نسخههای پرچمدار فورد موستانگ مک ای و تسلا مدل Y به تازگی در مسابقه درگ شرکت کردهاند تا شاهد یک نبرد برقی ویژه باشیم. در روی کاغذ هر دو خودرو شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتر در ساعت ۳.۵ ثانیهای دارند و بنابراین انتظار یک رقابت فشرده و هیجانانگیز را داریم.
تسلا مدل Y پرفورمنس مدل ۲۰۲۰ بهطور قابلتوجهی سبکتر از فورد موستانگ مک ای ۲۰۲۱ است. در واقع وزن ۲۰۰۴ کیلوگرمی تسلا خیلی کمتر از وزن ۲۲۶۶ کیلوگرمی فورد میباشد. این موضوع جای تعجبی ندارد چراکه فورد از باتری بزرگتر ۹۹ کیلووات ساعتی استفاده میکند درحالیکه تسلا به باتری ۸۰ کیلووات ساعتی بسنده کرده است.
تفاوت دقیق قدرت خروجی قوای محرکه دو موتوره این دو خودرو مشخص نیست زیرا تسلا اشارهای به قدرت تولیدی خودروی خود نکرده است. نشریه ادموندز تخمین میزند مک ای قدرت و گشتاور بیشتری دارد.
ادموندز میگوید:
در این مسابقه درگ تسلا مدل Y پرفورمنس در برابر فورد موستانگ مک ای GT قرار گرفته تا ببینیم کدامیک خودروی سریعتری است. تسلا مدل Y پرفورمنس تقریباً تمامی رقبای همرده خود را از پیش روی برداشته اما آیا میتواند از عهده موستانگ مک ای GT هم برآید؟
در مسابقه اول مک ای کمی سریع تر ظاهر میرسد که البته دلیل اصلی آن واکنش کندتر راننده تسلا میباشد اما در نهایت این مدل Y است که آب رفته را به جوی برگردانده و از رقیب پیشی میگیرد.
در مسابقه دوم مک ای حتی بهتر ظاهر شده و درگ را بهتر آغاز میکند اما بازهم تسلا مدل Y کامبک زده و پیروز میدان لقب میگیرد.
با توجه به ویدئو باید گفت مسابقه سومی در کار نبوده که شاید از نظر برخی افراد سؤالبرانگیز باشد اما در نهایت این تسلا بوده که توانسته پیروز نهایی لقب گیرد.
درگ دیگر برگزار شده از نوع رولینگ بوده و از سرعت ۴۸ کیلومتر در ساعت آغاز شده است. این بار هم تسلا شانسی به فورد نداده و دوباره برنده شده است.
ارقام اعلامی نشان میدهد که تسلا خودروی سریعتری بوده است:
- تسلا مدل Y پرفورمنس
شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتر در ساعت: ۳.۷ ثانیه
مسافت ۴۰۰ متر: در زمان ۱۱.۸ ثانیه و با سرعت ۱۸۶ کیلومتر در ساعت
وزن: ۲۰۰۴ کیلوگرم
- فورد موستانگ مک ای GT پرفورمنس
شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتر در ساعت: ۳.۸ ثانیه
مسافت ۴۰۰ متر: در زمان ۱۲.۴ ثانیه و با سرعت ۱۶۵.۱ کیلومتر در ساعت
وزن: ۲۲۶۶ کیلوگرم
خب نتیجه نهایی این است که شتاب گیری موستانگ مک ای با گذشت زمان و افزایش سرعت ضعیفتر میشود.
ما قبلاً گزارشهایی دراینباره شنیده بودیم که نشان میدهد قدرت تولیدی پس از چندین ثانیه و احتمالاً به خاطر مشخصات گرمایی باتری کاهش مییابد بنابراین قوای محرکه این خودروی الکتریکی نمیتوانند پتانسیل کامل خود را نشان داده و در مقابل خودرویی همچون تسلا مدل Y به تقلا میافتند.
فعلاً نمیتوان چنین چیزی را بهصورت قطعی تائید کرد و شاید از طریق بهروزرسانیهای نرمافزاری بتوان بر این مشکل فائق آمد. شاید هم فورد در آینده اقدام به ارتقای سختافزاری محصول خود بکند.