بیشتر ساکنان کلانشهرها و برخی از نقاط کشورمان با ونهای سبز رنگ دلیکا (DELICA) آشنایی دارند. این خودروی باریک و بلند چینی، سالهای مدیدی است که در سیستم تاکسیرانی کشور به کار گمارده شده و هنوز هم سخت میتازد. جالب اینجاست که کمتر فردی را مییابی که سازنده اصلی آن به نام SOUEAST (سوئیست) را بشناسد و یا حتی نامش را هم شنیده باشد و غالب افراد آن را با همان اسم دلیکا میشناسند و این امر حتی شامل برخی از رانندگان زحمتکش آن نیز میگردد. بگذریم!
شرکت SOUEAST (سوئیست) یک سازنده نسبتاً جوان چینی است که در سال ۱۹۹۵ میلادی پا به عرصه وجود نهاد. محل استقرارش در استان فوجیان چین بوده و عمده سهامش نیز تحت تملک شرکت فوجیان موتور (به میزان ۵۰ درصد) و شرکت چاینا موتور (به میزان ۲۵ درصد) میباشد، علاوه بر این دو شرکت چینی، کمپانی میتسوبیشی ژاپن هم ۲۵ درصد از سهام آن را مالک است. عمده تولیدات این شرکت را خودروهای سواری و مینیبوس و ون تشکیل میدهند و در حال حاضر، علاوه بر برندهای داخلی این شرکت، سواریهای (میتسوبیشی) گالانت و لنسر هم تولید مینماید. اخیراً این خودروساز وارد عرصه ساخت و تولید خودروهای شاسیبلند گردیده و نخستین محصول خود به نام DX7 BALON را روانه بازار نموده است. چندی پیش مطلب کوتاهی از این خودرو در سایت «CARNEWSCHINA» انتشار یافت که در اینجا چکیدهای از آن را تقدیمتان میکنم.
برای نخستین بار، نسخه تولیدی سوئیست DX7 BALON در نوامبر سال گذشته (۲۰۱۴ میلادی) و در نمایشگاه خودروی گوانگژو به نمایش درآمد. این مدل بر مبنای خودروی کانسپت سوئیست R7 تکوین یافت، کانسپت مذکور در نمایشگاه خودروی پکن و در ماه آوریل سال گذشته در معرض دید عموم قرار گرفت. در حال حاضر، فروش این کراساوور در بازار چین آغاز شده و بهای آن از ۹۶/۹۰۰ یوآن (۱۵/۸۳۰ دلار) شروع و به ۱۳۹/۹۰۰ یوآن (۲۲/۸۶۰ دلار) ختم میگردد. این خودرو نخستین مدل شاسیبلندی است که تحت نام سوئیست روانه بازار شد، البته این وضع چندان دوامی نخواهد داشت زیرا قرار است که مدل بزرگتری از آن به نام DX9، در سال ۲۰۱۶ میلادی روانه بازار گردد و خط تولید مدل کوچکتر هم که DX5 نام دارد در سال ۲۰۱۷ تکمیل خواهد شد.
بیگمان این خودرو را میتوان از زمره زیباترین اس یو ویهای دانست که توسط یک برند چینی ارائه شده است. البته کار طراحی این خودرو بهتنهایی صورت نپذیرفته و بهجز مرکز طراحی مشهور (ایتالیایی) پینین فارینا کسی یار و مددکار سوئیست نبوده است. یک اثر جدی از کار این موسسه را میتوان در طرح شکافهای هوای (ساختگی) موجود در گلگیرهای جلوی این خودرو، مشاهده نمود.
چیدمان درونی این خودرو ظاهراً خوب به نظر میرسد، پانل مربوط به ادوات داشبورد از طرحی اسپرتی سود میبرد و در سرتاسر کابین آن نیز، ترکیب دقیق و ظریفی از کروم، چرمهای مشکی و چرمهای نارنجی رنگ به کار رفته است. یک صفحه نمایشگر LCD در بالای داشبورد تعبیه شده و بخش تحتانی کنسول میانی هم نیمه خالی میباشد. این قسمت بدین جهت خالی طراحی شده که فندک سیگار و سوکت های USB در آن پنهان گردند که به نظر عجیب میرسد. مهره دوار مربوط به صفحه نمایشگر هم به قدر کافی شکیل و زیبا طراحی شده است. یک صفحه نمایشگر مستطیلی بزرگ هم در کنسول میانی نصب شده که آیکونهای مربوط به سیستم هدایت ناوبری، موزیک، اینترنت و تلویزیون و اتصالات بلوتوث و USB در آن جای دارند.
طراحی بخش عقب این خودرو بسیار جذاب و گیرا میباشد؛ اما در عوض طرح صندلیها چندان خوب به نظر نمیآید. طراحی دربها هم با دقت و ظرافت صورت پذیرفته و قطعات متعدد کرومی در جایجای آن به کار رفته است. یک پنجره کوچک هم در ستون C تعبیه شده که کمی نور اضافی را وارد کابین میکند!
چراغهای پشتی این خودرو چندان بزرگ نبوده و درعینحال مدرن و شفاف است و باله عقب تعبیه شده در سقف آن نمایی از یک شاسیبلند اسپرتی را به آدمی القاء مینماید. ستونهای شیک C و D این خودرو به نحو اساسی با یکدیگر ادغام گردیده و ریلهای روی سقف آن هم صرفاً جنبه تزئینی داشته و کاملاً غیر کاربردی هستند.
لوگو این خودرو مغرورانه بر روی جلوپنجره آن جلوه گری نموده و بر روی یک نوار کرومی ضخیم هم نصب شده است. آینههای بغل آن نیز بسیار بزرگ هستند، احتمالاً این کار بدین جهت انجام شده که به لطف طراحی صورت گرفته بر روی ستونهای C و D آن، دید رو به عقب این خودرو کمتر از صفر میباشد.
سوئیست DX7 با دو پیشرانه متفاوت عرضه میشود که سرمنشأ هر دوی آنها از شرکت میتسوبیشی است. نخستین نسخه، یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوست که خروجی توان آن معادل ۱۵۴ اسببخار و گشتاورش برابر با ۲۱۰ نیوتنمتر است و دیگری نیز یک پیشرانه ۲ لیتری توربو میباشد که از توانی معادل ۱۹۰ اسببخار و گشتاوری برابر با ۲۵۰ نیوتنمتر برخوردار است. هر دوی این پیشرانهها به همراه یک جعبهدنده ۶ سرعته دستی و یا ۶ سرعته خودکار ارائه میشوند. پیشرانه ۲ لیتری این خودرو عیناً همانی است که در زیر کاپوت اس یو وی جنجالی لندویند X7 تعبیه شده است. سایز سوئست DX7 در طول/عرض/ ارتفاع معادل ۴۵۳۷/۱۹۰۰/۱۷۰۰ میلیمتر بوده و فاصله بین دو محور جلو و عقب آن نیز برابر با ۲۷۰۰ میلیمتر است.
در مجموع، گرچه طراحی این خودرو چه در بدنه و یا داخل آن بسیار خوب به نظر میرسد ولی کماکان در جزییات طرح ناهماهنگی وجود دارد.