هزینه نگهداری از گربه؛ لیست کامل هزینه‌ها همراه با جزئیات (آذر ۱۴۰۰)

هزینه نگهداری از گربه؛ لیست کامل هزینه‌ها همراه با جزئیات (آذر ۱۴۰۰)

گربه یکی از دوست‌داشتنی‌ترین حیوانات خانگی است. از گربه‌های خیابانی گرفته تا گربه‌های پشمالوی پرشین، هرکدام زیبایی خاصی دارند. گربه‌ها عاشق شیطنت‌اند و با حرکات سریع و بامزه‌ای که دارند به صاحبشان انرژی می‌دهند. می‌توانید مدت‌ها با این حیوان بازیگوش بازی کنید و خسته نشوید؛ اما این‌ها فقط بخشی از داستان است. مهم‌ترین بخش آن هزینه نگهداری از گربه است.

متأسفانه افراد زیادی بدون اطلاع از هزینه‌های نگهداری از بچه‌گربه، تصمیم می‌گیرند گربه نگه دارند؛ هزینه‌هایی که هر سال به آنها اضافه می‌شود. وقتی هم دیگر از پس هزینه‌ها برنمی‌آیند، به هزار و یک روش می‌خواهند از گربه‌ای که به آنها وابسته شده است خلاص شوند. اگر نگوییم همه، بسیاری از گربه‌هایی که در سطح شهر رها شده‌اند، به‌دلیل بی‌فکری همین افراد به این روز افتاده‌اند.

به ‌همین‌ دلیل، در این مطلب، تصمیم گرفتیم اطلاعاتی درباره هزینه‌های کامل نگهداری گربه به شما ارائه دهیم که با برآوردی از هزینه‌ها، راحت‌تر تصمیم بگیرید که آیا شرایط نگهداری گربه را دارید یا نه.

هزینه نگهداری از گربه، قبل از آوردن به خانه

هزینه‌های اولیه برای نگهداری از گربه با توجه به نوع پذیرش گربه متفاوت است؛ برای نمونه، اگر بخواهید از گربه خیابانی سر کوچه‌تان نگهداری کنید، هزینه خرید گربه از هزینه‌های اولیه کسر می‌شود. همچنین اگر گربه را از پناهگاه بیاورید یا از پرورش‌دهنده بگیرید، هزینه‌های پزشکی از هزینه‌های اولیه کم کنید.

۱. گربه‌های خیابانی

این گربه‌ها همه‌جا هستند و در هر شکل، اندازه و سنی که بخواهید پیدا می‌شوند. ممکن است در حیاط منزلتان یا کوچه سرگردان باشند یا در باغچه دوروبرِ سطل‌های زباله پرسه بزنند. مزیت نگهداری گربه‌های خیابانی این است که مجبور نیستید برای خریدشان پولی پرداخت کنید. با این ‌حال، این گربه‌ها معمولا هزینه‌های دیگری روی دستتان می‌گذارند؛ برای مثال، این گربه‌ها اغلب بیمار یا آلوده به کک هستند. همچنین ممکن است به جرب (انگل پوستی که با داروهای ضد انگل رایج، درمان نمی‌شود)، کلسی ویروس (ویروس عفونت پوستی) و حتی اف. آی. پی (بیماری التهابی کشنده) مبتلا باشند. این بیماری‌ها واگیردارند و بنابراین ممکن است به گربه‌های دیگری که در منزل دارید سرایت کنند.

بنابراین باید آزمایش‌هایی روی گربه انجام شود. هزینه این آزمایش‌ها خیلی زیاد است؛ پس احتمالا از همان ابتدا، هزینه نگهداری از گربه خیابانی شامل یک‌سری هزینه‌های پزشکی و واکسیناسیون خواهد بود.

