پس از جمعبندی برنامه هستهای، که اخیراً روی داد سیل خبرها و گزارشها حاکی از ورود برندهای معتبر و به نام اروپایی به ایران است و کمتر روزی هست که گزارشی از رفتن چینیها و ورود اروپاییها انتشار نیابد که البته برای اثبات صحتوسقم این مطالب باید کمی منتظر ماند و صبر پیشه نمود. در این میان خبر رسیده که محصول کوچک پژو به نام ۲۰۸ هم چند صباحی دیگر روانه کشورمان میگردد. به همین بهانه سعی نمودیم که متن مختصری را در مورد آن تهیه نماییم که امید است رضایت خاطرتان را فراهم آورد.
پژو ۲۰۸ خودرویی است که در صورت تولید، میتواند برای نماینده ایرانی آن بسیار مثمر ثمر باشد و گرد رکود و رخوت را از چهرهاش زدوده و خونی تازه را در رگهایش جاری کند! اما این مهم منوط به آن است که این خودرو با قیمتی معقول عرضه شود و با تیراژی بالا و بهعنوان خودرویی عادی و مردمی در مدار تولید قرار گیرد و نه بهعنوان محصولی لوکس و با تیراژی اندک و بهایی گران. این خودرو از این قابلیت برخوردار است که موفقیت و کامیابی ۲۰۶ را مجدداً در ایران تکرار نماید و بهعنوان محصولی جوانپسند و یا شاید هم عامهپسند بازار داخلی را از ورود هاچ بکهای مشابه وارداتی بینیاز کند.
پژو ۲۰۸ که به لحاظ تیپ بدنه در ردیف خودروهای کلاس B یا B-SEGMENT جای میگیرد، برای نخستین بار در ماه مارس سال ۲۰۱۲ میلادی و در نمایشگاه خودروی ژنو سوئیس رونمایی شد. البته پیش از آن، نمونه سه درب این خودرو در کارخانه تازه تأسیس پژو در جمهوری اسلواکی تولید گردید. این خودرو تحت کد “A9” تکوین و توسعه یافت و پلت فرم به کار رفته در آن هم PF1 نام دارد. خودروی مذکور نسبت به نسل پیشین خود یعنی ۲۰۷، کاهش وزنی معادل ۱۷۳ کیلوگرم (به طور میانگین ۱۱۰ کیلوگرم) را تجربه نمود. سرپرستی تیم طراحی آن را شخصی به نام پیر آئوسیر (PIERRE AUTHIER) بر عهده داشت و کار طراحی هر یک از بخشهای آن اعم از بدنه و کابین و تریم داخلی، توسط طراحان متفاوتی صورت پذیرفت. دستپخت این طراحان هم بدنهای است که از ضریب آئرودینامیک مناسبی بهره میبرد که میزان آن در این خودرو معادل ۰.۲۹ است. و درنهایت اینکه پژو ۲۰۸ علاوه بر فرانسه، در ممالکی همچون اسلواکی، برزیل، هندوستان و مالزی نیز تولید میشود و تمامی نمونههای وارد شده به امارات از سایت فرانسوی این شرکت روانه این بازار شدند.
خلاصه بررسی
کل امتیاز: ۳ از ۵ پژو ۲۰۸ مهیای رقابت سختی با همتایان خود میباشد، با این حال، ممکن است طراحی خاص این خودرو در این باب چندان کفایت بخش نباشد.
نمای ظاهری با اینکه این روزها دیگر پژو خوشسیماترین خودروها را نمیسازد، اما با نظر میآید که با ارائه مدل ۲۰۸ این روند در حال تغییر است. علیرغم بدنه فربه آن، بهاحتمال قوی بازار هدف این خودرو جذب منحنیهای خاص و قیافه ملایم و آرام آن خواهد شد. علیرغم آنکه در بدنه این خودرو لبههای برش داری همانند آنچه که در برخی از رقبایش وجود دارد، نمیبینیم ولی به طور حتم پژو ۲۰۸ را میتوان از زیباترین مدلهایی دانست که از سوی برندی فرانسوی عرضه میشود.
کابین پژو ۲۰۸ یک خودروی سوپر مینی است و طبیعی است که ابعاد بدنه آن در حد و اندازههای کوچکی طراحی شده باشد. تنها کافی است نیمنگاهی به فرمان کوچک آن بیاندازید که ابعادش در حد چرخهای کالسکه اطفال میباشد و برای رانندگان بلندقامت هم سخت چالشبرانگیز است. گرچه داخل این خودرو به نحو دقیق و ظریفی تکوین یافته ولی از فضا و راحتی چندانی بهره نمیبرد. اگر احیاناً رانندهای با قامتی بیش از ۶ فوت (بالای ۱۸۰ سانتیمتر) پشت فرمان آن قرار گرفت بهتر است که سرنشینان پشتی آن از کودکان باشند.
مهندسی پژو برای بهبود ایمنی این خودرو سعی و کوشش بسیاری نموده است. یک ستون فرمان تاشو در آن وجود دارد که از جراحات حاصل از تصادفات میکاهد. وزن آن نیز ۱۷۳ کیلوگرم سبکتر از نسل پیشین آن، یعنی ۲۰۷ است، خودرویی که به این صفت شهرت یافته بود که وزن بالایش مانعی عمده بر عملکرد مناسبش است.
