نگاهی به میتسوبیشی لنسر فیس‌لیفت ۲۰۱۶

نگاهی به میتسوبیشی لنسر فیس‌لیفت ۲۰۱۶

در جهانی که مدها و سبک‌ها در آن پیوسته در حال تغییرند و هر لحظه اشیاء برحسب شور و حال آدمی، رنگ دیگری به خود می‌گیرند، خودروهای پا به سن گذاشته چندان باب طبع جوانان و نونهالان نیستند، آن‌هم جوانان تربیت شده در مکتب اینترنت و فیس‌بوک… اما این گفته بدان معنا نیست که چنین خودروهایی از خود هیچ آورده‌ای نداشته و به‌تمامی از دست رفته‌اند؛ اتفاقاً برعکس، چنین خودروهایی را می‌توان تندیس شورانگیزی از تکاملی ریشه‌دار نیز دانست.

لنسر (LANCER) که در زبان انگلیسی معنای سواره‌نظام را می‌دهد، نامی است که به گوش دوستداران خودرو در ایران سخت آشناست، به‌ویژه آنانی که اسپرتی‌های ژاپنی را پیوسته تعقیب و اخبارشان را دائماً پیگیر هستند؛ و کیست که لنسر EVO را نشناسد، خودرویی جاودانه که سرعت و شتابی به‌غایت شگفت‌انگیز داشت و برای همتایان غربی‌اش کابوسی بس جان‌فرسا بود. افسوس و صد افسوس که تولید آن قطع و قدرش آن‌چنان‌که باید دانسته نشد.

از چهل و اندی سال پیش، یعنی همان ماه فوریه سال ۱۹۷۳ میلادی که نخستین نسل از لنسر پا به عرصه رقابت‌های جهانی نهاد تا به امروز، این خودرو همواره گزینه‌ای مطرح در میان خیل همتایان خود بوده و در میان سدان‌های کوچک عالم اسم‌ورسم ماندگاری را برای خود تدارک دیده است. در دیار ما نیز همواره این کلام، از زبان بسیاری از مالکانش شنیده و گفته می‌شود: لنسر عالی است و یا حرف ندارد!… اینکه تا چه حد گفته‌های مذکور بر پایه درست و صحیحی استوار هستند به انجام آزمون‌ها و بررسی‌های متعددی نیاز دارد، ولی در این میان، از یک گزاره نمی‌توان به‌راحتی گذشت و آن‌هم حک دائمی نام این خودرو بر لوح حافظه خودرو دوستان این دیار است. لنسر هیچ‌گاه فراموش نخواهد شد!

برخلاف دیگر هم‌قطاران ژاپنی که چرخه تولید مدل‌های متنوعشان به پنج سال هم نمی‌رسد در لنسر وضع بدین گونه نیست و بیشتر نسل‌های این خودرو در زمان طولانی‌تری در مدار تولید بوده‌اند. نسل فعلی این خودرو نیز، برای نخستین بار، ژانویه سال ۲۰۰۷ میلادی و در نمایشگاه خودروی دیترویت رونمایی شد. این خودرو بر مبنای دو کانسپت به نام “CONCEPT X” و CONCEPT SPORTBACK ” تکوین و توسعه یافت، دو کانسپتی که پیش‌تر در نمایشگاه‌های خودروی نیویورک و فرانکفورت هم در معرض دید عموم نهاده شده بودند. پس از طی مدت‌های مدید، نسل فعلی لنسر در اکتبر سال ۲۰۱۵ میلادی، دستخوش یک فیس‌لیفت شایان توجه گردید و ناحیه جلوی آن جلوه دیگری به خود گرفت. سبک پیشین جلوپنجره که به نام RALLIANT معروف بود در آن حذف و سپر جلوی آن به نحو کاملاً ظریفی به جزییات کرومی جلوپنجره آن ادغام شد. سامانه روشنایی در روز و مه‌شکن‌های کاملاً جدید هم از دیگر تغییراتی بود که در پیشانی این خودرو رخ داده بود. ضمن آنکه، رکاب‌های اسپرتی و رینگ‌های طرح جدید را هم نباید از قلم انداخت. در کنار این موارد، کابین هم به‌روزرسانی‌های اندکی را به خود دید و کنسول میانی در آن به‌تمامی تعویض شد. این تغییرات در جای خود، چهره مدرن‌تر و به‌روزتری را برای این سدان معروف ژاپنی به ارمغان آورده‌اند. در حال حاضر، نسخه نوین لنسر، با نام فیس‌لیفت تیپ ۴ در کشورمان عرضه می‌شود. این خودرو، علاوه بر ژاپن، در چین، برزیل و تایلند هم تولید می‌شود که تمامی نسخه‌های وارده به ایران ساخت کشور ژاپن هستند.

