کلاس GL مرسدس بنز، زیر ذره بین

کلاس GL مرسدس بنز، زیر ذره بین

بی تردید خودروهای سری کلاس GL مرسدس بنز، برجسته ترین SUV های بزرگ و لوکس دنیا هستند. اتومبیل هایی چشم نواز با تلفیقی از تجمل و کارایی که تصویرشان در ذهن هر کسی با اشتیاقی وصف ناشدنی برای لمس فرمان و میدونی هایشان هک شده است.امروز قصد داریم شما را با سه نسل از تکنولوژی مدرن مرسدس بنز در قالب class-GL بیشتر آشنا کنیم.

دیباچه

سال ۲۰۰۵ دوستداران خودروهای SUV شاهد اولین تحرکات دنیای خودروسازی برای ورود به تکاملی نوین از خودروهای لوکس و فول سایز این مدل بودند. آئودی نخستین شرکتی بود که وارد این پروسه شد و با ساخت Audi Q7 اولین قدم را برای ورود به این تکامل برداشت.

سازندهAudi AG  Audi AG
سال تولید۲۰۰۵موتور۳.۰ لیتری، ۶ سیلندر (بنزینی)
کلاسکراس اور SUV (بزرگ) ۳.۶ لیتری، ۶ سیلندر (بنزینی)
استیلپنج درب SUV ۴.۲ لیتری، ۸ سیلندر (بنزینی)
پلتفرمفولکس واگن ( گروه PL71 ) ۳.۰ لیتری، ۶ سیلندر (دیزلی)
گیربکس۶ سرعته اتوماتیک ۴.۲ لیتری، ۸ سیلندر (دیزلی)
 ۸ سرعته اتوماتیک (۸HP) ۶.۰ لیتری، ۱۲ سیلندر (دیزلی)
فاصله بین محورها۳.۰۰۲ متر  
طولاز سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ : ۵.۰۸۵  
عرضاز سال ۲۰۱۰ : ۵.۰۸۸ متر  

یک سال بعد مرسدس بنز خودروساز پیشروی آلمانی نیز با معرفی اولین نسل از کلاس GL خود در موتورشوی دیترویت وارد این فرآیند شد.

نسل نخست class-GL

ابتدایی ترین نسل کلاس GL یا همان  X164 یک خودروی هفت صندلی بود و از نظر شکل خارجی شبیه یک ناو جنگی و به همان اندازه برخوردار از یک استیل چشم نواز در طراحی با هدف سلطه بر بازار آمریکای شمالی و بریتانیا.

 

سازندهمرسدس بنز  
سال تولید۲۰۰۵موتور۳.۰ لیتری، ۶ سیلندر (دیزلی)
کلاسکراس اور SUV (بزرگ) ۴.۰ لیتری، ۸ سیلندر (بنزینی)
استیلهفت درب SUV ۴.۸ لیتری، ۸ سیلندر
سیستم انتقال نیرو۸ سرعته اتوماتیک ۵.۵ لیتری، ۸ سیلندر
فاصله محورها۳.۰۷۵ متروزن۲۴۶۵ تا ۲۵۸۵ کیلوگرم
طولاز سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ : ۵.۰۸۵  متر  
 از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ : ۵.۰۹۵  متر  
عرضاز سال۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ : ۱.۹۲۰ متر  
 از سال۲۰۰۹  تا ۲۰۱۲ : ۱.۹۴۱ متر  

 

 X164 در جهت ارتقای سطح مشتری پذیری بازار خودش از  تجهیزات استاندارد متعددی بهره می برد. یک سیستم تهویه قدرتمند با قابلیت کنترل دمای داخل کابین، روپوش کاملا چرمی برای فرمان و صندلی ها، امکان کنترل مسیر به وسیله روش های الکترونیکی و رادیویی، صندلی های مجهز به سیستم گرمازا، چراغ های LED، رینگ های ۱۹ اینچی و یک تودوزی چشم نواز برای داخل کابین.

از نظر رانندگی نیز، این خودرو دارای قابلیت های منحصر بفردی بود. X164 با موتور شش سیلندر و حجم سه لیتر، ۲۱۰ اسب بخار قدرت و ۵۴۲ نیوتن متر گشتاور داشت. و در حالت هشت سیلندری و حجم ۵.۵ لیتری قدرتش حتی به ۳۸۲ اسب بخار هم می رسید.

