ما قبلاً مزدا ۳ جدید دارای پیشرانهی پیشرفتهی اسکای اکتیو ایکس بنزینی را بررسی کردهایم اما آیا این قلب آهنین میتواند در خودروی قدبلندتر CX-30 هم عملکرد خوبی داشته باشد؟
اول از همه باید گفت پیشرانهی موردبحث از نوع ۴ سیلندر ۲ لیتری تنفس طبیعی بنزینی است که سیستمهای احتراق و جرقه نمونههای بنزینی و دیزلی را با همدیگر ترکیب کرده است. اساساً این پیشرانه سوخت و هوا را شبیه پیشرانهای دیزلی کمپرس میکند تا به نقطهی پیش از احتراق عادی برسد. سپس از کمی بنزین مشتعل شده توسط شمع کوچکی سود میبرد تا کار احتراق تمام شود. موضوع ساده به نظر میرسد اما دو دهه زمان برده تا بهترین مهندسان صنعت خودرو بتوانند تکنولوژی موردبحث را به جایی برسانند که مشتریان توانایی خرید آن را داشته باشند.
در ابتدا بازخوردهای مختلفی وجود داشت اما قطعاً باید زمان بیشتری را با این پیشرانه سپری کرد تا با مزیتها و استعدادهای آن آشنا شد. آیا شما باید این پیشرانه را انتخاب کنید؟ خب انتخاب اسکای اکتیو ایکس هزینهبر بوده و نسبت به مدل پایهی اسکای اکتیو جی هیبریدی ملایم که در XC-30 SE-L بکار رفته و قدرت ۱۲۰ اسب بخاری دارد ۱۴۸۰ پوند گرانتر است.
با این اضافه پرداخت شما ۵۷ اسب بخار قدرت و ۱۳ نیوتون متر گشتاور بیشتر به دست میآورید. اعداد خیلی بزرگی نیستند اما گشتاور ۲۲۴ نیوتون متری این پیشرانه در دورهای پایینتری حاصل شده و محدودهی بیشتری را شامل میشود و بنابراین کاربردیتر است. شما میتوانید همین موضوع را در جاده هم احساس کنید جایی که قدرت خودرو در دندههای مختلف بیشتر از مدلهای استاندارد است. البته اگر شما قبلاً پشت فرمان خودروهای رقیب مجهز به پیشرانههای توربو نشسته باشید این پیشرانهی مزدا را سرزنده حس نخواهید کرد.
اما دربارهی مصرف سوخت چه؟ هرچه باشد موضوع مهم دربارهی اسکای اکتیو ایکس به این مورد مربوط میشود. مصرف سوخت این پیشرانه بد نیست اما شاید به آن اندازه که امیدوار بودید کممصرف نباشد. در طول تست طولانیای که با نسخهی ۱۲۰ اسب بخاری CX-30 استاندارد داشتیم به مصرف سوخت متوسط ۶.۳ لیتر در هر صد کیلومتر رسیدیم درحالیکه مصرف سوخت مدل مجهز به پیشرانه اسکای اکتیو ایکس برابر ۶ با لیتر در صد کیلومتر بود. تفاوت زیادی بین این دو نسخه وجود ندارد اما خب همانگونه که گفتیم مدل مجهز به پیشرانهی اسکای اکتیو ایکس سریعتر و قویتر است.
واقعبینانه باید عرض کنیم که بهمنظور قضاوت نهایی دربارهی پیشرانهی جدید اسکای اکتیو ایکس مزدا باید زمان بیشتری را با آن سپری کنیم اما درهرصورت این پیشرانه امیدبخش به نظر میرسد؛ اما خود CX-30 خودرویی با ظاهر خوب، کیفیت کابین سطح بالا و سواری جذاب است. این خودرو با پیشرانهی دیزلی عرضه نمیشود و تنها موضوع اصلی دربارهی آن تصمیمگیری دربارهی نوع پیشرانهی بنزینی انتخابی است.
پیشرانهی اسکای اکتیو ایکس مزدا تکنولوژی پیشرفتهای داشته و همچنان که در مزدا ۳ هم دیدیم ظرفیتهای بالایی دارد. همین داستان دربارهی CX-30 هم صدق میکند. قدرت بیشتر بدون مصرف سوخت بالاتر؟ شاید! این پیشرانه در کراس اوور CX-30 ترکیب خوبی ایجاد کرده اما شاید پیشرانهی اسکای اکتیو جی برای اکثر خریداران گزینهی بهتری باشد.
مشخصات مزدا CX-30 SkyActiv-X 2.0 2WD GT Sport
- قیمت: ۲۸۸۷۵ پوند
- پیشرانه: ۴ سیلندر ۲ لیتری بنزینی
- قدرت/گشتاور: ۱۷۷ اسب بخار/۲۲۴ نیوتون متر
- گیربکس: ۶ سرعته دستی، دیفرانسیل جلو
- شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت: ۸.۵ ثانیه
- حداکثر سرعت: ۲۰۵ کیلومتر در ساعت
- مصرف سوخت: اعلام نشده
منبع: autoexpress