یادی از پژو ۲۰۵ T16، کوچولوی چابک و نایاب فرانسوی!

یادی از پژو ۲۰۵ T16، کوچولوی چابک و نایاب فرانسوی!

تنها ۲۰۰ نمونه از نسخه جاده‌ای پژو ۲۰۵ T16 تولید شده است…

زمانی که به یک هاچبک داغ ساخت پژو فکر می‌کنیم معمولاً مدل ۲۰۵ GTI به یادمان می‌آید. این خودروی کوچک باعث شده بود فولکس‌واگن گلف GTI به حاشیه رانده شود و به نماد دوران خود بدل گردد. ارزش مدل‌های گوناگون ۲۰۵ GTI در سالیان اخیر افزایش یافته و یک هاچبک پرفورمنس و کلاسیک دیگر پژو را هم باید ذکر کرد که بسیار کمیاب‌تر می‌باشد. ما جانور دوست‌داشتنی پژو یعنی ۲۰۵ T16 را می‌گوییم.

از گروه B به عنوان عصر طلایی مسابقات رالی یاد می‌شود زیرا وجود محدودیت‌های کم در این مسابقات باعث تولید برخی خودروهای فوق‌العاده شد. این خودروهای قدرتمند در مسیرهای پر پیچ و خم عملکرد هیجان‌انگیزی داشتند…

یکی از معدود قوانینی که باید در مسابقات رالی گروه B رعایت می‌شد اجبار خودروسازان به تولید حداقل ۲۰۰ نمونه جاده‌ای قانونی از خودروهای رالی سفارشی و فروش آن‌ها به عموم مردم بوده است. نسخه جاده‌ای ۲۰۵ T16 بلیت پژو برای حضور در رالی بوده است.

همه‌ی نمونه‌های سفارشی T16 زندگی خود را به عنوان مدل عادی سه درب ۲۰۵ شروع کرده‌اند اما شاسی خوش‌شانس انتخاب شده در ادامه سرنوشت بسیار متفاوتی در مقایسه با برادران استاندارد داشته است. مهندسان پژو شروع به جدا کردن بخش جلو و عقب خودرو کرده تا جا برای چارچوب کاری لوله‌ای باز شود و همچنین فاصله بین چرخ‌های روبرویی نیز افزایش یافته است.

در قلب خودرو پیشرانه ۱.۸ لیتری توربوی ۱۶ سوپاپ بنزینی قرار دارد که در حالت مسابقه‌ای رالی قدرت بیش از ۵۰۰ اسب بخاری تولید می‌کند؛ اما قدرت مدل‌های جاده‌ای به ۱۹۷ اسب بخار محدود شده ولی وزن کمتر باعث ایجاد شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت ۶.۶ ثانیه‌ای شده که سریع‌تر از فراری ۳۰۸ GTB آن زمان بوده است!

داخل کابین پژو ۲۰۵ T16 شاهد پشت آمپرها و برخی دکمه‌های قرض گرفته شده از خودروی رالی هستیم اما داشبورد دارای پوشش خاص می‌باشد. یک جفت صندلی مسابقه‌ای با دوخت‌های قرمز نیز تجربه موتور اسپورت تمام‌عیاری را به وجود می‌آورد. با قرار گرفتن پیشرانه در وسط خودرو توزیع وزن مناسبی ایجاد شده و البته هیچ فضایی برای صندلی‌های عقب وجود ندارد.

از سال ۱۹۸۷ و به خاطر مسائل ایمنی رالی گروه B متوقف شد. پژو ۲۰۵ T16 دو سال آخر این مسابقات حرف اول را می‌زد و پس از آن نیز حضور موفقی در رالی داکار داشت. این خودرو در سال‌های ۱۹۸۷، ۱۹۸۹ و ۱۹۹۰ برنده مسابقات داکار شد. نهایتاً پژو ۴۰۵ T16 جایگزین ۲۰۵ T16 شد.

مدل‌های جاده‌ای این هاچبک تند و تیز ارتباط محسوسی با مدل مسابقه‌ای داشته و در بین کلکسیونرها نیز از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است.

منبع: autoclassics

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
3 + 14 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.