نگاهی به مرسدس T80، رکوردشکن نافرجام

نگاهی به مرسدس T80، رکوردشکن نافرجام

رکورد جهانی سرعت! عنوانی که به سریع‌ترین وسیله نقلیه روی زمین تعلق می‌گیرد. رکورددار فعلی این عنوان اندی گرین، خلبان نیروی هوای سلطنتی بریتانیا است که یک خودروی سوپرسونیک با قوای محرکه جت را راند و رکورد سرعت زمینی در آن زمان را به خود اختصاص داد. آن خودرو در سپتامبر سال ۱۹۹۷ به سرعت ۱۲۲۸ کیلومتر در ساعت دست یافت و اولین خودروی زمینی بود که به‌صورت رسمی دیوار صوتی را شکست.

اما آیا می‌دانستید که مرسدس در دهه ۳۰ میلادی رکورددار سرعت بوده است؟ پروژه‌ی مرسدس با نام T80 شناخته می‌شد. این خودرو قلبی آهنین برگرفته از هواپیما داشت.

در اواسط دهه ۳۰ میلادی راننده مسابقه‌ای هانس استاک آرزوی شکستن رکورد سرعتی را داشت که در آن زمان توسط رانندگان بریتانیایی ثبت شده بود. این یک پروژه بزرگ بود و به همین دلیل هم استاک از ویلهم کیسل، رئیس هیئت‌مدیره دایملر بنز AG، ژنرال نیروی هوایی ارنست اودت و فردیناند پورشه معروف کمک گرفت. خب همه‌ی ما پورشه را می‌شناسیم که در آن زمان برای بنز خودرو طراحی می‌کرد و البته طراح این پروژه نیز بود.

پس از تلاش‌های فراوان این پروژه تکمیل شد. یک خودرو با سه اکسل و ۸.۲۲ متر طول که به حداکثر سرعت ۶۵۰ کیلومتر در ساعت می‌رسید. نیروبخش مرسدس T8 پیشرانه ۱۲ سیلندر DB 603 بود که قدرت ۳۵۰۰ اسب بخاری در دور ۳۶۴۰ را تولید می‌کرد. هدف پروژه چه بود؟ شکستن رکورد ۵۹۵.۰۴ کیلومتر در ساعت ثبت شده توسط جان کوب.

همه‌چیز فوق‌العاده به نظر می‌رسید و ظاهراً استاک در راه ثبت کردن نام خود در تاریخ به عنوان راننده سریع‌ترین خودروی دهه ۳۰ میلادی بود؛ اما مشکلاتی هم وجود داشت…

متأسفانه جنگ جهانی پیش از اینکه استاک بتواند رکورد جهان را بشکند شروع شد. پیشرانه DB 603 از روی خودرو باز شد و خودرو نیز از نظرها پنهان شد. این خودرو زنده ماند اما پروژه دیگر احیا نشد.

پروژه رکورد جهانی T80 هم‌اکنون در موزه مرسدس بنز در اشتوتگارت در معرض دید عموم قرار دارد.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.