کایی شوجت، شاسی بلند جدید ایران خودرو، مشخصات، تجهیزات و قیمت

کایی شوجت، شاسی بلند جدید ایران خودرو، مشخصات، تجهیزات و قیمت

ایران‌خودرو قصد مونتاژ کراس‌اوور شوجت را دارد که محصول برند چینی کایی بوده و بر اساس ام‌وی‌ام X55 ساخته شده است.

حدود یک ماه پیش، مدیرعامل ایران‌خودرو خبر از تولید و عرضه یک شاسی‌بلند جدید با همکاری یک برند خارجی داد و ازآنجایی‌که اواسط مهرماه امسال کراس‌اوور چینی کایی شوجت یا ژوانجی در محوطهٔ این شرکت دیده شد، به‌احتمال‌زیاد منظور مدیرعامل ایران‌خودرو از شاسی‌بلند جدید همین مدل بوده است؛ بنابراین، در ادامه به بررسی تاریخچه، ویژگی‌ها، مشخصات و قیمت این مهمان چینی جدید ایران‌خودرو می‌پردازیم.

برند کووین یا کایی

این برند که در چینی کایی (Kaiyi) و در انگلیسی کووین (Cowin) نام داشت، در سال ۲۰۱۴ توسط چری به‌عنوان یک برند اقتصادی و ارزان‌قیمت با هدف ایجاد جایگاه جدیدی در بازار درحال‌توسعه چین تأسیس شد. این برند قصد داشت از طریق عرضه محصولات ارزان‌قیمت، خریداران جوان در شهرهای کوچک چین را جذب کند. محصولات کووین معمولاً بر اساس مدل‌های قدیمی چری ساخته می‌شوند و سدان ریسپکت گروه بهمن نیز محصول همین برند است که بر اساس چری آریزو ۷ قدیمی ساخته شده است. در سال ۲۰۱۸ پس از تغییر ساختار سهام چری، بخشی از سهام کووین به شهر یبین فروخته شد و ۴۹ درصد سهام آن در اختیار چری باقی ماند.

بدین ترتیب، دفتر مرکزی کووین به شهر یبین منتقل شد و نام آن به Yibin Kaiyi تغییر پیدا کرد؛ بنابراین، دیگر چری سهامدار عمده این برند نیست ولی بااین‌حال محصولات آن همچنان با استفاده از پلت‌فرم‌ها و پیشرانه‌های چری ساخته می‌شوند. به‌تازگی کووین تغییرات بزرگی در خود ایجاد کرد و با نام، لوگو و معرفی یک کانسپت جدید قصد دارد از یک برند سطح پایین برای شهرهای درجه سه و چهار چین به برندی جذاب و جوان‌پسند تبدیل شود. البته نام چینی این برند بدون تغییر باقی مانده ولی حالا نام انگلیسی آن‌هم به کایی تبدیل شده است؛ بنابراین از این پس باید این برند را کایی بنامیم.

کایی شوجت یا ژوانجی

در اواخر سال ۲۰۱۹، کایی کراس‌اوور جدیدی بنام شوجت (Showjet) را معرفی کرد که در چینی با نام ژوانجی (Xuanjie) شناخته می‌شود. این خودرو بر اساس چری تیگو ۵x یا همان ام‌وی‌ام X55 ساخته شده و اشتراکات فراوانی با آن دارد. درواقع شوجت و X55 یک کراس‌اوور با نام و برند متفاوت و تغییراتی در طراحی هستند. سپس در اوایل سال ۲۰۲۱ نیز نسخه فیس‌لیفت این خودرو با نام شوجت پرو معرفی شد. این نسخه جدید در قسمت جلوپنجره، چراغ‌ها و سپر جلو تغییراتی را تجربه کرده و مدرن‌تر شده است. البته در کنار شوجت پرو، نسخه قبلی هم همچنان ارائه می‌شود ولی نمونه‌ای که در ایران‌خودرو دیده شده همان پرو یا نسخه فیس‌لیفت است.