آنچه که در این خودرو ارائه میشود پژو ۲۰۸ از یک پیشرانه ۴ سیلندر و ۱.۶ لیتری نیرو میگیرد. این پیشرانه توان و گشتاور مناسبی را از خود ارائه داده و ارقام مربوط آن نیز به ترتیب معادل ۱۲۰ اسببخار و ۱۶۰ نیوتنمتر است. نمونهای که در اختیارمان قرار داشت از بیشینه سرعتی معادل ۲۱۶ کیلومتر بر ساعت برخوردار و شتاب صفر تا صد آن نیز معادل ۹.۹ ثانیه بود.
جمعبندی نهایی همچون سایر سوپر مینیها، پژو ۲۰۸ به خودرویی عام و عادی در جادههای امارات مبدل نشده زیرا این بازار معمولاً طالب و خواهان خودروهایی با ابعادی بزرگتر است. اما در عین حال این خودرو کاندیدای ایده آلی جهت گشتوگذار در خیابانهای پیرامونی شهر به شمار میآید. کیفیت ساخت آن نیز بسیار بهبودیافته و حقیقتی که دراینبین وجود دارد آن است که، عملکرد این خودرو را نیز میتوان بهعنوان آیتمی لذتبخش و سرگرمکننده به موارد فوق اضافه نمود. با این حال، برای رانندگان بلندقامتتر، گزینههای دیگر همچنان مفتوح است.
نکات مثبت این خودرو از دیدگاه سایت «AUTOMIDDLEEAST» نمای ظاهری این خودرو به خاص بودن آن در میان همتایانش یاری میرساند. نکات منفی این خودرو از دیدگاه سایت «AUTOMIDDLEEAST» داخل کابین آن به نحو شوکآوری کیپ و تنگ است.
مشخصات فنی
حجم موتور:۱۵۹۸ سیسی توان: ۱۲۰ اسببخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه گشتاور: ۱۶۰ نیوتنمتر در ۴۲۵۰ دور در دقیقه حداکثر سرعت: ۲۱۶ کیلومتر بر ساعت شتاب صفر تا صد: ۹.۹ ثانیه مصرف سوخت ترکیبی: ۶ لیتر در هر صد کیلومتر مسافت استاندارد آلایندگی: یورو ۵ نوع گیربکس: ۴ سرعته اتوماتیک،۵ سرعته دستی سیستم فنربندی جلو: مستقل، مکفرسون استرات، فنرهای مارپیچ و دمپرهای هیدرولیک سیستم فنربندی عقب: محور پیچشی، فنرهای مارپیچ و دمپرهای هیدرولیک سیستم ترمز جلو: دیسکی خنک شونده سیستم ترمز عقب: دیسکی
ابعاد طول/عرض/ارتفاع: ۳۹۶۲/۱۷۳۹/۱۴۷۱ میلیمتر فاصله بین دو محور: ۲۵۳۸ میلیمتر گنجایش صندوق بار: ۲۸۵ لیتر حجم باک: ۵۰ لیتر وزن: ۱۰۶۳ الی ۱۱۲۳ کیلوگرم (نمونه ۱.۶ لیتری)
ایمنی ۵ ستاره از موسسه ایمنی EURONCAP (ایمنی راننده: ۸۸ درصد – ایمنی سرنشین جلو: ۷۸ درصد – ایمنی عابر پیاده: ۶۱ درصد) ۶ عدد کیسه هوای ایمنی (راننده، سرنشینان جلو، جانبی) سیستم ضد بلوکه ترمز ABS سیستم ترمز در حالت اضطراری EBA سیستم الکترونیکی نیروی ترمز EBD سیستم کنترل پایداری ESP سیستم کمکی ترمز BA ستون جمع شونده فرمان و…..
تجهیزات (تیپ فول یا ALLURE در امارات) فرمان الکتریکی حساس به سرعت روشن و خاموش شدن اتوماتیک چراغهای جلو تهویه مطبوع تمام اتوماتیک دو ناحیهای به همراه فیلتر هوای داخل کروز کنترل به همراه سیستم کاهنده سرعت صفحه نمایشگر رنگی چندکاره به سایز ۷ اینچ سیستم ورود بدون کلید سنسور پارک عقب شیشههای برقی حساس به مانع سوکت ۱۲V در کنسول وسط سنسور باران ۶ عدد بلندگو سیستم صوتی بر روی فرمان + CD + MP3 و پورت AUX و USB و اتصالات بلوتوث سیستم روشنایی در روز کامپیوتر سفر و دماسنج هوای خارج خودرو فرمان با پوشش چرمی صندلیهای چرمی (سفارشی) سیستم هدایت ناوبری (سفارشی) آینه الکتروکرومیک عقب (ضد تشعشع) و…….
قیمت در ایران: هنوز به طور رسمی مشخص نشده است. در امارات:۶۲,۰۰۰ درهم (تیپ ACTIVE) و ۶۵,۰۰۰ درهم (تیپ ACTIVE PLUS) ۷۱,۰۰۰ درهم (تیپ ALLURE)