تراکها بخش بزرگی از کمپانی جنرالموتورز هستند. پیکاپهای بزرگ شورولت و جیامسی همواره در میان پرفروشترینهای جنرالموتورز بودهاند و شاسیبلندهای بر پایه تراکهای بزرگ جیام، سرآمد این کلاس خودروهای بزرگ هستند. در همین حال، در بازار تراکها در امریکا، رقابت بسیار شدیدی در جریان است؛ جایی که فورد، کرایسلر و جنرالموتورز همواره در جهت بهبود کارآیی و مصرف سوخت در تلاشاند. در حاشیه برگزاری مراسم معرفی شاسیبلندهای بزرگ شورولت و جیامسی، مدیر تیم تراکهای جنرالموتورز از استراتژیهای این کمپانی در این زمینه سخن گفته است.
یک سیستم انتقال قدرت جدید
تمام پیکاپها و شاسیبلندهای بزرگ جنرالموتورز در حال حاضر از گیربکس اتوماتیک ۶ دنده استفاده میکنند. امّا باید انتظار داشت که در آیندهای نزدیک این گیربکسها تغییر کنند؛ چرا که جف لوک، رئیس بخش مهندسی تراکهای بزرگ و متوسط جنرالموتورز از عرضه گیربکسهای ۸ دنده و ۹ دنده اتوماتیک در آینده خبر داده است. سادهترین گزینه در دسترس، احتمالاً همان سیستم گیربکس ۸ دنده اتوماتیکی است که در کادیلاک CTS مدل ۲۰۱۴ و شورولت کوروت مدل ۲۰۱۵ به کار رفته است؛ با این حال، استفاده از چنین گیربکسی برایمقیاسهای بزرگ نظیر تراکها و شاسیبلندهای بزرگ نمیتواند چندان اقتصادی باشد. دیگر گیربکسهای مورد نظر جنرالموتورز، احتمالاً سیستمهای اتوماتیک ۹ و ۱۰ دندهای هستند که این کمپانی با همکاری فورد در حال توسعه آنهاست و برنامه استفاده از آنها برای سال ۲۰۱۷ است. از این گیربکسهای پیشرفته انتظار میرود تا مصرف سوخت بهینهتری داشته باشند و در نتیجه رقابت بهتری با تراکهایی مانند رام ۱۵۰۰ ایجاد شود. رام ۱۵۰۰ در حال حاضر سیستم گیربکس ۸ دنده اتوماتیک به همراه موتورهای V6، V8 و دیزل ارائه میدهد.
امکان استفاده از دیزل
رام اولین شرکتی بود که از موتور دیزل برای پیکاپهای سبک استفاده کرد و آن را در رام ۱۵۰۰ اکودیزل به کار برد. لوک در این زمینه میگوید که استفاده از دیزل در نسخههای ۱۵۰۰ از سیلورادو و سیهرا، در دستور کار جنرالموتورز قرار گرفته است:
ما در حال بررسی بازار خودروهای دیزلی هستیم و همه گزینههای موجود را تحتنظر داریم.
شنیدههای تأیید نشده حاکی از آن است که موتور سبک دیزلی که به زودی توسط جنرالموتورز معرفی میشود، یک موتور ۴/۵ لیتری V8 است که برای رام دیزلی مصرف سوخت بسیار خوبی در حدود ۸/۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر در بزرگراه داشته است. لوک این مسئله را تأیید میکند که مصرف بهینه سوخت تبدیل به یکی از مشخصههای مهم خودروها در این کلاس شده و از طرف دیگر مقررات مربوط به آلودگی، کمپانیها را از این لحاظ تحتفشار گذاشته است. لوک همچنین به امکان استفاده از تکنولوژی توقف-استارت و کاهش قابل ملاحظه وزن خودرو و دیگر تغییرات لازم برای بهبود وضعیت مصرف سوخت اشاره میکند.
