چگونه سیاه و زرد ژون مولشایم ترکیب خاص بوگاتی شد؟ مروری بر ۵ مدل شاخص

چگونه سیاه و زرد ژون مولشایم ترکیب خاص بوگاتی شد؟ مروری بر ۵ مدل شاخص

بوگاتی یکی از قدیمی‌ترین خودروسازان دنیا است که محصولات خود را با بدنه‌ی دو رنگ عرضه کرد. این برند اصیل و محبوب، همچنان توجه خاصی به ترکیب سیاه و زرد دارد.

بسیاری از علاقه‌مندان تصور می‌کنند، رنگ آبی با همراهی مشکی، مهم‌ترین و قدیمی‌ترین ترکیب برای خودروهای بوگاتی است؛ درحالی‌که ترکیب زرد و سیاه با سابقه‌ای نزدیک به یک قرن، ارزش کلکسیونی بیشتری دارد.

براساس شنیده‌های متعدد، اتوره بوگاتی بنیان‌گذار و طراح خودروهای بوگاتی در سال‌های ابتدایی تولید، توجه ویژه‌ای به رنگ‌های متفاوت (دارای تضاد و کنتراست) نشان می‌داد. ابتدا او تصمیم گرفته بود رنگ آبی ( French racing blue) را برای مدل‌های مسابقه‌ای استفاده کند و خودروهای جاده‌ای مناسب اشراف، فقط به رنگ سیاه باشند.

مورخان معتقدند ترکیب رنگ سیاه و زرد، توسط اتوره بوگاتی از زنبورهای داخل محوطه‌ی بیرونی منزلش در مولشایم (Molsheim) الهام گرفته شد. به همین دلیل، ترکیب امروزی با نام ژون مولشایم (Jaune Molsheim) شهرت دارد. در زبان فرانسه Jaune به معنی زرد است.

موزه‌ی ملی خودرو فرانسه، فضایی به مساحت ۲۵ هزار متر مربع دارد. این محل میزبان ۴۰۰ خودرو ساخت فرانسه با قدمت بیش از یک قرن است. جالب‌تر اینکه تعداد ۱۳۵ دستگاه بوگاتی در موزه ملی خودرو فرانسه نگه‌داری می‌شوند که تعدادی از آن‌ها، زرد و مشکی (Jaune Molsheim) هستند. همچنین، موزه‌ی لومان (Louwman) در شهر لاهه کشور هلند نیز مالک تعدادی بوگاتی کلاسیک از این نوع است.

به‌تازگی چند نمونه‌ی ارزشمند از تولیدات بوگاتی که در اختیار موز‌ه‌‌های مختلف و کلکسیون شرکت سازنده بودند؛ به مولشایم آورده شدند تا یادآور ترکیب رنگ ژون مولشایم برای علاقه‌مندان باشند.

بوگاتی تایپ ۴۱ رویال تولید ۱۹۲۷ تا ۱۹۳۳

یکی از گران‌ترین خودروهای جهان در اواخر دهه‌ی ۲۰ میلادی، بوگاتی تایپ ۴۱ رویال بود. این مدل یا ۶/۵ متر طول و فاصله محوری ۴/۳ متر تولید شد تا بزرگ و چشم‌گیر باشد.

تایپ ۴۱ حدود ۳۲۰۰ کیلوگرم وزن داشت و از پیشرانه‌ی ۸ سیلندر خطی با حجم ۱۲/۸ لیتر استفاده می‌کرد تا ۳۰۰ اسب بخار قدرت و ۱۲۰۰ نیوتن‌متر (۸۷۵ پوند بر فوت) گشتاور داشته باشد. برای این خودرو، ترکیب رنگ‌های متنوع سیاه و نقره‌ای، سیاه و آبی، سیاه و قرمز وجود دارد؛ اما شاسی شماره‌ی ۴۱۱۵۰ ساخت ۱۹۲۹ دارای ترکیب رنگ زرد و سیاه است. این مدل خاص، یکی از نخستین خودروهای بوگاتی صادر شده به خارج اروپا و امریکا محسوب می‌شود. تایپ ۴۱ شاسی ۴۱۱۵۰، اوایل دهه‌ی ۹۰ میلادی به قیمت ۸ میلیون دلار توسط موزه‌ی بلک‌هاک امریکا خریداری شد و در معرض دید عموم بود؛ اما سال‌ها بعد، طی یک معامله‌ی مخفی به کلکسیونر (یا سرمایه‌گذار) ناشناس رسید.

طی ۶ سال تنها ۷ دستگاه بوگاتی تایپ ۴۱ رویال تولید شد و ۶ نمونه تا امروز باقی ماند. ارزش کلکسیونی هر نسخه‌ از این خودروها، ۱۵ تا ۲۰ میلیون دلار برآورد می‌شود.

