سام کاویانی: اخیراً با نزدیک شدن زمان عرضه خودروی پژو ۲۰۰۸ توسط ایرانخودرو، بحثهای بسیاری پیرامون آن در فضای مجازی و مکتوب کشورمان در حال انجام است که به نظر میرسد که بسیاری از این بحث و جدلها با کماطلاعی و یا بعضاً غرضورزیهایی توأم است که ممکن است خود تردیدها و شبهات بسیاری را در ذهن خریداران آتی این خودرو ایجاد نماید. لذا برای رفع این دست از شبهات و پاسخ به آن طیف از عزیزانی که با پرسشهایی درباره این خودرو مواجهاند، متن پرسش و پاسخی را تهیه دیدم که امیدوارم که مورد لطف و پسند قرار گیرد.
آیا پژو ۲۰۰۸ یک خودروی هاچبک است؟
پاسخ: خیر. پژو ۲۰۰۸ در کلاس و یا سگمنت خودروهای کراساوور ساب کامپکت (SUBCOMPACT CROSSOVER) و یا به قولی «مینی کراساوور» جای میگیرد. این دسته از خودروها، عمدتاً از ارتفاع بیشتری نسبت به انواع هاچبک برخوردارند و فاصله کف آنها نیز از سطح زمین بالاتر است. بازار اصلی فروش این گروه از خودروها در کشورهای قاره اروپاست. پژو ۲۰۰۸ بر مبنای پلتفرم PF1 شرکت PSA تکوین و توسعه یافته است که با پژو ۲۰۸ مشترک است و به لحاظ ابعادی هم تقریباً در حد و اندازه خودرویی چون لیفان X50 است.
آیا پژو ۲۰۰۸ فقط در چین تولید میشود؟
پاسخ: خیر. کشور چین تنها یکی از نقاطی است که این خودرو در آن تولید میشود. فرانسه که سرزمین مادری آن است و برزیل و مالزی هم از دیگر مکانهایی هستند که ۲۰۰۸ در آنها به تولید میرسد. ایران نیز بهعنوان پنجمین کشور سازنده، بهزودی به این جمع ملحق میشود.
آیا پژو ۲۰۰۸ خودرویی قدیمی بهحساب میرود؟
پاسخ: خیر. از زمان عرضه این خودرو به بازارهای جهانی تقریباً سه سالی است که میگذرد. این خودرو در اواخر سال ۲۰۱۳ میلادی معرفی و در اوایل سال ۲۰۱۴ میلادی هم وارد بازار شد و اخیراً نیز، دستخوش یک فیسلیفت در طراحی داخلی و خارجی خود گردید که البته نمای جذابتر و گیراتری را برای آن مهیا ساخته است.
آیا نسخه اولیه و یا غیر فیسلیفت پژو ۲۰۰۸ در ایران تولید میشود؟
پاسخ: خیر. بنا به واپسین اظهارات مسئولین شرکت ایکاپ، جدیدترین نسخه از این خودرو که همان نسخه فیسلیفت و بهروز آن است در ایران تولید خواهد شد.
آیا پژو ۲۰۰۸ خودرویی ناموفق و شکستخورده در بازارهای جهانی است؟
پاسخ: هرگز اینطور نیست. این خودرو یکی از موفقترین محصولات پژو و از ستونهای اصلی فروش آن در بازارهای جهانی محسوب میشود. در بازار اروپا نیز این خودرو موفقیت بسیاری را کسب نموده است؛ بهگونهای که در سال ۲۰۱۶ میلادی، با فروشی معادل ۱۷۵,۰۷۹ دستگاه، جایگاه دومین خودروی پرفروش این قاره را در کلاس «کراساوورهای ساب کامپکت» پس از رنو کپچر، از آن خود نمود.
آیا قرار است که نسخه ضعیفی از پژو ۲۰۰۸ در ایران تولید شود؟
پاسخ: خیر. بنا به اظهارات مسئولین مربوطه، قرار است که قویترین نسخه از این خودرو که دارای یک پیشرانه ۱.۶ لیتری توربو به توان ۱۶۵ اسب بخار است در ایران تولید شود.
آیا خودروهای مدرن ساخت پژو محصولاتی بیکیفیت هستند؟
پاسخ: خیر. خودروهای پژو عمدتاً به محصولاتی جانسخت و باکیفیت در بازارهای جهانی معروف هستند و بر پایه آخرین گزارشی که اخیراً سایت معتبر جی.دی پاور (J.D POWER) درباره بازار آلمان انتشار داده است، محصولات برند پژو بعد از میتسوبیشی توانستند دومین جایگاه را به لحاظ کسب رضایت مشتریان از آن خود نموده و بهعنوان «کم ایرادترین» خودروهای بازار آلمان مطرح شوند. این تحقیق شامل خودروهای مدل ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ میلادی و یا خودروهایی دارای حداقل ۱۲ ماه و حداکثر ۳۶ ماه کارکرد بود. در اینجا ممکن است بسیاری از عزیزان خواننده با توجه به کیفیت نهچندان مطلوب خودروهایی چون پژو ۴۰۵ و پارس و ۲۰۶، درباره محصولات مدرن و فعلی پژوی فرانسه نیز همانگونه قضاوت نموده و در کیفیت و کارکرد آنها تشکیک نمایند. در اینجا بنده پرسشی از این دسته از عزیزان دارم. آیا این دوستان درباره تولیدات دیگر برندها هم اینگونه قضاوت و داوری میکنند؟ آیا میتوان درباره کیفیت عالی تولیدات جدید شرکت نیسان ژاپن، بهحساب کیفیت نهچندان مطلوب «وانت نیسان آبی ساخت ایران» تردید نمود؟ و آیا اصولاً میتوان کیفیت ساختههای جدید شرکتهایی چون مزدا و کیا را با استناد به کیفیت محصولات از رده خارجی چون «مزدا وانت» و «پراید» زیر سؤال برد؟ مسلم است که نمیتوان چنین نمود. پس درباره محصولات مدرن پژو هم نمیتوان برحسب محصولات قدیمی و از رده خارج آن قضاوت و داوری نمود.
آیا پژو ۲۰۰۸ خودرویی ضعیف و نا امن است؟
پاسخ: خیر. پژو ۲۰۰۸ با کسب ۵ ستاره ایمنی از موسسه یورو انکاپ (EURONCAP) یکی از ایمنترین خودروها در کلاس خود به شمار میرود. درجه ایمنی سرنشینان بزرگسال نیز در آن معادل ۸۸ درصد است.
مهمترین رقبای پژو ۲۰۰۸ در بازار ایران چه خودروهایی هستند؟
اگر پژو ۲۰۰۸، آنچنانکه گفته میشود با قیمتی بین ۸۵ الی ۹۵ میلیون به بازار داخلی کشورمان عرضه شود، میتوان مهمترین رقبای قیمتی آن را خودروهایی چون رنو کپچر، سانگیانگ تیوولی، جک S5، چری تیگو ۵ و هایما S7 توربو دانست.
منابع: EURONCAP.COM WIKIPEDIA.ORG و…