تحریم های ایالات متحده علیه هواوی که ماه گذشته تا ۲۰۲۱ تمدید شد، این شرکت را از دسترسی به سخت افزار و فناوریهای حیاتی محروم کرده اما کمپانی چینی با پیش بینی این مساله موجودی مورد نیازش تا دو سال دیگر را انبار کرده است.
دولت ترامپ ماه گذشته نه تنها تحریم هواوی را تمدید کرد بلکه قانون جدیدی را تصویب کرد که هدف آن قطع زنجیره تامین بین المللی هواوی است. بر اساس این قانون شرکتهای خارجی بهره مند از فناوری آمریکا باید پیش از داد و ستد با هواوی از واشنگتن مجوز دریافت کنند. هدف از اینکار قطع ارتباط تولیدکنندگانی نظیر TSMC با هواوی است که ظاهرا موفق هم بوده است.
هرچند این مساله روی فرایند تولید هواوی بی اثر نیست اما بر اساس گزارش نشریه Nikkei Asian Review به نقل از منابع آگاه، هواوی قطعاتش مورد نیازش تا دو سال دیگر را از قبل انبار کرده است. ذخایر چیپ این شرکت شامل قطعاتی نظیر تراشه اینتل است که در ایستگاه های بیس ارتباطی و کسب و کار ابری آنها کاربرد دارد.
هواوی خرید انبوه این قطعات را از اواخر ۲۰۱۸ و پس از دستگیری «منگ وانژو»، مدیر مالی و دختر بنیانگذار شرکت در کانادا کلید زده است. خود شرکت هم هفته گذشته از صرف ۲۳.۴۵ میلیارد دلار برای ذخیره سازی چیپ، قطعات و مواد ضروری در سال گذشته خبر داده بود:
«اینکار انبار تجهیزات برای دوران جنگ است. اگر در شرایط عادی ماهیانه به ۱۰۰ واحد نیاز داشتیم، ۱۵۰ واحد سفارش دادیم تا بخشی از آن انبار شود. ذخیره سازی چیپ های حافظه بسیار آسان است چون مثل تراشه های پردازشی مرتبا به روز نمی شوند.»
استراتژی هواوی برای ذخیره این قطعات منطقی بوده چرا که تامین کنندههای عمده مثل Xilinx، اینتل و AMD در گفتگو با نشریه مذکور روی پیروی از قوانین جدید دولت ترامپ تاکید کرده اند که عملا به معنای عدم همکاری با غول چینی است.