۲. سایت‌ها یا اماکن واگذاری گربه

اگر گربه را از سایت‌ها یا اماکن واگذاری گربه‌ها بگیرید، هزینه پزشکی جزو هزینه‌های اولیه نخواهد بود؛ زیرا همه آنها قبلا تحت‌درمان قرار گرفته‌اند. منتها احتمالا هزینه عقیم‌سازی به‌عهده خودتان است (اگر قبلا عقیم نشده باشند). گربه‌هایی که از واگذارکننده‌ها می‌گیرید رایگان‌اند. لطفا از پرورش‌دهنده‌ها توله گربه نخرید. توله‌کشی کاری غیراخلاقی است و حیوانات بی‌گناه را در شرایط سختی قرار می‌دهد.

نکته مهم: برخی گربه‌ها هزینه‌های بیشتری در طول سال‌های زندگی‌شان دارند؛ یعنی نژادشان طوری است که احتمال ابتلای آنها به یک‌سری از بیماری‌های خاص بیشتر است. برای مثال، هیچ بیماری خاصی گربه ساوانا را تهدید نمی‌کند (مگر اینکه به‌خوبی از او مراقبت نکنید). در حالی‌ که احتمال ابتلای گربه پرشین به بیماری کلیوی پلی‌کیستیک زیاد است. به‌ همین ‌دلیل، ممکن است برای مثال هزینه نگهداری گربه پرشین یا اسکاتیش در سال‌های زندگی‌اش خیلی بیشتر از برخی گربه‌های دیگر باشد.

بیماری‌های گربه‌ها

در جدول زیر برخی بیماری‌های گربه را نژادهای مختلف بیشتر مستعد آن هستند آورده‌ایم:

نژاد گربهبومی کجاستبیماری‌هایی که مستعدشان‌اند
ساواناترکیبی از یوزگربه آفریقایی و گربه خانکی
بنگالاصالتا آسیایی است ولی در آمریکا پرورش یافته استکاردیومیوپاتی هایپرتروفیک (HCM)، بیماری‌های چشمی
پرشینایرانبیماری کلیوی پلی‌کیستیک (PKD)، آتروفی پیشرونده شبکیه (PRA) و کاردیومیوپاتی هایپرتروفیک (HCM)
پیتر بالدروسیه
راشن بلوروسیه
اس‌فینکساس‌فینکس امروزی اصالتی کانادایی داردبیماری قلبی، مشکلات گوارشی و تنفسی
اسکاتیش فولداسکاتلنددیسپلازی غضروفی ـ استخوانی، بیماری کلیوی پلی‌کیستیک، کاردیومیوپاتی هایپرتروفیک
گربه موکوتاه بریتیشانگلستانکاردیومیوپاتی هایپرتروفیک، هموفیلی نوع B

برخی از نژادهای نادر مانند گربه آشِرا یا حتی گربه ساوانا معمولا در ایران به‌راحتی پیدا نمی‌شوند و بسیار کمیاب هستند. متأسفانه این گربه‌ها را با قیمت‌های نجومی (تا چندصدمیلیون تومان) به‌فروش می‌رسانند و تحت شرایط خاصی توله‌کشی می‌کنند. در زیر، عکس گربه آشرا را می‌بینید:

 

هزینه نگهداری از گربه، بعد از آوردن به خانه

برخی از هزینه‌های مربوط به گربه هرازگاهی و برخی دیگر همیشگی‌اند؛ برای مثال، هزینه واکسیناسیون و پزشکی جزو هزینه‌های هرازگاهی هستند (مگر اینکه گربه بیماری مزمن داشته باشد)، اما غذا و لوازم بهداشتی جزو هزینه‌های همیشگی‌اند. اگر هم زیاد اهل مسافرت هستید، هزینه پانسیون و هتل گربه را هم باید در هزینه‌های مربوط به گربه لحاظ کنید که معمولا بسیار گران‌اند.

