نگاهی به جیلی امگرند X7 اسپرت مدل ۲۰۱۷

نگاهی به جیلی امگرند X7 اسپرت مدل ۲۰۱۷

سام کاویانی: آیا زمانی را که تنها اشاره‌ای صرف به خودروهای چینی موجبات جوک و تمسخر را فراهم می‌آورد به خاطر دارید؟ این ذهنیت هنوز هم در این گوشه و کنار دیده می‌شود، حتی وقتی‌که طی چند سال اخیر، چند خودروساز چینی وارد بازار امارت شدند؛ و مشاهده اینکه که چه تحولات سریعی برایشان رخ می‌دهد در جای خود هیجان‌انگیز است، تحولاتی که شتاب حرکت آن حتی از کره‌ای نیز سریع‌تر است.

تا چند سال پیش، جیلی کماکان به ساخت خودروهایی با طرح‌های عاریه‌ای و با کابینی ارزان‌قیمت، مبادرت می‌ورزید. در خلال این سال‌ها، آنها به خرید ولو اقدام نموده و طراح آن شرکت یعنی پیتر هاربی را هم به چنگ خود در آوردند. ثمرات ناشی از این کار، آشکارا در خودروی جدید جیلی امگرند X7 اسپرت دیده می‌شود. خودرویی با طرحی زیبا اما محافظه‌کارانه و درعین‌حال، کاملاً ابتکاری و اورجینال. شاسی‌بلند کوچک جیلی X7 دارای مختصاتی همچون یک کراس‌اوور است ولی سواری آن شباهت‌هایی هم به یک نسخه SUV واقعی دارد.

اما کابین این خودرو جایی است که در آن سورپرایز واقعی رخ می‌دهد، کابینی که به طرز گسترده‌ای از متریال نرم، ازجمله پوشش‌های چرمی و فلزی واقعی در آن استفاده شده است. با کاربرد این مواد، جیلی ظاهر یک خودروی پریمیوم را برای این کراس‌اوور اقتصادی مهیا ساخته است. بی‌شک، کوک‌های ساختگی موجود بر روی برخی از پانل‌های درب‌های این خودرو با پلاستیک قالب‌ریزی شدند، ولی در کل بسیار جذاب به نظر می‌رسند. در این میان، دستگیره‌های فلزی که طرح آنها از پورشه کاین الهام گرفته شده و در کنسول میانی جای دارند، کمی افراطی به نظر می‌رسند، چنانکه گرافیک به‌شدت غیرضروری صفحه LCD پشت فرمان نیز، بدین ترتیب است. به‌عنوان نمونه، شما وقتی قصد تعویض ایستگاه رادیو را دارید، تصویر رادیو بر روی این صفحه نقش می‌بندد.

در کل، حجم فضای موجود در کابین این نسخه ۵ نفری جیلی X7 بسیار خوب است، هرچند که فضای صندوق‌عقب کمی به کوچکی پهلو می‌زند؛ اما فضای کابین باوجود محفظه‌هایی که نگه‌دارنده‌های فنجان‌ها را می‌پوشاند، بسیار کاربردی است. صندلی‌های جلو به‌خوبی تقویت شده و به‌صورت اختیاری نیز برقی هستند، هرچند که صندلی‌های عقب قادرند با نیمکت‌های قابل خواباندن، گنجایش محل بار را وسعت دهند، اما پشتی صندلی (دو تکه) عقب این خودرو از چنین قابلیتی برخوردار نیست و این تنها نقص کوچکی است که ما توانستیم در خودرویی با کیفیت ساختی چنین بی‌نقص، پیدا کنیم.

تجهیزات تکنولوژیک در بالاترین مدل این خودرو که پرچم‌دار نیز محسوب می‌شود، بسیار گسترده هستند. این تجهیزات شامل مواردی چون: تعبیه یک صفحه LCD رنگی به سایز ۷ اینچ در میان نشانگرهای پشت آمپر فرمان، یک صفحه نمایش لمسی چندرسانه‌ای به سایز ۸ اینچ با درگاه USB و AUX، یک سیستم استریو دالبی مناسب، نویگیشن، بلوتوث، دوربین دید عقب با سنسورهای پارک جلو و عقب، سیستم ورود بدون کلید هوشمند، کروز کنترل، آینه‌های جانبی با قابلیت تاشوندگی به‌صورت برقی، چراغ‌های جلوی با لامپ LED، یک سانروف نیم سایز پانوراما، یک سیستم تهویه مطبوع دوگانه اتوماتیک با یک کانال مجزا برای صندلی‌های عقب که به نظر مناسب می‌رسد، هرچند که ما این خودرو را در ماه سرد ژانویه تست نمودیم. تجهیزات ایمنی استاندارد نیز شامل مواردی چون: سیستم‌های ABS با EBD،ESP، سیستم مانیتورینگ فشار باد تایرها و ۶ عدد کیسه هوا می‌گردد (گرچه تیپ پایه دارای ۴ عدد کیسه هوا است). این خودرو ۵ ستاره را از موسسه ایمنی NCAP چین دریافت نموده است، موسسه‌ای که در حال حاضر ظاهراً از روش و رویه‌های موسسه یوروانکاپ پیروی می‌کند.