این خودرو با نام‌های بسیاری ازجمله دوج/پلیموت کولت، کرایسلر والیانت لنسر، کرایسلر لنسر، ایگل سامیت و… در بازارهای جهانی به فروش رفته است و نسل فعلی آن تنها در دو نسخه سدان و ۵ درب هاچ‌بک تولید می‌شود.

میتسوبیشی لنسر با انواع متفاوتی از پیشرانه اعم دیزلی و بنزینی در بازارهای جهانی عرضه می‌شود. پیشرانه‌های بنزینی در انواع ۱.۵،۱.۶،۱.۸،۲ و ۲.۴ لیتری عرضه می‌شوند که از توانی بین ۹۵ الی ۱۶۸ اسب بخار برخوردارند. پیشرانه دیزلی نیز تنها دو نسخه ۱.۸ و ۲ لیتری عرضه می‌شود. در این میان، نسخه دو لیتری دیزلی آن ساخت کمپانی فولکس‌واگن است. به لحاظ سیستم انتقال قدرت، این خودرو با گیربکس‌های ۵ سرعته دستی،۶ سرعته نیمه اتوماتیک،۴ سرعته اتوماتیک و نیز CVT عرضه می‌شود

برخی از سایت‌هایی خودرویی در دنیا، من‌جمله سایت «CARCONNECTION» در آمریکا نسخه فیس‌لیفت لنسر را مورد تست و ارزیابی خود قرار داده‌اند که خلاصه نتایج آن در ذیل درج شده است.

نکات مثبت:

  • هندلینگ و هدایت‌پذیری مطمئن و دلگرم‌کننده
  • به نظر می‌رسد که بیشتر بزرگسالان به مدل سال جاری (فیس‌لیفت) علاقه‌مند هستند
  • در مقابل مبلغ پرداختی به‌خوبی مجهز شده است
  • سیستم تمام چهار محرک (AWD) در این خودرو در دسترس است
  • صندلی‌های جلو راحت

نکات منفی:

  • سواری سخت و پرسروصدا در جاده
  • کابین اصلاح نشده، متریال ارزان‌قیمت
  • میزان مصرف بنزین با عدد اعلامی مطابقت ندارد
  • ویژگی‌های پرفورمنس آن بیش از مدل EVO نیست

در خاتمه مطلب، تنها چنین می‌توان گفت: میتسوبیشی لنسر فیس‌لیفت تیپ ۴ مدل ۲۰۱۶، خودرویی سخت باکیفیت است که به‌عنوان یکی از ژاپنی‌های بازار، به لحاظ آپشن های رفاهی، در سطحی نسبتاً برابر با رقبای کره‌ای خود قرار دارد و به لحاظ ایمنی هم خودرویی به‌غایت مستحکم و مجهز است. درحالی‌که عمده رقبای کره‌ای و ژاپنی آن با ۲ کیسه هوا در بازار ایران عرضه می‌شوند، این خودرو به طور استاندارد از ۷ عدد کیسه هوا بهره می‌برد. از طرفی، قیمت رقابتی لنسر در قیاس با دیگر همتایانش، آیتم مهمی است که نباید به آن بی‌توجه ماند. همه این موارد در جوار هم، لنسر فیس‌لیفت را به بازیگری مهم در بازار ایران بدل می‌کند. بازیگری که نگاه دقیق‌تری را از سوی عمده خریداران طالب است.

