در سال ۱۹۸۶ اولین تصاویر نمونه پروتوتایپ از بی ام و z1 که توسط بخش توسعه BMW تکنیک طراحی شده بود، در مطبوعات منتشر شد. یک سال بعد در نمایشگاه فرانکفورت از مدل رسمی آن پرده برداری گردید. قبل از شروع تولید آن ۵۰۰۰ دستگاه از این خودرو پیش فروش شده بود.
در سال ۱۹۸۸ مدل آرمانی Z1 در خط تولید قرار گرفت و تا سال ۱۹۹۱ بی ام و توانست ۸۰۰۰ دستگاه از این خودرو را بفروش برساند. در نهایت بدلیل معرفی مرسدس بنز SL و کاهش تقاضا برای Z1 در سال ۹۱ پرونده آن مختومه شد. بی ام و z1 نه بخاطر طراحی خاص بدنه و نه بخاطر ویژگیهای فنی و قوای محرکه معروف شده بلکه ساختار درهای آن و طریقه بازو بسته شدن بی همتای درهاست که این مدل را جاودانه نموده است.
درها نه مثل خودروهای معمولی به پهلو باز می شوند و نه مثل سوپراسپرتها به بالا و نه مثل مینی ون ها کشویی هستند. درها پایین می روند و در زیر بدنه خودرو پنهان می شوند! البته این طرح فانتزی نه تنها سوار و پیاده شدن را آسان نکرده بلکه بخاطر بالاتر رفتن کلاف درها، سخت تر هم کرده است.
ابتدا قرار بود این مدل بصورت دو دیفرانسیل ساخته شود اما بعدها BMW از این امر منصرف شد. ساختار بدنه Z1 از سه تا پنج نوع از پانلهای پلاستیکی متنوع ساخته شده است. بدنه و در موتور از جنس GRP یا پلیمر تقویت شده با گرافیت ساخته شده و جالب اینکه می شد ظرف ۴۰ دقیقه اجزای بدنه را کاملا جدا کرده و دوباره نصب نمود.
طراحی آیرودینامیکی Z1 در زمان خود دقیق و حساب شده بود و قسمت عقب خودرو بگونه ای طراحی شده بود که اغتشاشات هوا را به حداقل برساند.
قوای حرکتی این ماشین از موتور ۲.۵ لیتری ۱۲ سوپاپه چهار سیلندری تشکیل می شود که قادر به تولید ۱۷۰ اسب بخار در دور ۵۸۰۰ می باشد. گشتاور نیز ۲۲۲ نیوتن متر است. با چنین مشخصاتی نباید انتظار داشته باشید که با خودرویی اسپرت طرفید.
z در نامگذاری این خودرو و خودروهای بعدی بی ام و مخفف Zunkuft به معنای آینده است. مدلهای z3, Z4 و Z8 را می توان فرزندان و نوادگان Z1 دانست.
قیمت z1 بین ۸۳ تا ۸۹ هزار مارک آلمان و معادل تقریبی ۳۹ هزار یوروی امروزی بود.