۱. هزینه‌های پزشکی گربه در بدو ورود به خانه و سال‌های بعد

بخش بزرگی از هزینه‌های مربوط به مراقبت از گربه به هزینه‌های دام‌پزشکی او اختصاص دارد. جزئیات هزینه دام‌پزشکی گربه‌ها را در ادامه می‌خوانید:

چکاپ

سالی یک‌ بار باید گربه‌ها را برای ویزیت و معاینۀ کلی نزد دام‌پزشک ببرید. البته وقتی گربه به سن ۹ تا ۱۱ سالگی رسید، بهتر است هر شش ماه یک ‌بار این کار را انجام دهید. هزینه چکاپ حدود ۱۰۰هزار تومان است.

مراقبت از دندان‌ها

اگر نمی‌خواهید دندان‌های گربه‌تان هزینه‌های زیادی روی دستتان بگذارد، از همان ابتدا با مسواک و خمیردندان مراقب دندان‌هایش باشید. با این ‌حال، گربه‌ها همیشه و مداوم به جرم‌گیری و معاینه دندان نیاز دارند. بیشترِ گربه‌های مسن درگیر بیماری پریودنتال می‌شوند. عفونت ناشی از بیماری پریودنتال می‌تواند به سایر ارگان‌های بدن گربه آسیب برساند. بهتر است دندان‌های گربه را به‌موقع جرم‌گیری کنید.

خدمات جرم‌گیری حدود ۲۵۰هزار تومان است. البته برخی از مراکز با توجه به وزن و داروی بیهوشیِ مصرفی، احتمال دارد تا ۳۵۰هزار تومان هم دریافت کنند.

هزینه واکسیناسیون گربه

از واکسن‌های اصلی گربه یکی واکسن سه‌گانه و دیگری واکسن هاری است. واکسن هاری در برخی از مراکز به حدود ۸۰هزار تومان و حتی بیشتر هم می‌رسد. واکسن سه‌گانه (تری‌کت) که در سال اول گربه سه دوره تکرار می‌شود در هر بار تزریق جداگانه محاسبه می‌شود. با توجه به تعرفه، این واکسن حدود ۲۰۰هزار تومان است، اما برخی مراکز قیمت‌های گران‌تری هم می‌گیرند که محل سکونت شما هم مسلما در آن بی‌تأثیر نیست. این واکسن بعد از سال اول، سالی یک‌ بار تکرار می‌شود.

به‌جز واکسیناسیون اولین سال گربه، ممکن است واکسن‌های تقویتی هم برایش لازم باشد که هر سه تا هفت سال تزریق می‌شود. دفعات واکسیناسیون به اولویت شخصی و سبک زندگی گربه شما بستگی دارد.

درمان کک، انگل، کرم و کنه

اگر در منطقه زندگی شما کک زیاد است و گربه بیشترِ اوقاتش را در فضای باز سپری می‌کند، ممکن است لازم باشد از درمان کک استفاده کنید. البته گربه‌هایی که غذایشان را خودشان شکار می‌کنند، ممکن است به ضدانگل‌ها هم نیاز پیدا کنند. معمولا این روش‌های درمانی برای گربه‌هایی که فقط داخل منزل نگهداری می‌شوند و بیرون نمی‌آیند لازم نیست. درمان کک و انگل معمولا از ۳۵ تا ۵۰ هزار تومان هزینه دارد. قرص انگل ارزان‌تر و داروی تزریقی انگل گران‌تر است.

بیماری‌های مزمن

اگر گربه شما به بیماری‌هایی مانند دیابت، سرطان، بیماری کلیوی مزمن یا بیماری جدی دیگری مبتلا شود، هزینه‌های درمان آن بسیار سنگین و طولانی‌مدت خواهد بود. برخی از این هزینه‌ها احتمالا تا آخر عمر گربه ادامه خواهند داشت.

هزینه‌های جراحی

هزینه‌های جراحی به‌طور کلی با توجه به شرایط مختلف، بافت‌های مختلف و نژاد و جثه گربه متفاوت است؛ برای مثال، جراحی تارسورافی گربه ۴۵۰هزار تومان و جراحی پارگی دیافراگم گربه به ۳میلیون و ۵۰۰هزار تومان می‌رسد.