نسل دوم class-GL

X166 نسل دوم کلاس GL بود که مرسدس بنز آن را بزرگتر، لوکس تر، باشکوه تر و دارای انبوهی از تکنولوژی و فناوری خلق کرده بود. مدیریت فوق العاده ساخت X166 وزنش را در عین بزرگتر شدنش ۱۰۰ کیلوگرم کاهش داده بود و استفاده ی MB در این خودرو از موتورهای نو نوار شده بنزینی و دیزلی که مجهز به قابلیت توربوشارژری شده بودند، نسل جدید GL را برای تسلطی تاریخی بر رکورد فروش خودروهای لوکس دنیا در سپتامبر ۲۰۱۲ روانه بازار کرد.

 

سازندهمرسدس بنز  
سال تولید۲۰۱۲موتور۴.۰ لیتری، ۸ سیلندر (دیزلی)
کلاسکراس اور SUV (بزرگ) ۴.۶ لیتری، ۸ سیلندر (بنزینی)
استیلهفت درب SUV ۴.۶ لیتری، ۸ سیلندر (biturbo)
سیستم جعبه دنده۷ سرعته اتوماتیک(tronic) ۴.۶ لیتری، ۸ سیلندر (biturbo)
 ۷ سرعته اتوماتیک(AMG tronic) ۵.۵ لیتری، ۸ سیلندر (biturbo)
فاصله بین محورها۳.۰۷۵ متروزن۲۴۶۵ تا ۲۵۸۵ کیلوگرم
طول۵.۱۲۰  مترارتفاع۱.۸۵۰ متر
عرض۱.۹۳۴ متر  

 

X166 نسبت به نسل پیشینش تجهیزات استاندارد متنوع تری داشت:

یک دستیار حرفه ای با قابلیت هشدار به راننده برای پیشگیری از تصادف، یک سیستم هشدار دهنده به بی توجهی و خواب آلودگی راننده، یک هشداردهنده دیگر برای حضور عابر پیاده در جلوی اتومبیل، دستیار هوشمند پارک، سیستم یاری رسان به راننده برای رانندگی بهتر در شب، و امکان اتصال به اینترنت.

اما اینها تمام امکانات X166 نبود. به این لیست طولانی رینگ های ۱۸ اینچی، کیسه هوای نه گانه، سیستم تعلیق مجهز به کمک فنرهای گازی، لوازم مفصل داخل کابین و امکان کنترل الکترونیکی هدایت خودرو را اضافه کنید. یک پکیج اضافی نیز مرسدس بنز برای این خودرو پیش بینی کرده بود. دستیار کنترل مسیر مستقیم خودرو، دستیار هوشمند ارتقای ناحیه دید آینه ها، سیستم هوشمند کنترل سرعت، سیستم فراگیر استریوی داخل کابین، یک نمایشگر چندمنظوره داخلی و یک سیستم هوشمند رانندگی در شب.

دو نسل از خودروهای کلاس GL مرسدس بنز را شناخیتم. خودروهایی با انبوهی از امکانات و تکنولوژی های جانبی و در سطحی ممتاز از تجمل و کارایی. اما این همه ماجرا نیست. جدیدا مرسدس بنز نسل سوم این کلاس از خودروهای خودش را معرفی کرده است و این یعنی تمام چیزی که تا به اکنون خواندید تنها مقدمه ای بودند بر این مقاله. پس با ما باشید تا شما را با تازه ترین ارمغان مرسدس بنز برای دنیای مدرن بیشتر آشنا کنیم.

نسل سوم class-GL

شاید این خودرو برجسته ترین خودروی ۱۰ سال اخیر از نظر طراحی داخلی و زیبایی کابین باشد. یک کراس اور غول پیکر با پتانسیلی شگرف در تسلط بر بازار SUVهای بزرگ و بی شک انتظار آینده ای پربار برای نسل جدید کلاس GL. تمام این ها چنان اهمیتی به class_GL جدید بخشیده اند که بر آن شدیم تا نگاهی دقیق بر گوشه کنار این خودرو بیندازیم. از دیزاین شروع می کنیم.

طراحی خودرو

جثه بزرگ و طول و عرض بلند، DNA خودروهای کلاس GL مرسدس بنز هستند، فاکتورهایی که در نسل جدید این کلاس نیز به صورت زیرکانه ای تلفیق شده اند تا هر ببینده ای با دیدن این ویژگی ها به موجودیت و اصالت دوباره class GL پی ببرد. این خودرو نسبت به سابقه چند ساله کلاس خود بسیار بزرگتر و عریض تر ساخته شده است که بی شک شما را به عنوان راننده خود از یافتن یک محل پارک مناسب برایش دلواپس خواهد کرد.

گذشته از اینها GL به صورت هنرمندانه ای از تلفیق یک جزئی پردازی جذاب و یک پنل تراشی ماهرانه از مواد و مصالحی نوین استیل سازی شده است. از نظر بسیاری از طراحان برجسته دنیا، ساختن خودرویی با این سایز و چنین طراحی زیبایی کاری بسیار مشکل بوده که مرسدس به زیبایی از عهده آن بر آمده است.

