کوالکام در کنفرانس ویژه خود در نمایشگاه CES 2022 اعلام کرد که با همکاری مایکروسافت به توسعه تراشههای اختصاصی و جدیدی برای حوزه واقعیت افزوده (AR) میپردازد. این تراشهها قرار است برای عینکهای AR آینده اکوسیستمهای مایکروسافت به کار گرفته شوند.
«کریستیانو امون»، مدیرعامل کوالکام در مراسم این شرکت گفت: «ما در حال توسعه یک تراشه اسنپدراگون سفارشی واقعیت افزوده برای نسل بعدی عینکهای AR سبک و بهینه اکوسیستم مایکروسافت هستیم. این تراشه با پلتفرم نرمافزاری هر دو شرکت یعنی پلتفرم مایکروسافت مش و اسنپدراگون Spacex XR یکپارچه خواهد بود. پلتفرم Spaces XR بهطور کامل با مایکروسافت مش یکپارچه میشود و برای عینکهای سبک نسل آینده در دسترس قرار میگیرد.»
همکاری این دو شرکت اتفاق غافلگیرکنندهای نیست. مایکروسافت پیشتر از تراشه اسنپدراگون 850 برای هدست هولولنز 2 استفاده کرده بود. آنها همچنین روی توسعه تراشههایی مثل SQ1 و SQ2 برای سرفیس پرو X با هم همکاری داشتند. کوالکام در سالهای اخیر تمرکز خود روی حوزه واقعیت افزوده و واقعیت مجازی را بیشتر کرده و بدیهی است که چنین همکاریهایی از دل فعالیتهای آنها بیرون بیاید.
پشتیبانی همزمان از پلتفرمهای کوالکام و مایکروسافت
با این حال، پشتیبانی همزمان از هر دو پلتفرم مایکروسافت مش و اسنپدراگون Spaces XR اتفاق قابل توجهی است. هر دو پلتفرم از قابلیتهای واقعیت ترکیبی در دستگاههای مختلف پشتیبانی میکنند. مایکروسافت مش همین حالا سیستمی میان پلتفرمی برای ایجاد ارتباط بین هدستهای واقعیت مجازی، تبلتها، گوشیهای هوشمند و کامپیوترها دارد.
اسنپدراگون Spaces هم میخواهد گوشیهای مجهز به تراشههای کوالکام را به عنوان نمایشگر دوم سیستمهای واقعیت ترکیبی به کار بگیرد. حالا با توجه به تاکید این شرکت بر همکاری با مایکروسافت در زمینه عینکهای واقعیت افزوده فوق سبک، به نظر میآید که مدیران این دو کمپانی برنامههای بزرگی در سر دارند و نمیخواهند از دنیای متاورس به عنوان ترند بزرگ بعدی بازار جا بمانند. فعلا هیچ اطلاعاتی درباره اولین تراشه حاصل از این همکاری در دسترس نیست.