هزینه عقیم‌سازی گربه‌ها هم با توجه به شرایط ممکن است متفاوت باشد. معمولا برداشت رحم بسته به شرایط از ۸۰۰ هزار تومان (گاهی به ۱میلیون و ۵۰۰هزار تومان هم می‌رسد) و عقیم‌سازی گربه نر از ۶۰۰هزار تومان است (البته به ما قیمت ۸۰۰هزار تومان هم گفته‌اند).

بیمه حیوانات خانگی

هزینه بیمه نیز به هزینه‌ها اضافه می‌شود و در عوض، از هزینه‌های پزشکی می‌کاهد. نرخ بیمه به محل زندگی، نژاد گربه و سن او و برخی عوامل دیگر بستگی دارد. در کشور ما بیمه سامان حیوانات خانگی را بسته به نوع حیوان بیمه می‌کند که تا سقف ۵میلیون تومان است.

هزینه میکروچیپ گربه

میکروچیپ به ریزتراشه الکترونیکی می‌گویند که در بدن گربه کاشته می‌شود تا به‌راحتی بتوان آن را شناسایی و در صورتِ گم‌شدن پیدا کرد. هزینه کاشت میکروچیپ (کاشت و میکروچیپ جمعا) برای گربه حدود ۴۰۰هزار تومان است.

۲. غذای گربه‌ها از انواع کنسروی تا غذای خشک

تنوع غذایی گربه بسیار زیاد است. برخی از غذاهای گربه در بازار بسیار گران و برخی دیگر ارزان‌اند. کیفیت غذای گربه بسیار مهم است، زیرا اگر از غذاهای نامناسب به‌دلیل ارزان‌بودن استفاده کنید، بعد باید هزینه‌های پزشکی زیادی را متحمل شوید. البته این بدان معنا نیست که اگر غذایی ارزان است حتما بی‌کیفیت است یا گران‌بودن غذا دلیل بر کیفیت بالای آن است. غذاهای خشک و کنسروی هرکدام با برندها و قیمت‌های متنوعی در بازار موجودند. البته اگر می‌خواهید صرفه‌جویی کنید، می‌توانید مرغ، ماهی یا غذایی که خودتان می‌خورید به گربه بدهید. همه اینها به نوع و نژاد گربه شما بستگی دارد.

پیش از خرید غذای گربه این نکات را حتما بدانید

در بازار، غذای گربه کنسروی ۴۰۰گرمی از حدود ۳۰هزار تومان تا ۲۳۵هزار تومان موجود است. غذای خشک یک کیلویی هم از ۴۵هزار تومان یافت می‌شود تا ۹۳۰هزار تومان. برای یک گربه بالغ، غذای خشک ۲کیلویی برای یک ماه کافی است، هرچند به نژاد و جثه گربه هم بستگی دارد که چقدر غذا بخورد.

۳. سرویس بهداشتی، جای خواب و سایر لوازم گربه

فهرستی از لوازم ضروری گربه که بیشتر آنها هرازگاهی باید تعویض شوند عبارت‌اند از:

فهرست لوازم ضروریقیمت
جای خواباز ۵۰هزار تومان تا بیشتر از ۵میلیون تومان
ظرف آب و غذااز ۱۸هزار تومان تا ۸۰۰هزارتومان
ظرف خاک گربه و بیلچه آناز ۱۴۰هزار (معمولی) تا ۴۵۰هزار تومان (مسقف‌ها بیشتر از ۱میلیون‌اند)
خاک گربه ۵کیلویی (این مقدار برای گربه بالغ فقط برای ۱۰ روز کفایت می‌کند)از ۲۷هزار (معمولی) تا ۴۰هزار تومان (گرانول)
وسایل سرگرمی و بازیقیمت‌ها کاملا متنوع است
کریر و باکس حملاز ۲۶۰هزار تومان به بالا
مسواک و خمیردنداناز ۲۵هزار تومان تا ۴۰۰هزار تومان و بیشتر
شامپوی گربهاز هر قیمتی پیدا می‌شود
شانه و برس و ناخن‌گیرهرکدام حدود ۵۰هزار تومان به بالا
قلاده گردنی و کمریگردنی از ۳۰هزار تومان به بالا کمری از ۵۵هزار تومان به بالا

لباس و سایر اکسسوری غیرضروری هم البته هستند که خریدشان به خودتان بستگی دارد.

