خودروسازان اکثر اوقات محافظهکار عمل میکنند اما گاهی اوقات ریسکهایی انجام داده و محصولاتی بسیار متفاوت را ارائه مینمایند. یکی از این خودروسازان رنو بوده که با محصول خاطرهانگیز کلیو V6 بسیار خبرساز شد.
پیشنمایش این خودرو بصورت یک کانسپت در نمایشگاه پاریس ۱۹۹۸ انجام شد و دو سال بعد هم نسخه تولیدی آن پدیدار گشت. این خودرو نتیجه مستقیم حضور کلیو V6 در مسابقات بود و بیش از آنکه مشابه نمونههای استاندارد باشد به سوپرکارهای دوران خود شباهت داشت. کلیو V6 در حقیقت از طراحی پیشرانه وسط و دیفرانسیل عقب سود برده بود.
فاز ۱ کلیو V6 که تا ۹۸ درصد به طرح مطالعاتی خود وفادار باقی مانده بود از نیروگاه ۶ سیلندر ۳ لیتری تنفس طبیعی سود میبرد. این پیشرانه که از مدل لاگونا گرفته شده بود از پیستونهای جدید، نسبت تراکم بیشتر و برخی تغییرات دیگر برخوردار شده و ردلاین ۷۱۰۰، قدرت ۲۳۰ اسبی و گشتاور ۳۰۰ نیوتون متری داشت.
گیربکس ۶ سرعته دستی نیز از نمونه ۵ سرعته مشتق شده بود و نیرو را به چرخ های عقب میفرستاد. یک دیفرانسیل لغزش محدود نیز برای افزایش کشش کلیو در نظر گرفته شده بود. این هاچبک فرانسوی در خط مستقیم شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت ۶.۴ ثانیهای و حداکثر سرعت ۲۳۷ کیلومتر در ساعتی داشت.
کلیو V6 نسبت به مدل استاندارد ۱۷۱ میلیمتر پهنتر و ۶۶ میلیمتر کوتاه قدتر شده و فاصله بین محوری آن نیز ۳۸ میلیمتر افزایش پیدا کرده بود. زیر خودرو هم رینگهای ۱۷ اینچی OZ سوپر توریسمو و لاستیکهای پهن قرار داشت.
قدرت توقف این سوپر هاچبک را نیز ترمزهای AP ریسینگ با دیسکهای جلو و عقب ۳۳۰ و ۳۰۰ میلیمتری تأمین میکردند. سیستم تعلیق کلیو V6 نیز بصورت انحصاری برای این مدل توسعه یافته بود هرچند میلههای ضد لغزش جلو به مدل مسابقهای کلیو تروفی تعلق داشت و ساب فریم جلو نیز از کلیو رنو اسپورت ۱۷۲ قرض گرفته شده بود. از دیگر قطعات منحصربهفرد این خودرو میتوان به سپرهای جلو و عقب، پانلهای بدنه و رکابهای جانبی و… اشاره کرد. البته سقف، درب پشتی، کاپوت و… به کلیو ۱۷۲ تعلق داشتند.
به دلیل طراحی جدید، کلیو V6 جادارترین مدل کلاس نبود اما هنوز هم از محفظه بار جلویی ۶۷ لیتری سود میبرد و پشت صندلیها نیز فضای ۴۵ لیتری وجود داشت. این خودرو همچنین به تریم چرم و آلکانترا، سیستم تهویه مطبوع، سیستم صوتی و شیشههای دودی مجهز بود.
تمامی ۱۶۳۱ دستگاه فاز ۱ این خودرو از جمله ۲۵۶ مدل فرمان راست بازار بریتانیا توسط شرکت تام واکین شاو ریسینگ در سوئد تولید شدند اما کار تولید مدل فاز ۲ را که در سال ۲۰۰۳ عرضه شد کارخانه دییپ بر عهده داشت.
کلیو V6 فاز ۲ همزمان با معرفی نسخه فیس لیفت شده نسل دوم کلیو استاندارد پدیدار شد و از استایل بهروزتر، رینگهای ۱۸ اینچی، شاسی بازنگری شده، فاصله بین محوری بیشتر و قدرت بالاتر سود میبرد. خروجی بالاتر پیشرانه به لطف بازنگری در سیلندرها و سیستم تزریق حاصل شده بود. این نیروگاه قدرت ۲۵۵ اسبی و گشتاور ۳۰۰ نیوتون متری داشت و باعث ایجاد شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت ۵.۸ ثانیهای و حداکثر سرعت ۲۴۶ کیلومتر در ساعتی میشد.
تولید این خودرو در سال ۲۰۰۵ و پس از مونتاژ ۱۳۰۹ دستگاه پایان یافت. از جمله مدلهای سفارشی تولید شده نسخه RHD بازار بریتانیا بود. گرانترین نسخه فروخته شده از کلیو V6 به یک نمونه فاز ۱ با کارکرد ۳۳۸۹ کیلومتر مربوط میشود که چند ماه پیش در یک حراجی به قیمت ۶۲۵۴۰ پوند به فروش رسید.