این خودرو از یک پیشرانه ۴ سیلندر ۲.۴ لیتری نیرو می‌گیرد، پیشرانه‌ای که از توانی معادل ۱۵۳ اسب بخار در ۵۳۰۰ دور در دقیقه و گشتاوری برابر با ۲۲۵ نیوتن‌متر در ۳۹۰۰ الی ۴۴۰۰ دور در دقیقه برخوردار است. باوجود گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک و آپشن اختیاری تمام چرخ محرک در این خودرو، مشخصات و عملکرد آن “چشمگیر” نیست. ما در بهترین شرایط آب و هوایی ممکن، تنها توانستیم مدت زمانی معادل ۱۲ ثانیه را برای شتاب صفر تا صد این خودرو ثبت نماییم. زمان تعویض دنده‌ها طولانی است و شیفت دنده‌ها حتی در وضعیت اسپرت هم محافظه‌کارانه صورت می‌پذیرد؛ بنابراین ما برای کسب توانی بیشتر، به اجبار به‌صورت دستی شیفت دنده‌ها را انجام می‌دادیم. با در نظر گرفتن تمامی این موارد، میزان مصرف سوخت این خودرو نیز با رقمی معادل ۱۲.۵ لیتر در هر یک‌صد کیلومتر مسافت، جالب نیست.

باید گفت که هندلینگ این خودرو با توجه به بادی رول محدود بدنه و نیز چسبندگی مناسب ناشی از کاربرد تایرهای ۲۲۵/۶۰، بسیار خوب است. جیلی X7 به طرز خفیفی شناور و نیز، کمی سنگین‌تر از وزن خود به نظر می‌آید که به نظر می‌رسد که در مورد دومی، ویژگی‌هایی چون فاصله زیاد کف آن تا سطح زمین که مشابه شاسی‌بلندهای آفرود است و موضع بالای صندلی راننده، از دلایل اصلی پیدایش این امر در چنین خودروی بلند و باریکی هستند. البته ناگفته نماند که در یک رانندگی نیمه تهاجمی، هیچ‌گونه از عدم پایداری در جیلی X7 اسپرت مشاهده نشده است. این خودرو از سواری بسیار نرم و کابینی نسبتاً آرام در هنگام حرکت با سرعت‌های مجاز در بزرگراه‌ها بهره می‌برد. فرمان آن سبک است و واکنش مصنوعی “لاستیکی مانندی” دارد و در اغلب موارد، هیچ بازخوردی را هم از خود ارائه نمی‌دهد. ترمزها نیز مناسب هستند و فشردن میدونی ترمز، حس سبکی را القاء می‌کند.

ما این خودرو را به دید یک خودروی آفرود نگاه نمی‌کنیم زیرا که اساساً یک نسخه کراس‌اوور است. هرچند که با نبود دنده کمکی و نیز کمبود توان پیشرانه، جیلی X7 می‌تواند به لطف فاصله مناسب کف خود تا سطح زمین، از تپه‌های خفیف و ملایم شنی گذر کند؛ و شما را نیز از تبعات ناشی از جوش آوردن موتور که در حالت دستی و در دنده‌های پایین رخ می‌دهد، محافظت نماید.

جیلی X7، بسیار به نقش پسر بالغی نزدیک شده که دیگر نمی‌توان درباره آن جوک گفت. کیفیت ساخت آن به‌خوبی کره‌ای‌هاست، هندلینگ آن به‌خوبی ژاپنی‌هاست و تریم کابین آن به‌خوبی اروپایی‌هاست. تنها چیزی که به‌شدت از کمبود آن رنج می‌برد یک پیشرانه خوب است و نمی‌دانیم که چرا جیلی چنین پیشرانه‌ای را از شرکت ولو نمی‌گیرد. اگر در سال‌های آینده اصلاحاتی بر روی این خودرو صورت پذیرد، درنهایت ممکن است یک جیلی جایی را در لیست خودروهای توصیه شده ما پیدا کند.

نکات مثبت این خودرو از دیدگاه سایت «DRIVEARABIA»

  • نمای ظاهری خوب در داخل و خارج
  • تریم کابین و تجهیزات
  • سواری راحت

نکات منفی این خودرو از دیدگاه سایت «DRIVEARABIA»

  • نیاز به پیشرانه بهتری دارد
  • حس “پلاستیک مانند” فرمان
  • فضای متوسط صندوق‌عقب

مشخصات فنی جیلی امگرند X7 اسپرت

  • نوع پیشرانه: ۴ سیلندر- ۲.۴ لیتری تنفس طبیعی
  • توان: ۱۵۳ اسب بخار
  • گشتاور: ۲۲۵ نیوتن‌متر
  • شتاب صفر تا صد: ۱۲ ثانیه (نسخه دو دیفرانسیل) و ۱۰.۹ ثانیه (نسخه تک دیفرانسیل)
  • حداکثر سرعت: ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت
  • مصرف سوخت: ۱۲.۵ لیتر در هر صد کیلومتر (در تست و با نسخه دو دیفرانسیل)
  • نوع سیستم فنربندی جلو: مستقل
  • نوع سیستم فنربندی عقب: مستقل
  • نوع کالیپر ترمز جلو و عقب: دیسکی
  • طول/عرض/ارتفاع: ۴۵۱۹/۱۸۳۱/۱۶۹۴ میلی‌متر
  • فاصله بین دو محور: ۲۶۷۰ میلی‌متر
  • وزن خالص: ۱۵۵۰ الی ۱۶۲۵ کیلوگرم
  • قیمت: ۵۹,۹۹۵ درهم یا ۱۶,۲۸۰ دلار (نسخه تک دیفرانسیل) و ۷۹,۹۹۵ درهم یا ۲۱,۷۰۰ دلار (نسخه دو دیفرانسیل)

منبع: YALLAHMOTOR DRIVEARABIA

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
6 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.