اسپیس ایکس ظاهراً درخواستی را به کمیسیون ارتباطات فدرال ایالات متحده (FCC) ارسال کرده است که بهموجب آن، برخی از ماهوارههای نسل دوم استارلینک به سختافزار اتصال مستقیم به شبکه موبایل مجهز خواهند شد. درواقع این سختافزار، عامل ارتباط بین ماهوارههای استارلینک و گوشی کاربران است که اینترنت پرسرعت را برای آنها فراهم میکند.
اسپیس ایکس برای افزایش 10 هزار ماهواره کوچک مدار پایین زمین بهصورت فلکی استارلینک خود طی چند سال آینده چراغ سبز دریافت کرده است و امیدوار است با کمک T-Mobile تا سال 2024 سرویس اینترنت ماهوارهای را در دسترس گوشیهای موبایل قرار دهد.
اتصال بین استارلینک و موبایلها تا سال 2024
درحالحاضر، شرکت فضایی متعلق به ایلان ماسک، 3500 ماهواره استارلینک نسل اول را به فضا پرتاب کرده و مجوز FCC را برای پرتاب 7500 ماهواره نسل دوم دیگر تا قبل از پایان این دهه دریافت کرده است. با مجهزکردن ماهوارهها به سختافزار جدید، این شرکت امیدوار است تا خدمات صوتی، پیامرسانی و وبگردی اولیه را با حداکثر سرعت تئوری 18.3 مگابیت بر ثانیه به کاربران ارائه کند.
درنهایت، اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، اسپیس ایکس میتواند تا سال 2024 با 2000 ماهواره نسل دوم خود، پوشش «کامل و مداومی» برای گوشیهای هوشمند ارائه کند.
استارلینک سرویس اینترنت مبتنی بر ماهوارهای است که توسط اسپیس ایکس توسعه پیدا کرده و هدف آن ارائه دسترسی به اینترنت پرسرعت در مناطق دورافتاده و محروم است. تا سپتامبر 2022، این صورت فلکی از بیش از 3000 ماهواره تشکیل شده است که در مجموع نزدیک به 12 هزار ماهواره در آن مستقر خواهد شد. این سرویس تا ژوئن 2022 بیش از 500 هزار مشترک را به خود جذب کرده است و ایلان ماسک میخواهد این تعداد را بیشتر کند.
برای استفاده از سرویس استارلینک، کاربران باید تجهیزات خاصی مانند آنتن و گیرنده داشته باشند. بااینحال، اسپیس ایکس درحال کار روی فناوری است که به کاربران اجازه میدهد گوشیهای خود را مستقیماً به شبکه استارلینک متصل کنند و در این شرایط به تجهیزات تخصصی نیازی وجود ندارد. با این کار، دسترسی کاربران به اینترنت پرسرعت از فضا و استفاده از قابلیتهای استارلینک آسانتر میشود.