گزارش چهاردهمین نمایشگاه خودروی اصفهان قسمت اول: غرفهٔ سایپا

ساینا

در مطلب مقدماتی گزارش چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت خودروی اصفهان وعده دادیم که در مطالب بعدی به‌طور کامل و مفصل به گزارش این نمایشگاه خواهیم پرداخت. حال امروز در نخستین قسمت از سری مطالب گزارش نمایشگاه خودروی اصفهان به سراغ غرفهٔ گروه خودروسازی سایپا رفته‌ایم تا گزارش کاملی از این غرفه را تقدیم حضور شما کنیم. همان‌طور که در مطلب مقدمه هم اشاره شد، سالن اول محل برگزاری نمایشگاه‌های اصفهان به‌طور کامل در اختیار گروه خودروسازی سایپا و زیرمجموعه‌هایش یعنی پارس‌خودرو، زامیاد و سایپا-سیتروئن قرار گرفته بود.

در بخش جلویی غرفهٔ سایپا، مدل‌های ساینا اتوماتیک و کوییک به نمایش درآمده بودند که قبلاً هم شاهد نمایش آن‌ها در نمایشگاه لیزینگ اصفهان بودیم. کوییک از نوع اتوماتیک فول آپشن و با رنگ سفید بود و در داخل آن تریم دورنگ مشکی قرمز کار شده بود؛ اما این اقدام هم کمکی به بهبود وضعیت کابین بی‌کیفیت و نه‌چندان زیبای کوییک نکرده بود. در کنار کوییک هم ساینا اتوماتیک قرار داشت اما با توجه به اینکه در اینجا خودروی جدیدی وجود نداشت از آن گذر کرده و به سمت غرفهٔ پارس‌خودرو می‌روم.

در غرفهٔ پارس‌خودرو هم محصول جدیدی به چشم نمی‌خورد به‌نحوی‌که در ابتدا یک برلیانس H220 و در کنار آن یک H230 تاکسی به همراه برلیانس کراس قرار گرفته بود؛ اما پس ‌از این سه خودرو در انتهای غرفهٔ پارس‌خودرو یک برلیانس H320 و یک رنو ساندرو تیونینگ شده دیده می‌شود. ساندرو به رنگ قرمز و H320 به رنگ سفید بوده و تغییراتی در داخل و خارج آن‌ها صورت گرفته بود. در این میان برلیانس H320 نمای اسپرت و زیباتری پیدا کرده بود.

در پشت غرفهٔ پارس‌خودرو، غرفهٔ زامیاد قرار داشت که در آن سه خودرو شامل مینی‌بوس ایوکو، پیکاپ پادرا و وانت درکا قرار داشت. وانت پادرا در اصل همان نیسان جونیور است که اتاق آن با یک پیکاپ چینی تعویض شده درحالی‌که بخش عقبی آن بدون تغییر باقیمانده است. در داخل نیز داشبورد به‌طور کامل با نیسان جونیور متفاوت است ولی فوق‌العاده بی‌کیفیت بوده و همچنان قطعاتی از پراید در آن دیده می‌شود! آن‌هم درحالی‌که قیمت ۴۴ میلیون تومانی برای آن اعلام شده است. در کنار پادرا هم وانت سبک درکا قرار داشت که در اصل وانتی ساخت دانگ‌فنگ است. درکا نیز خودرویی بسیار بی‌کیفیت و با پیشرانه‌ای کم نوان است که در زیر صندلی راننده نصب شده است. این وانت چینی ظرفیت حمل ۹۰۰ کیلوگرم بار را داشته و ۳۰ میلیون تومان قیمت دارد.

سمت دیگر سالن اول نیز به محصولات مونتاژی سایپا اختصاص یافته بود. در ابتدا کیا سراتو به نمایش درآمده بود که از نوع اتوماتیک آپشنال بود. قیمت این خودرو هم‌اکنون با افزایش به ۱۰۴ میلیون تومان رسیده است. این در حالی است که چندی پیش در نمایشگاه دیترویت نسل جدید سراتو رونمایی شد و سایپا همچنان در حال مونتاژ دو نسل قدیمی‌تر آن است.

کمی جلوتر در اختیار کراس‌اوورهای چانگان قرار داشت. اولین خودرو در این قسمت، کراس‌اوور ساب‌کامپکت چانگان CS35 بود که هم‌اکنون توسط سایپا مونتاژ می‌شود؛ اما غیر از این مدل، سه کراس‌اوور دیگر چانگان هم در این قسمت قرار داشتند که همگی فعلاً صرفاً برای رونمایی و بازار سنجی به نمایش درآمده بودند و قیمت هیچ‌کدام مشخص نیست. پس از CS35، کراس‌اوور اول مدل CS75 بود که از کراس‌اوورهای نسبتاً قدیمی چانگان بوده و از سال ۲۰۱۴ تولید می‌شود.