تمام خودروهای سری GL در هنگام عرضه خود در زمینه جنس بدنه و قسمت های مختلفشان حرف های تازه ای برای گفتن داشته اند. GL جدید با استفاده از یک آلیاژ سبک و در عین حال مقاوم از فولاد برای بدنه، آلومینیوم سبک برای رینگ ها و کاپوت توانسته است ۹۰ کیلوگرم از وزنش را بکاهد. ولی باز هم این خودرو بسیار سنگین است. برای مثال رنج روور TD V8 حتی با سیلندرهای اضافی موتورش از GL جدید ۸۵ کیلوگرم سبک تر است.

ارائه یک فاصله بین محوری طولانی و ۲۷۶ میلی متر فاصله از زمین و قابلیت نفوذ در آب حتی تا نیم متر، ویژگی های منحصربفرد دیگری هستند که در طراحی این خودرو به چشم می خورند.

کابین و فضای داخلی

همچون یک نفت کش بزرگ که از داخل کانال پاناما می گذرد، این خودرو با جثه بزرگش حتی بزرگترین فضای جای پارک ها را پر خواهد نمود. پس اگر با خودتان کنار آمدید که هیچ دغدغه و مشکلی با محل پارک GL جدید ندارید، بیایید اندکی در مورد کابین و فضای داخلی این خودرو بدانیم.

مطمئنا مرسدس بنز هیچ علاقه ای نداشته است تا شما را از ویژگی اصلی GL جدید یعنی لوکس بودنش ناامید کند، پس بی تردید با نشستن پشت فرمان این خودرو و قرار گرفتن داخل کابین آن قبل از هر چیزی شما به یک راننده پر زرق و برق مبدل خواهید شد.

معماری داشبورد این خودرو بسیار نزدیک به خودروهای کوچک سری ML  مرسدس بنز است، پس با اینکه جذابیتی بزرگ پیش روی شماست، اما با توجه به تصویر ذهنی سابقتان از چنین داشبوردی هیچ گرد و خاکی از این بابت به پا نخواهد شد. تنها تفاوت جدید، استفاده از ترکیبی تازه تر از برنز و آلومینیوم برای ساختش بوده است. روکش های چرمی برای صندلی ها، تودوزی های سقف کابین و کفِ فرش کاری شده از دیگر جذابیت های داخل خودرو هستند.

همچنین زیبایی کناره های کابین به صورت هوشمندانه ای نسبت به قبل بهبود یافته اند، فضای سر و آرنج ها برای هر سه ردیف صندلی نیز افزایش پیدا کرده است. به این ترتیب حتی ضخیم تر شدن ۹ میلی متری تودوزی های سقف کابین نیز مانع ایجاد فضایی برای حداکثر راحتی مسافران نخواهد شد.

ذکر یک نکته اساسی دیگر لازم است. اگر شما فردی با هیکل متوسط هستید و می توانید بر تمایلتان به بهره مندی از تجمل صندلی های جلو فارغ آیید بهتر است ردیف پشت را برای خودتان انتخاب کنید. البته در این صورت شما نسبت به بقیه مسافران دردسر کمتری برای نشستن خواهید داشت، چون فقط کافی است از درب پشتی سوار شوید.

اندکی نیز از تجهیزات استاندارد داخل کابین بدانیم. یک سیستم تنظیم هوشمند زاویه صندلی ها، بلوتوث، سیستم COMAND با امکان اتصال به ماهواره برای جهت یابی و هدایت بهتر و همچنین مجهز به هزاران دستورالعمل الکترونیکی، یک سیستم هوشمند رادیویی و قابلیت کنترل دمای کابین بوسیله یک سیستم تهویه چند مکانه بخشی از این تجهیزات هستند.

همچنین یک پکیج اضافی از طرف مرسدس به مشتریانش پیشنهاد شده است. شامل یک سیستم استریوی قدرتمند برای کابین، دو نمایشگر هشت اینچی برای مسافران ردیف دوم و یک سیستم هوشمند کمک به پارک خودرو. به این لیست یک نمایشگر اضافی برای سیستم sat-nav را هم اضافه کنید.

کارایی

بی تردید راندن یک خودروی ۲.۷ تنی، آن هم خودرویی که برند و تکنولوژی مرسدس بنز را یدک می کشد، کار دشواری خواهد بود.

مرسدس بنز این خودرو را به یک موتور توربودیزلی با گشتاوری در حدود ۴۵۷ پوند در فوت (۶۲۰ نیوتن در متر) در دور موتور ۱۶۰۰ دور در دقیقه مجهز کرده است. خودرویی با یک گیربکس اتوماتیک هفت سرعته که توانسته است ۰ تا ۱۰۰ را در کمتر از ۸.۳ ثانیه بپیماید.

