پژو-سیتروئن رسماً مالک اوپل شد

پژو-سیتروئن رسماً مالک اوپل شد

پس از انتشار خبرهای مبنی بر انجام مذاکرات میان جنرال موتورز و پژو-سیتروئن جهت فروش برند اوپل و بعد از چند ماه بحث و مذاکرات نهایی، سرانجام این معامله قطعی شده و بخش اروپایی جنرال موتورز شامل اوپل و تابعهٔ بریتانیایی‌اش، واکسهال رسماً به پژو-سیتروئن واگذار شد. PSA (پژو-سیتروئن) این شرکت را به مبلغ ۲.۳ میلیارد دلار از جنرال موتورز خریداری کرده است و حالا پس از گروه فولکس‌واگن دومین گروه خودروسازی بزرگ اروپا محسوب می‌شود و گروه رنو-نیسان را هم پشت سر گذاشته است. بدین ترتیب حالا برندهای گروه PSA شامل پژو، سیتروئن، DS، اوپل و واکسهال می‌شود. برندهای اوپل و واکسهال شش مرکز مونتاژ، پنج کارخانهٔ تولیدی، یک مرکز مهندسی در روسلزهایم آلمان و حدود ۴۰۰۰ هزار کارمند دارد. البته جنرال موتورز مرکز مهندسی خود در تورینو ایتالیا که برای پروژه‌های بین‌المللی مورداستفاده قرار می‌گیرد را حفظ نموده است.

فعلاً محصولات اوپل با مجوز مالکیت معنوی از فناوری‌های جنرال موتورز استفاده خواهند کرد تا اینکه به‌تدریج طی سال‌های آینده این محصولات به پلت‌فرم‌های پژو-سیتروئن منتقل شوند؛ اما در حال حاضر نیز مدل کراسلند X و مدل آیندهٔ گرندلند X اولین محصولات اوپل هستند که بر اساس پلت‌فرم PSA ساخته شده‌اند؛ اما در همین حال نگرانی‌های زیادی در بریتانیا وجود دارد مبنی بر اینکه این جابجایی مالکیت ممکن است به بسته شدن کارخانه‌های واکسهال در انگلستان منجر شود چراکه دولت فرانسه مالک ۱۴ درصد از سهام PSA بوده و گفته می‌شود به دلیل خروج بریتانیا از اتحادیهٔ اروپا ممکن است به خاطر فرار از پرداخت تعرفه‌ها، تولیدات واکسهال را به فرانسه منتقل کند.

از سوی دیگر مقامات هر دو گروه خودروسازی جنرال موتورز و پژو-سیتروئن این معامله را برد-برد خوانده‌اند چراکه بدین‌وسیله PSA می‌تواند میزان فروش خود را افزایش داده و در بازارهایی که نمی‌تواند با برند پژو یا سیتروئن وارد شود، با برند اوپل وارد گردد. از طرف دیگر جنرال موتورز نیز از برندی که طی سال‌های اخیر همواره ضرر ده بوده است راحت می‌شود چراکه بازوی اروپایی جنرال موتورز شامل اوپل و واکسهال برای ۱۶ سال متوالی ضرر داشته است و آخرین سوددهی آن به سال ۱۹۹۹ بازمی‌گردد؛ اما مدیر اجرایی PSA کارلوس تاوارس گفته است که مطمئن است می‌تواند با اجرای یک طرح تجدید ساختار، اوپل/واکسهال را به سودآوری بازگرداند. همچنین این معامله موجب خواهد شد که PSA به فروش سالانهٔ ۵ میلیون دستگاه دست پیدا کند. این در حالی است که جنرال موتورز نیز می‌تواند با نقدینگی حاصل از این معامله در برندهای اصلی و آمریکایی خود سرمایه‌گذاری کند.

شرکت اوپل در تاریخ ۲۱ ژانویهٔ سال ۱۸۶۳ توسط آدام اوپل جهت تولید چرخ‌خیاطی تأسیس شد و بعدها به ساخت خودرو روی آورد تا اینکه در سال ۱۹۲۹ به تملک جنرال موتورز درآمد. واکسهال نیز در سال ۱۸۵۷ به‌عنوان تولیدکنندهٔ موتورهای دریایی در بریتانیا تأسیس شد و در سال ۱۹۰۳ تولید خودرو را آغاز نمود. واکسهال هم در سال ۱۹۲۵ توسط جنرال موتورز خریداری شد. سپس از سال ۱۹۸۰ به بعد محصولات واکسهال تا حد زیادی مشابه همان محصولات اوپل شدند و بدین ترتیب واکسهال به شرکت تابعهٔ اوپل تبدیل شد که هر دو نقش بازوی اروپایی جنرال موتورز را بازی می‌کردند تا اینکه حالا این دو برند پس از حدود ۹۰ سال از تملک غول آمریکایی خارج شده و به زیرمجموعهٔ PSA تبدیل شدند.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
12 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.