۰ به تملک جنرال موتورز درآمد و از آن به بعد محصولات این شرکت سوئدی بر اساس پلت‌فرم‌های جنرال موتورز ساخته شده و اشتراکات فراوانی با ساخته‌های این غول خودروسازی آمریکایی داشتند؛ اما آخرین خودرویی که توسط ساب پیش از انحلالش طراحی و ساخته شد، کراس‌اوور ۴-۹ بود که جایگزین مدل سالخوردهٔ ۷-۹ در بخش شاسی‌بلندها شد. ۴-۹ کراس‌اوور لوکس میان سایزی بود که نزدیک به ۴.۸۳ متر طول داشت.

این خودرو بر روی پلت‌فرم تتا پریمیوم جنرال موتورز ساخته شده بود که با کادیلاک SRX مشترک بود درحالی‌که در بسیاری از قطعات هم با SRX اشتراکات داشت. ساب ۴-۹ برای اولین بار در نمایشگاه لس‌آنجلس ۲۰۱۰ رونمایی شده و تولید آن از سال ۲۰۱۱ در کارخانهٔ جنرال موتورز در مکزیک آغاز گردید اما تنها چند ماه بعد، تولید ۴-۹ در پی ورشکستگی ساب خاتمه یافت. همچنین این کراس‌اوور تنها محصول در تاریخ ساب محسوب می‌شد که در مکزیک به تولید رسید.

نکتهٔ جالب اینکه هیچ اطلاعات رسمی و دقیقی در مورد کل تعداد تولید شده از ساب ۴-۹ وجود ندارد. به گزارش برخی منابع، تنها ۶۱۴ دستگاه از این خودرو ساخته شده است اما موزهٔ ساب در سوئد ادعا می‌کند که ۸۱۴ دستگاه از ۴-۹ مونتاژ شده است. درهرحال قطعاً تنها کمتر از هزار دستگاه از این کراس‌اوور سوئدی تولید شده است که فقط ۶۰ دستگاه از آن‌ها مدل ۲۰۱۲ هستند. ساب ۴-۹ که در ابتدا صرفاً در بازار ایالات‌متحده عرضه شد، با دو پیشرانهٔ V6 بنزینی مختلف به بازار آمد.

موتور اول یک واحد ۳ لیتری تنفس طبیعی با ۲۶۵ اسب بخار قدرت بود و دومی از نوع ۲.۸ لیتری توربو بود که ۳۰۰ اسب بخار قدرت و ۴۰۰ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کرد. گفته شده برای بازار اروپا یک پیشرانهٔ دیزلی هم در نظر گرفته شده بوده اما این موتور هرگز ارائه نگردید. انتقال نیروی هردوی این موتورها صرفاً توسط یک گیربکس شش سرعتهٔ اتوماتیک صورت می‌گرفت که نیرو را به‌صورت دائمی به هر چهارچرخ انتقال می‌داد. درنتیجه ساب ۴-۹ با موتور تنفس طبیعی در ۹ ثانیه و با پیشرانهٔ توربو ظرف ۸.۳ ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر در ساعت می‌رسید.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
4 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.