«نارندرا مودی»، نخست وزیر هند گفته این کشور به عنوان سومین تولیدکننده بزرگ گازهای گلخانهای قصد دارد تا میزان انتشار خالص خود را تا سال 2070 به صفر برساند. این بیانیه اجلاس آبوهوا گلاسکو مطرح شد.
او گفت: «این کشور قصد دارد تا پایان دهه میلادی، ظرفیت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر خود را تا 500 گیگاوات افزایش دهد. بدین ترتیب نیمی از برق مصرفی کشور هند تا سال 2030 به کمک منابع انرژی تجدیدپذیر تامین خواهد شد.»
مودی همچنین متعهد شد که میزان انتشار دیاکسید کربن را تا سال 2030 به اندازه 1 میلیارد تن نسبت به حالت کنونی کاهش دهد.
با اینحال، رهبر هند تکرار کرد که کشورهای ثروتمند باید کمکهای خود را افزایش دهند تا کشورهای درحال توسعه بتوانند فرآیند کربنزدایی را با سرعت بیشتری پیش ببرند. او ادامه داد: «انتظار هند این است که کشورهای توسعه یافته جهان بودجهای یک تریلیون دلاری با عنوان کمک هزینه مالی برای آبوهوا اختصاص دهند. همچنین کشورهایی که به تعهدات اقلیمی خود عمل نمیکنند، باید تحت فشار قرار بگیرند.»
در صورت تحقق این اهداف، انتظار میرود که فرآیند رو به رشد گرمایش جهانی با سرعت کمتری پیش رود.
یکی از امیدهای «آلوک شارما»، رئیس نشست گلاسکو موظف کردن کشورها به انجام تعهداتی در قبال حفظ وسیع توافقنامه پاریس است که در آن باید برای کاهش 1.5 درجه سلسیوس گرمایش زمین کوشید.
از آنجا که طبق محاسبات دانشمندان، برای کاهش این میزان از گرمایش زمین نیاز به کاهش دادن و یا حتی به صفر رساندن تولید خالص دیاکسید کربن در کشورهای مختلف است، ادعای مودی یک خبر خوب و پیروزی برای این توافقنامه به حساب میآید.
«اولکا کلکار» از موسسه منابع جهانی هند، با اشاره به تعهدات تحت توافق پاریس که به عنوان مشارکتهای ملی شناخته میشود، گفت: «تعهدات هند بهطور قابل توجهی بلندپروازانه هستند. اما از آنجا که هند در حال کاهش میزان دیاکسید کربن تولیدی در هر سال است، میتوان به نتایج بدست آمده خوشبین بود و امید داشت که تا سال 2070 میزان نشر خالص این کشور به صفر برسد.»