در انتها اما جدیدترین کراس‌اوورهای چانگان یعنی مدل‌های CS55 و CS95 به نمایش درآمده بودند. CS55 کراس‌اوور کامپکتی است که استایل زیبا و هماهنگی داشته و می‌توان از این لحاظ آن‌را حتی با کراس‌اوورهای اروپایی قابل‌مقایسه دانست. CS55 از کابین زیبا و بسیار باکیفیتی هم برخوردار است به‌نحوی‌که کیفیت متریال داخلی آن کاملاً با کراس‌اوورهای کره‌ای برابری کرده و حتی می‌توان گفت از خودرویی چون هیوندای توسان هم بالاتر است. در کل چانگان CS55 یک کراس‌اوور کاملاً قابل‌توجه و درخور تحسین از سازنده‌ای چینی است که نشان از پیشرفت چشمگیر خودروسازان این کشور دارد. این کراس‌اوور کامپکت چینی تنها با یک پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری چهار سیلندر توربو ارائه می‌شد که ۱۵۵ اسب بخار قدرت دارد. در صورت تولید چانگان CS55 توسط سایپا می‌توان قیمتی در حدود صد میلیون تومان را برای آن پیش‌بینی کرد.

در کنار CS55، بزرگ‌ترین کراس‌اوور ساخت چانگان بنام CS95 قرار گرفته بود. این ماشین هم برای خودروسازی چینی، کراس‌اووری قابل‌توجه است. CS95 کراس‌اووری میان سایز سه ردیفه است که طراحی و توسعهٔ آن به‌طور مشترک توسط چانگان و مرکز تحقیق و توسعه در بریمنگهام بریتانیا صورت گرفته است. در طراحی بیرونی این خودرو الهام گیری از محصولات لندروور کاملاً مشهود است اما بااین‌حال CS95 نمای نسبتاً زیبا و قابل قبولی دارد. نسخهٔ تولیدی این خودرو برای اولین بار در نمایشگاه پکن ۲۰۱۶ رونمایی شد و از سه‌ماههٔ نخست سال گذشته راهی بازار چین گردید. CS95 طولی معادل ۴.۹۴ متر داشته و از یک پیشرانهٔ ۲ لیتری توربو با ۲۱۵ اسب بخار قدرت استفاده می‌کند و برای آن سامانهٔ چهارچرخ محرک هم ارائه می‌گردد.

و نهایتاً آخرین غرفهٔ این سالن نیز متعلق به جوینت ونچر سایپا-سیتروئن بود که دو خودروی سیتروئن C4 سدان و C3 را در آن در معرض دید عموم قرار داده بود. نسخهٔ سدان C4 خودرویی جهانی نبوده و صرفاً در بازارهای محدودی مثل چین، روسیه و آمریکای جنوبی عرضه می‌گردد. این خودرو برای اولین بار در پایان سال ۲۰۱۲ با نام C4 L در چین رونمایی شد و پس از تجربهٔ فیس‌لیفتی در سال ۲۰۱۶ همچنان در کارخانه‌هایی در چین، روسیه و آرژانتین در حال تولید است.

C3 اما جدیدترین هاچ‌بک سیتروئن محسوب می‌شود که نسل کنونی آن برای اولین بار در ژوئن سال ۲۰۱۶ رونمایی شد. C3 یک هاچ‌بک زیبای اروپایی است که از طراحی منحصربه‌فرد سیتروئن بهره می‌برد. این هاچ‌بک ساب‌کامپکت همچنین از کابین زیبا و باکیفیتی هم برخوردار است که طراحی داخلی خاص سیتروئن کاملاً در آن به چشم می‌خورد. قرار است سیتروئن C3 در آینده توسط سایپا تولید شده و با قیمتی در حدود ۱۲۰ میلیون تومان به بازار عرضه گردد. C3 با این قیمت هیوندای i20 مونتاژ کرمان خودرو را به‌عنوان رقیب مستقیم روبروی خود می‌بیند.

در این مطلب گزارش کامل غرفهٔ گروه خودروسازی سایپا در چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت خودروی اصفهان تقدیم شما شد و در قسمت‌های بعدی به سایر قسمت‌های نمایشگاه خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
1 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.