طراحی بیرونی کایی شوجت

در شوجت، قسمت دماغه نسبت به X55 کاملاً بازطراحی شده و نمای متفاوتی به خود گرفته است. در این قسمت برخلاف X55 شاهد جلوپنجره‌ای دوقسمتی هستیم که شامل بخش باریکی در بالا و بخش شش‌ضلعی بزرگ‌تری روی سپر می‌شود. در طرفین بخش بالایی جلوپنجره نیز چراغ‌های باریکی قرار گرفته است. به‌طورکلی، شوجت در جلو فقط نمای متفاوتی نسبت به X55 دارد و نمی‌توان آن را زیباتر دانست. در عقب اما حجم تغییرات بسیار کمتر است و فرم چراغ‌ها شباهت زیادی به X55 دارد. البته در شوجت این چراغ‌ها به هم متصل هستند. تغییراتی در قسمت سپر، مه شکن‌ها و جا پلاک نیز به تمایز نمای عقبی شوجت از X55 کمک کرده‌اند. تنها تفاوت قابل‌توجه پروفیل جانبی این خودرو با همتای چری خود نیز ستون C مشکی‌رنگ در امتداد پنجره‌های جانبی است که طرح سقف شناور را ایجاد کرده است.

کابین و تجهیزات کایی شوجت

در داخل شوجت نیز طراحان اقدام به طراحی کابین جدیدی کرده‌اند و بنابراین فرم داشبورد، کنسول مرکزی، رو دری‌ها و دریچه‌های تهویه کاملاً با X55 متفاوت هستند. علاوه بر این، غربیلک فرمان سه پره X55 در شوجت با نمونه جدید دو پره جایگزین شده و دریچه‌های تهویه طرفین به شکل عمودی طراحی شده‌اند اما نمایشگر اطلاعاتی-سرگرمی همچنان مثل X55 در بالای داشبورد ایستاده است. به‌طورکلی، کابین شوجت در مقایسه با X55 حال و هوای اقتصادی‌تری دارد.

ازجمله تجهیزات این کراس‌اوور چینی هم می‌توان به سانروف، چهار ایربگ، دوربین ۳۶۰ درجه، گرم‌کن صندلی‌های جلو، آینه‌های جانبی تاشو برقی با گرم‌کن، ترمز پارک برقی با اتوهولد، کنترل پایداری و کنترل کشش، کروز کنترل، صفحه آمپر دیجیتالی، سنسور نور، شارژر بی‌سیم گوشی و… اشاره کرد ولی هنوز مشخص نیست نمونهٔ مونتاژ ایران‌خودرو با چه سطح تجهیزاتی ارائه خواهد شد.

پیشرانه و گیربکس کایی شوجت

شوجت در پیشرانه و گیربکس کاملاً با X55 یکسان است و هردو با یک پیشرانه ۱.۵ لیتری چهار سیلندر توربو در نسخه‌های تنفس طبیعی و توربو در چین عرضه می‌شوند. نسخه تنفس طبیعی این موتور ۱۱۶ اسب بخار قدرت و ۱۴۳ نیوتن متر گشتاور دارد درحالی‌که نسخه توربوشارژ آن با ۱۵۶ اسب بخار قدرت و ۲۳۰ نیوتن متر گشتاور، همان نمونه‌ای است که در X55 پرو در کشورمان ارائه می‌شود. برای انتقال نیروی هردوی این موتورها نیز گیربکس‌های پنج سرعته دستی و اتوماتیک CVT قابل انتخاب است. انتظار می‌رود ایران‌خودرو برای بازار کشور نسخه توربوشارژ و اتوماتیک شوجت را انتخاب کند.

قیمت کایی شوجت

کایی شوجت و چری تیگو ۵x یا ام‌وی‌ام X55 پرو در چین تقریباً از لحاظ قیمت هم برابر هستند. در این کشور، قیمت شوجت از ۷۵,۹۰۰ یوآن معادل ۱۰,۶۰۰ دلار آغاز می‌شود و در بالاترین نسخه به ۹۳,۹۰۰ یوآن معادل ۱۳,۱۰۰ دلار می‌رسد درحالی‌که قیمت تیگو ۵x بین ۶۹,۹۰۰ یوآن معادل ۹,۷۵۰ دلار تا ۱۰۱,۹۰۰ یوآن معادل ۱۴,۲۰۰ دلار است؛ بنابراین، ازآنجایی‌که هم‌اکنون X55 پرو با قیمتی بیش از ۹۰۰ میلیون تومان در ایران عرضه می‌شود، برای شوجت هم باید انتظار قیمتی در همین حدود را داشته باشیم اما اگر ایران‌خودرو این کراس‌اوور چینی را با قیمت کمتری عرضه کند می‌تواند برگ برنده‌ای برای آن در برابر کراس‌اوور مدیران خودرو باشد.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
2 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.