بر کسی پوشیده نیست که معرفی یک تکنولوژی جدید، همیشه هزینههای زیادی در پی دارد و شاید به همین دلیل است که به گزارش روزنامه ژاپنی «آساهی شیمبون»، دو کمپانی هوندا موتور و جنرالموتورز تصمیم گرفتهاند تا نیروهای خود را برای تولید پیلهای سوختی هیدروژنی تجمیع کنند. البته هر دو خودروساز از سال ۲۰۱۳ بر روی توسعه این تکنولوژی همکاری داشتهاند، ولی تصمیم به ساخت پیلهای سوختی به صورت مشترک، اخیراً گرفته شده است.
تولید مشترک پیلهای سوختی، مسلماً هزینههای هر دو کمپانی را کاهش خواهد داد. انتظار میرود که تولید انبوه پیلهای سوختی در کارخانه مشترک هوندا و جنرالموتورز حداکثر تا سال ۲۰۲۵ آغاز شود. این در حالی است که این دو خودروساز، در عین داشتن همکاری در زمینه تکنولوژی FCV، تاکنون در تبلیغات مدلهای هیدروژنی به آن اشاره نکردهاند.
یکی از آخرین دستاوردهای هوندا در این زمینه، مدل هیدروژنی کلاریتی، خودرویی است که تجربه رانندگی الکتریکی خالص با دامنه مسافتی بیش از ۴۸۰ کیلومتر را در اختیار قرار میدهد و در عین حال، زمان سوختگیری آن (حدود ۳ دقیقه) با مدلهای بنزینی برابری میکند. نکته اصلی در مورد مدل «کلاریتی فیول سل» این است که رانندگی آن، از شرایطی کاملاً مشابه محصولات دیگر هوندا برخوردار است. به نظر میرسد که این تکنولوژی جدید، بدون تغییر در شرایط استفاده از خودروها، فرمول مناسبی برای موفقیت دارد.
البته هوندا و جنرالموتورز تنها کمپانیهایی نیستند که به دنبال شراکت برای توسعه این تکنولوژی جدید هستند؛ چرا که به این منظور، تویوتا نیز با بامو و نیسان نیز با فورد و دایملر AG، همکاری خود را آغاز کردهاند.