اهمیت تریمهای سطح بالا
وقتی جنرال موتورز در سال گذشته طراحی جدیدی از پیکاپهای شورولت سیلورادو و جیامسی سیهرا به بازار عرضه کرد، تریمهای سطح بالایی چون LTZ، هایکانتری، SLT و دینالی سهم زیادی از فروش تراکهای سبک را به خود اختصاص داد و این موضوع مسئولین کمپانی را شگفتزده کرد. تریمهای LTZ و هایکانتری (High Country) بیست و هفت درصد تمام سیلورادوهای فروخته شده در سال ۲۰۱۴ را به خود اختصاص دادهاند. مدلهای گرانقیمت جیامسی سیهرا SLT و دینالی نیز ۴۸ درصد فروش این دسته از تراکها را داشتهاند. با توجه به تقاضاهای مشابهی که در مورد تریمهای بالای مدلهای شاسیبلند ۲۰۱۵ نیز وجود داشته، جنرالموتورز امیدوار است تا همین میزان تقاضا برای تراکهای سنگین با تریمهای سطح بالا را حفظ کند. معرفی نسخه هایکانتری برای شورولت سیلورادو HD مدل ۲۰۱۵ نیز گامی در جهت همین استراتژی است.
شاسیبلندهای بزرگ کماکان با اهمیت
بازار کراساورها مراحل رشد خود را طی میکند؛ امّا شورولت و جیامسی هیچ نشانهای از توقف برنامههایشان در رابطه با شاسیبلندهای بزرگ بر پایه تراکها، از خود بروز ندادهاند. جنرالموتورز سهم ۷۴ درصدی بازار از کلاس خودروهای بزرگ را در دست دارد و نمیتواند از این بخش بزرگ و وفادار بازار چشمپوشی کند. این تراکها سود زیادی را عاید کمپانی میکنند و جنرالموتورز در این زمینه بر روی آنها حساب ویژهای باز کرده است.
شاسیبلندهای جیامسی و شورولت پس از ورود به بازار، با فروش خوبی مواجه شدهاند. جیامسی یوکون در ماه آوریل ۲۰۱۴ بهترین رشد فروش را نسبت به سال گذشته داشت و ۳۷۳۳ دستگاه از این مدل فروخته شد؛ یعنی ۱۳۶/۷ درصد رشد در طی یک سال. شورولت سابربان نیز با رشدی ۳۱/۵ درصدی در این ماه، ۴۸۴۰ دستگاه به فروش رسید. تا ماه آوریل سال جاری میلادی، شورولت تاهو، شورولت سابربان، جیامسی یوکون و جیامسی یوکون XL، در مجموع ۵۳۴۶۰ دستگاه فروختهاند که کاملاً نسبت به کمپانی رقیب (فورد) که تاکنون ۱۲۴۵۳ دستگاه فروخته، برتری نشان میدهد.
تراکهای متوسطی که در راهاند
کلاس خودروهای تراک متوسط رشد قابلتوجهی از لحاظ فروش به خود ندیده است؛ امّا جنرالموتورز امیدوار است که با ورود مدلهای ۲۰۱۵ از شورولت کلرادو و جیامسی کانیون، این کلاس از تراکها را نیز به جنب و جوش بیندازد. معاون استراتژی تراکهای جنرالموتورز، ریک شیدت، در این باره اشاره میکند که به خاطر عمر ۱۰ ساله تراکهای متوسط با حضور خودروهایی مانند تویوتا تاکوما و نیسان فرونتیر، ورود مدلهای جدید جنرالموتورز در این کلاس، میتواند برای مشتریان بسیار جذاب باشد و نظر کسانی را که به خاطر تراکهای فولسایز یا دیگر شاسیبلندها، به این کلاس توجهی نمیکنند، دوباره به تراکهای متوسط جلب کند. جف لوک، رئیس بخش مهندسی تراکهای بزرگ و متوسط جنرالموتورز نیز میگوید که به دلیل اینکه رقبای سازنده تراک رام و فورد در این کلاس در حال حاضر رقابتی ندارند، کلرادو و کانیون میتوانند گزینهای مناسب برای مدلهای قدیمی داج داکوتا و فورد رنجر باشند.