در حالی که بیش از یک ماه از قطعی اینترنت در ایران میگذرد، نمایشگاه جیتکس ۲۰۲۲ بزرگتر از سالهای گذشته در نزدیکی ایران و در مرکز تجارت جهانی دبی برگزار شد. جیتکس که حالا پسوند «گلوبال» را کنار نام خود دارد، میزبان دهها هزار نفر از بیش از ۱۷۰ کشور جهان بود. جیتکس ۲۰۲۲ دو بخش کاملا جدید هم داشت: گلوبال DevSlam که محلی برای گردهمآیی توسعهدهندهها و برنامهنویسها بود و X-Verse که به جدیدترین دستاوردها در حوزه متاورس و واقعیت مجازی اختصاص داشت. در این ویدیو نگاهی به حال و هوای جیتکس ۲۰۲۲ داریم.
رباتها حضور پررنگی در جیتکس ۲۰۲۲ داشتند؛ از رباتهای اطلاعرسان که در سالنهای نمایشگاه بین غرفهها و بازدیدکنندهها میچرخیدند، تا بازوهای رباتیک که در صنعت بهکار میروند، و حتی رباتهای انساننما که بهشکل ترسناکی چهره انسانی دارند و با حرکات اجزای چهره، احساس خود را به شما منتقل میکنند.
ماشینهای هوشمند و وسایل نقلیه پرنده نیز در جایجای نمایشگاه دیده میشدند، بهویژه در غرفه شرکت اتصالات که بزرگترین اپراتور منطقه شورای همکاری خلیج فارس محسوب میشود. شرکت جنرال موتورز با خودروی مفهومی کادیلاک InnerSpace به جیتکس ۲۰۲۲ آمده بود تا آینده ماشینهای خودران را به نمایش بگذارد.
غرفه پلیس دبی در سالن زیبای شهر دیجیتال دبی نیز آخرین دستاوردهای پلیس امارات متحده عربی را به معرض نمایش گذاشته بود. خودروی غیاث و پهپاد هوشمند، دو محصول جذاب این بخش از جیتکس ۲۰۲۲ بودند.
نمایشگاه جیتکس امسال به نهایت ظرفیت خود رسید. در همین راستا از سال آینده شاهد برگزاری رویداد جیتکس در آفریقا نیز هستیم. این رویداد در سال ۲۰۲۳ و در کشور مراکش برگزار میشود تا این قاره نیز در صدر اخبار تکنولوژی دنیا قرار بگیرد.
همراه اول بهعنوان بزرگترین اپراتور خاورمیانه نیز برای نخستین بار در نمایشگاه جیتکس حضور داشت و ما نیز گزارشی از غرفه این شرکت تهیه کردیم. در گزارش بعدی به سالن اختصاصی X-Verse جیتکس ۲۰۲۲ میرویم تا با جدیدترین دستاوردها در حوزه متاورس و واقعیت افزوده آشنا شویم.