اما یک ضعف اساسی. با اینکه دنده عوض کن GL جدید در بیشتر اوقات نرم و محجوب بوده، اما در سرعت های بالا و در هنگام دنده معکوس ایده آل عمل نمی کند و این می تواند یک فاجعه برای مرسدس بنز باشد.

گذشته از این، موتور بی نهایت ساکت GL و گیربکس هوشمند و اتوماتیک این خودرو شما را از قید و بند دستورات مکانیکی آزاد خواهد کرد و امکان داشتن مسافرتی آرام بخش را به شما خواهد داد.

رانندگی و هدایت

فارغ از جثه گردن کش GL و کابین چشم نواز آن می خواهیم اندکی از رانندگی و هدایت این خودرو بگوییم. نسبت به دیگر SUV های بزرگ بازار خودرو، مانند رنج روور یا لندروور دیسکاوری یا حتی تویوتا لند کروزر، GL جدید غیر از سیستم تعلیق مجهز به فنرهای بادی، راحتی در سفر و امکان هدایت بهتر پتانسیل مسحور کننده دیگری ندارد. اما راندن این خودرو کم کم به یک سنت تجمل گرایانه در بین مردم تبدیل شده است.

مرسدس بنز برای حفظ توامان این دیدگاه عمومی با وجهه لوکس کلاس GL خود باید کارهایی جدیدتری در خودروهایش انجام می داد. شاید دو سوئیچ نصب شده روی داشبورد برای تغییر وضعیت و امکان کنترل بهتر سیستم تعلیق خودرو در جاده های کوهستانی و سنگلاخ، جهت ارائه یک هدایت راحت تر، بخشی از این کارها باشد. به این امکان، تو رفتگی ها و برآمدگی های مهندسی شده بدنه این خودرو برای دارا بودن یک قابلیت منحصر بفرد آیرودینامیکی را نیز اضافه کنید.

هرچند برخی مواقع مرسدس بنز با توجه به انتظارات ما از خودروی جدیدش، ناامیدمان کرده است اما باز هم از نظر هدایت و رانندگی، GL جدید خودرویی استوار خواهد بود. خودرویی بسیار سازگار با باد مخالف، توانا و آرامش بخش برای مسافت های طولانی.

مصرف و آلایندگی

مصرف و آلایندگی خودروهای SUV بزرگ و بارز دنیا یکی از عرصه های مناسب برای ربودن گوی سبقت از رقبا است. جایی که به نظر می رسد مرسدس بنز ضعیفتر از بقیه باشد. MB برای GL جدیدش قول مصرف ۶.۶۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر را داده بود که نتایج تطبیقی آزمایش های مختلف این عدد را به ۷.۰۸ افزایش داد. عددی که در جاده های غیراستاندارد بی شک بالاتر هم خواهد بود. این مقدار مصرف نسبت به Audi Q7 که ۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است یا رنجرور TDV6 ورزشی که ۶.۰۷ است، نا امید کننده به نظر می رسد.

میزان آلایندگی GL جدید نیز تامل برانگیز است. ۲۰۹ گرم کربن دی اکسید در هر کیلومتر نسبت به آلایندگی Q7 که ۱۸۹ گرم و رنجرور که ۲۰۹ گرم است، مقداری ضعف را نشان می دهد.

نتیجه گیری

اگر شما دنبال یک هفت صندلی مناسب هستید، GL جدید یک انتخاب ارزشمند خواهد بود. اما هنوز هم Audi Q7 با مصرف و آلایندگی پایین تر در کنار قیمت مناسبش قابل بحث خواهد بود. ولی فراموش نکنید کارایی دینامیکی این خودرو و رنجرور TDV6 به پای GL نخواهد رسید.

به این فکر کنید که شما با بودجه ای که برای خرید یک مرسدس بنز کلاس GL در حالت پایه ای اش کنار گذاشته اید می توانید یک لندرور دیسکاوری تمام لوکس همراه با تمام پکیج هایش خریداری کنید. و این تنها به ذائقه تجمل گرایی خودتان بستگی خواهد داشت که GL را با قیمت، مصرف و آلایندگی بالا به همه خودروهای لوکس دنیا ترجیح دهد. و بی شک همین تجمل گرایاییِ مشتریان مرسدس بنز در نقاط مختلف دنیا برندهای دیگر این عرصه را تضعیف خواهد کرد و GL را روز به روز بیشتر بر بازار فروش خودروهای لوکس دنیا پیوند خواهد زد.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
4 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.