نگاهی به تغییرات تازه نقشه و مسیریاب بلد: نقشه‌های آفلاین و ژئوکدینگ بهتر

نگاهی به تغییرات تازه نقشه و مسیریاب بلد: نقشه‌های آفلاین و ژئوکدینگ بهتر

کم کم به تعطیلات روزهای گرم سال نزدیک می‌شویم و موعد سفرهای تابستانی. بسیاری از مردم سفرهای جاده‌ای با خودروی شخصی را ترجیح می‌دهند و در چنین سفرهاییست که یک اپلیکیشن نقشه و مسیریاب می‌تواند بیشترین کارایی خود را به نمایش بگذارد.

بلد در این به‌روزرسانی نقشه‌های 31 استان کشور را به طور آفلاین در اختیارتان قرار داده

حالا که مشغول خواندن این مقاله هستید، خوشبختانه نقشه و مسیریاب‌های بومی به حدی رسیده‌اند که بتوان با خیال راحت برای سفرهای داخلی روی آن‌ها حساب باز کرد و نقشه و مسیریاب بلد [بررسی دیجیاتو] با بیش از یک میلیون نصب فعال در کافه بازار می‌تواند یکی از گزینه‌هایتان باشد.

بلد که حالا پایگاه کاربری مستحکمی برای خود دست و پا کرده‌، بیشتر از قبل به رفع محدودیت‌ها و به‌روزرسانی اپلیکیشن خود می‌اندیشد. در همین راستا چند روزی هست که نسخه جدیدی از این اپلیکیشن نقشه و مسیریاب منتشر شده و بیشترین تغییرات آن پیرامون دو محور اساسی صورت گرفته است: نقشه‌های آفلاین و بهبود ژئوکدینگ و آدرس‌یابی. اما این تغییرات دقیقا چه بوده‌اند و چه تأثیری بر تجربه کاربری این اپلیکیشن گذاشته‌اند؟

این موضوع را در آخرین نسخه اپلیکیشن (2.6.1) بررسی کردیم. تیم بلد در این به‌روزرسانی نقشه‌های 31 استان کشور را به طور آفلاین در اختیارتان قرار داده که می‌توانید هر کدام را به دلخواه دانلود کنید. دسترسی به این نقشه‌ها از تنظیمات اپلیکیشن صورت می‌گیرد و هر کدام حجم متفاوتی دارند که مستقیما به ابعاد هر استان و جزئیاتی که در نقشه‌برداری‌شان به کار رفته بستگی دارد.

با دانلود هر نقشه، مثلا تهران می‌توانید شمایی از تمام جاده‌های اصلی و فرعی و کوچه‌ پس کوچه‌های شهر را بدون نیاز به اینترنت در اختیار داشته باشید که گزینه بسیار مناسبی است. فرض کنید به هر دلیل، در موقعیتی قرار گرفتید که دسترسی به اینترنت ممکن نبود و با این حال به نقشه نیاز داشتید. نقشه و مسیریاب بلد نیاز به این نقشه آفلاین را برایتان برطرف می‌کند تا در نبود اینترنت مقصدتان را گم نکنید.

تیم توسعه‌دهنده ویژگی مسیریابی آفلاین را تقریبا تا سه هفته دیگر به سرویس‌ خود اضافه می‌کند

ارائه نقشه آفلاین خصوصیتی است که گوگل مپس را با آن می‌شناسند. مسیریاب اختصاصی گوگل با تکیه بر همین ویژگی توانسته میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا را از سردرگمی در جاده‌ها نجات بدهد و بسیار خوشحال‌کننده است که حالا چنین خصوصیتی را در نقشه و مسیریاب بلد می‌بینیم. البته در نسخه فعلی اپلیکیشن فقط قادر به مشاهده نقشه‌های آفلاین هستید و و برای مسیریابی آفلاین احتمالا باید منتظر نسخه بعدی اپلیکیشن بمانید.

با پیگیری دیجیاتو، مشخص شد که تیم توسعه‌دهنده، ویژگی مسیریابی آفلاین را تقریبا تا سه هفته دیگر به سرویس‌ خود اضافه می‌کند تا مکمل قابلیت نقشه آفلاین باشد. البته مسیریابی آفلاین در اپلیکیشن تفاوت‌هایی با حالت آنلاین خواهد داشت. در مسیریابی آفلاین ترافیک لحاظ نمی‌شود بنابراین زمان رسیدن به مقصد تقریبی خواهد بود. نکته بعد این که مسیریابی آفلاین هنگام عرضه فقط به صورت داخل استانی کار می‌کند یعنی مسیریابی بین مبدأ و مقصد باید داخل استان باشد.

اما یکی دیگر از تغییرات اخیر نقشه و مسیریاب بلد ارتقای ژئوکدینگ بوده که نتیجه، رسیدن آسان‌تر به آدرس‌هاست. ژئوکدینگ در تعریف ساده فرآیندی است که طی آن یک آدرس (مثلا نام یک خیابان) به مختصات جغرافیایی تبدیل می‌شود تا بتوانید محل دقیق آن آدرس روی نقشه را مشخص کنید. با ارتقای این سیستم نقشه و مسیریاب بلد در یافتن آدرس‌ها و مسیریابی به سوی آن‌ها می‌تواند عملکرد بسیار بهتری نسبت به گذشته داشته باشد.

«زویا نیکنام» مدیر روابط عمومی نقشه و مسیریاب بلد در گفتگو با دیجیاتو، درباره تغییرات ژئوکدینگ بلد می‌گوید:

«تا پیش از بهبود ژئوکدینگ، کاربر نمی‌توانست نتیجه مورد نظرش اگر به صورت آدرس پستی بوده را روی نقشه پیدا کند. اما حالا می‌تواند با دادن آدرس پستی به شکل شهر-خیابان-کوچه یا شهر-خیابان-POI (نقاط دیدنی یا کسب و کارهای روی نقشه) این کار را انجام دهد. به عنوان مثال شما می‌توانید آدرس مورد نظرتان را به شکل میرداماد خیابان سنجابی کوچه دوم یا سعادت آباد میدان فرهنگ کوچه پیوند دوم جستجو کنید.»

یکی دیگر از تغییرات اخیر نقشه و مسیریاب بلد ارتقای ژئوکدینگ بوده است

نقشه و مسیریاب بلد از زمان شروع به کار تا امروز مسیر پر فراز و نشیبی طی کرده تا بتواند یارای رقابت با نمونه‌های خارجی را داشته باشد و رویکردی که اخیرا در پیش گرفته، بسیار امیدوارکننده به نظر می‌رسد. اما پیشرفت اپلیکیشن تنها در یک صورت اتفاق می‌افتد و آن هم استفاده شما کاربران و دادن بازخوردهای کافی به توسعه‌دهندگان است.

شما در مورد نقشه و مسیریاب بلد چه نظری دارید؟ آیا تا حالا برای مسیریابی از آن استفاده کرده‌اید و فکر می‌کنید بتوان آن را جایگزین مسیریاب‌های خارجی دانست؟ نظرتان را با ما در میان بگذارید.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
12 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.