بوگاتی تایپ ۵۵ رویال تولید ۱۹۳۱ تا ۱۹۳۵

هدف از تولید تایپ ۵۵، عرضه‌ی خودرویی اسپرت و سبک ‌وزن برای دو سرنشین بود. طراحی این مدل توسط ژان بوگاتی، فرزند اتوره انجام شد و سال ۱۹۳۱ به نمایشگاه پاریس رسید. تا سال ۱۹۳۵، تعداد ۳۸ بوگاتی تایپ ۵۵ تولید شد که ۱۶ نمونه سقف پارچه‌ای و ۲۲ دستگاه سقف فلزی (کوپه) بودند.

تایپ ۵۵ بعد از تایپ ۵۱ تولید شد و پیشرانه‌ای مشابه آن داشت. موتور ۸ سیلندر خطی ۲/۳ لیتر سوپرشارژ برای تایپ ۵۵، قدرت ۱۳۰ اسب بخار ارائه می‌کرد. براساس اطلاعات غیررسمی، سرعت‌گیری صفر تا صد کیلومتر برساعت تایپ ۵۵، حدود ۱۳ ثانیه و نهایت سرعت، ۱۸۰ کیلومتر برساعت است.

بسیاری از نمونه‌های تولیدی بوگاتی تایپ ۵۵، بدنه‌ی دو رنگ دارند. ارزش کلکسیونی این خودروها، متفاوت است. در سال ۲۰۲۰، نسخه‌ی سوپراسپرت رودستر تایپ ۵۵ در حراج بنهامز به قیمت ۷/۱ میلیون دلار فروخته شد.

بوگاتی تایپ ۵۷ رویال و رودستر تولید ۱۹۳۴ تا ۱۹۴۰

پرفروش‌‍ترین خودروی تاریخ بوگاتی به تعداد ۷۱۰ دستگاه تولید داشت. تایپ ۵۷ هم توسط ژان بوگاتی طراحی شد و مورد قبول افراد متمول سراسر جهان قرار گرفت. حتی شاه ایران نیز مدتی با بوگاتی تایپ ۵۷ هدیه گرفته از سفارت فرانسه، رانندگی می‌کرد. این خودرو پیش از انقلاب به یک کلکسیونر ایرانی فروخته و از کشور خارج شد تا هم‌اکنون در اختیار موزه‌ی پترسون امریکا باشد.

ترکیب رنگ زرد و سیاه برای تایپ ۵۷ نیز استفاده شد. نسخه‌های مختلف این خودرو با ابعاد متفاوت تولید شدند اما همگی موتور ۳/۳ لیتر ۱۳۵ اسب بخار داشتند. باتوجه به وزن بالای خودرو و ناکافی بودن قدرت برای بسیاری از مالکان تایپ ۵۷، سورپرشارژ نیز به صورت سفارشی توسط شرکت بوگاتی نصب شد تا قدرت ۱۷۵و ۲۰۰ اسب بخار فراهم شود.

قیمت‌گذاری برای هر نمونه بوگاتی تایپ ۵۷، میلیون‌ها دلار تفاوت دارد. در سال ۲۰۱۰، یک نمونه‌ی ویژه با کد شاسی ۵۷۳۷۴ به قیمت ۳۰ میلیون دلار معامله شد.

بوگاتی ویرون تولید ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵

مهم‌ترین ابرخودروی ساخته شده در قرن ۲۱، مجموعه‌ای کم‌نظیر از رنگ‌های متنوع داشت. در مجموع، ۴۵۰ بوگاتی ویرون ساخته شد که البته تعدادی از آن‌ها، سیاه و زرد بودند.

در سال ۲۰۱۴، یک مدل ویژه از بوگاتی ویرون ۱۶.۴ گرند اسپرت ویتس با ترکیب خاص سیاه و زرد تولید شد. این نمونه برخلاف بسیاری دیگر تولیدات بوگاتی، از رنگ سیاه یک‌دست برای طرفین بدنه استفاده می‌کرد؛ اما ستون‌های جلو، پیرامون چراغ‌ها، حاشیه‌ی چرخ‌ها و تمام سقف تا انتهای کاپوت عقب، زرد رنگ بود.

بوگاتی شیرون تولید ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲

شیرون با تیراژ ۵۰۰ دستگاه به آخرین روزهای تولید نزدیک می‌شود. این مدل به عنوان جای‌گزین ویرون، محبوب و پرفروش باقی ماندغ درحالی‌که سنت بوگاتی در تولید ابرخودرو با بدنه‌ی دو رنگ را ادامه داد.

نسخه‌ی Jaune Molsheim (زرد و مشکی) بوگاتی شیرون، ترکیب مشابه خودروهای کلاسیک شرکت سازنده دارد. بخش بزرگی از نمای جلو، شامل درهای ورودی، زرد رنگ هستند؛ اما سقف و نیمه عقب که نیم‌دایره‌ی پشت درهای ورودی را شامل می‌شوند، سیاه رنگ‌آمیزی شدند.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
5 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.