همه نکات برای خرید باکس گربه

۴. آرایش، پیرایش و ناخن‌گرفتن

اگر همه این کارها را خودتان انجام دهید، هزینه‌ای برایتان نخواهد داشت؛ در غیر این‌ صورت باید برای این خدمات هم هزینه کنید. هزینه کوتاه‌کردن مو در مطب حدود ۲۰۰هزار تومان است. هزینه ناخن‌گیری در مطب از ۴۰هزار تومان برای گربه‌های کوچک شروع می‌شود.

آیا گربه حتما باید اسکرچر داشته باشد؟

ناخن‌های گربه هرقدر هم کوتاه باشند، باز هم این حیوان علاقه شدیدی به کشیدن ناخن‌هایش روی سطوح نرم دارد؛ بنابراین برای او یک اسکرچر بخرید، وگرنه باید تماشا کنید که چگونه مبلمان یا هر وسیله نرم دیگری را در خانه با ناخن‌هایش خراش خواهد داد. هزینه یک اسکرچر از ۲۱هزار تومان تا حدود ۴ میلیون تومان است.

با توجه به هزینه‌های تقریبی که در این مطلب به شما ارائه دادیم، می‌توان گفت بدون احتساب قیمت گربه و با فرض اینکه از کسی آن را هدیه بگیرید یا گربه سرِ کوچه‌تان را بزرگ کنید و غذای خانگی به او بدهید، از همان ابتدا باید دست‌کم یک‌میلیون تومان خرج کنید. با توجه به قیمت‌های افزایشی و تورم، خودتان می‌توانید حساب کنید که این گربه ۵ سال بعد چقدر برایتان هزینه دارد.

اگر مطمئنید توان نگهداری گربه را ندارید، بی‌خیال خرید آن شوید

گربه‌هایی که با انسان‌ها زندگی می‌کنند، مخصوصا آنهایی که از بچگی با انسان بزرگ شده‌اند، به‌سختی می‌توانند در بیرون از خانه به‌تنهایی زندگی کنند و برای خودشان سرپناه یا غذا گیر بیاورند. آنها همیشه جای گرم‌ونرمشان را داشته‌اند و یاد نگرفته‌اند چگونه شکار کنند. اگر آنها را رها کنید، ممکن است در خیابان از گرسنگی یا سرما بمیرند یا اینکه به‌دست گربه‌های دیگر یا تصادف با خودروها کشته شوند.

فکر نکنید گربه عروسک اسباب‌بازی شماست و هروقت خسته شدید، می‌توانید او را دمِ در یا جاهایی دور از محل زندگی‌تان رها کنید. اگر توان مالی کافی ندارید اما عاشق گربه هستید، می‌توانید از راه‌حل‌های جایگزین استفاده کنید؛ برای مثال، یکی از مراکز نگهداری گربه را انتخاب کنید و ماهانه مبلغی را به‌عنوان کمک به هزینه نگهداری از گربه به آن مرکز بپردازید. اگر هم گربه‌ای داشته‌اید که دیگر نمی‌توانید هزینه‌هایش را بپردازید، حداقل به‌جای رهاکردنش، او را به اماکن و سایت‌های واگذاری گربه بسپارید.

و در آخر

آیا شما از گربه یا حیوان خانگی دیگری نگهداری می‌کنید؟ اگر برآوردی از هزینه‌های ماهانه یا سالانه این کار دارید، برایمان در دیدگاه‌ها بنویسید.

 

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.