مشخصات فنی میتسوبیشی لنسر ۲۰۱۶

شناسه موتور: ۴B1 – MIVEC حجم موتور: ۱۷۹۸ سی‌سی توان: ۱۴۰ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه گشتاور: ۱۷۶ نیوتن‌متر در ۴۲۰۰ دور در دقیقه شتاب صفر تا صد: ۱۱.۵ ثانیه (در برخی منابع عدد ۱۰.۸ و یا کمتر نیز ذکر شد) عدد حداکثر سرعت: ۱۹۲ کیلومتر بر ساعت (در برخی منابع اعداد بالای ۲۰۰ کیلومتر هم ذکر شده است) مصرف سوخت ترکیبی: ۶.۶ لیتر در هر یک‌صد کیلومتر مسافت سیستم فنربندی جلو: مک‌فرسون استرات سیستم فنربندی عقب: اتصال چندگانه (MULTI LINK) نوع کالیپر ترمز جلو: دیسکی خنک شونده نوع کالیپر ترمز عقب: دیسکی جامد استاندارد آلایندگی: یورو ۵ نوع گیربکس: CVT – سری سوم گیربکس‌های هوشمند INVECS، در این طیف از گیربکس، امکان تعویض دنده به‌صورت ۶ سرعته و با میدونی تعویض دنده از پشت فرمان فراهم است. حداقل شعاع گردش خودرو: ۵ متر نوع فرمان: الکتریکی (EPS)

ابعاد طول/عرض/ارتفاع:۴۵۷۰/۱۷۶۰/۱۴۹۰ میلی‌متر فاصله بین دو محور جلو و عقب: ۲۶۳۵ میلی‌متر فاصله کف خودرو تا سطح زمین: ۱۵۰ میلی‌متر وزن خالص: ۱۳۵۰ میلی‌متر ظرفیت مخزن سوخت: ۵۹ لیتر اندازه تایرهای جلو و عقب: ۲۱۵/۴۵ R 18

ایمنی این خودرو در موسسه بیمه ایمنی بزرگراه‌های آمریکا (IIHS) تحت آزمون‌های متعددی قرار گرفت و در تمامی بخش‌ها اعم از استحکام سقف، برخورد از نیمه جلو (هم‌پوشانی کامل)، برخورد از بغل (بخش کناری خودرو) و نیز حفاظت از سر و صندلی‌ها بالاترین امتیاز و نیز، در تست بسیار دشوار همپوشانی کوتاه یا SMALL OVERLAP، امتیاز قابل‌قبول (ACCEPTABLE) را کسب نمود. ۵ ستاره ایمنی از موسسه EURONCAP اروپا ۷ عدد کیسه هوا (راننده، سرنشین جلو، جانبی، پرده‌ای و زانویی راننده) سیستم ضد بلوکه ترمز (ABS) سیستم کمکی ترمز (BA) سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD) سیستم کنترل فعال پایداری (ASC) سیستم کنترل کشش (TCL) کمربندهای ایمنی پیش کشاننده و سه‌نقطه‌ای قفل ایمنی کودک و…

تجهیزات رفاهی سانروف با تنظیم الکتریکی دوربین دید عقب میدونی شیفتر منیزیومی (تعویض دنده) در پشت فرمان کروز کنترل سیستم ورود بدون کلید گرم‌کن صندلی به همراه سیستم تهویه تنظیم برقی صندلی راننده در ۸ جهت غربیلک فرمان و سر دنده با روکش چرمی صفحه نمایشگر لمسی سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک آینه‌های جانبی مجهز به گرم‌کن چراغ‌های جلو از جنس زنون مجهز به سیستم اتوماتیک چراغ‌های جلو با توجه به گردش فرمان (AFS) تنظیم اتوماتیک ارتفاع نور چراغ‌های جلو سیستم شستشوی چراغ‌های جلو روشن و خاموش شدن اتوماتیک چراغ‌های جلو (متناسب با نور محیط) سیستم صوتی حرفه‌ای با ۴ عدد اسپیکر و ۲ عدد توئیتر قابلیت کنترل سیستم صوتی بر روی فرمان + CD + MP3 و درگاه USB و AUX + بلوتوث جهت مکالمات تلفنی صفحه نمایشگر لمسی برف‌پاک‌کن و شیشه شوی جلو مجهز به سنسور باران کنسول وسط با درب روکش چرمی و جا لیوانی آینه وسط الکتروکرومیک سنسور دنده‌عقب بازکن صندوق عقب و درب باک چراغ ترمز روی درب عقب از نوع LED سیستم ایموبلایزر، مجهز به سیستم هشداردهنده ضد سرقت زه آبگیر با پوشش کروم دستگیره‌های داخلی با پوشش کروم سر اگزوز رینگ‌های آلومینیمی مه شکن جلو اسپویلر یا باله روی درب صندوق عقب (سفارشی) و…

قیمت در ایران: ۱۲۷.۸ میلیون تومان (ثبت‌نام در نمایندگی)

منابع: WIKIPEDIA.ORG CARCONNECTION.COM و…

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
7 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.