کرونا و تاثیراتش روی بازارهای مختلف داستان جدیدی نیست و صنعت بازی موبایل هم از این اتفاق در امان نمانده است. نزدیک به نه ماه از ۲۰۲۰ میگذرد و در حالی که تا دو سال گذشته همیشه این موقعها یک بمب داشتیم که تکانی به بازار بدهد (۲۰۱۸ با پابجی موبایل و فورتنایت و ۲۰۱۹ با کال آو دیوتی موبایل) ولی امسال و در بین بهترین بازی های 2020 از این خبرها نبود.
Dead By Daylight که انتظارات را برآورده نکرد، Teamfight Tactics و Legends of Runeterra با وجود اینکه هر دو خوب ظاهر شدند ولی موفقیتهایشان آنقدرها پر سر و صدا نبود و تام و جری هم با وجود محبوبیتش اما هنوز به عرضه جهانی نرسیده و بنابراین فعلا نمیشود آن را در بازار جهانی یک بمب نامید.
- از ۲ تا ۸ گیگابایت: معرفی پرحجم ترین بازی های موبایل
- نگاهی به بهترین بازیهای موبایل در سال ۲۰۱۹
- بازیهای آفلاین موبایل که بدون اینترنت باید تجربهشان کنید
از بین بازیهای باقی مانده معرفی شده هم میماند اپکس لجندز که نسخه موبایلش به پایان سال موکول شده، دیابلو ایمورتال و پراجکت کارز گو که هنوز وضعیتشان مشخص نیست، Fall Guys که احتمالا به سال بعد برسد و در نهایت League of Legends: Wild Rift که همچنان در مرحله بتا به سر میبرد.
اما تمام قضیه به اینجا ختم نمیشود و بازار بازیهای موبایل تحت تاثیر یک اتفاق دیگر هم قرار گرفته: اپل آرکید. با راه اندازی این سرویس حالا iOS انحصار طلبتر از همیشه به کارش ادامه میدهد.
البته گوگل با گوگل پلی پس سعی کرده به رقابت با این سرویس برود ولی حداقل در زمینه بازیها و تا وقتی که انتخاب نخست بعضی از سازندگان iOS و سرویسش است فعلا گوگل نمیتواند با اپل در این زمینه رقابت کند. بنابراین بین بازیهایی که از لحاظ محبوبیت در حد و اندازههای کال آو دیوتی یا پابجی نیستند ولی کیفیت خوبی دارند هم باز وزنه به سمت iOS سنگینی میکند.
همه این اتفاقات دست به دست دادهاند تا پیدا کردن بازیهای با کیفیت، بهخصوص روی اندروید سختتر بشود. در این مطلب میخواهیم کارتان را آسان کنیم و سعی کردهایم نگاهی به بهترین بازی های 2020 که تا الان برای اندروید و iOS منتشر شدهاند، بیاندازیم.
Gumslinger
- بازی آفلاین و آنلاین است
اینکه دست شخصیتهای آدامسی تفنگ بدهیم و در حالی که مثل ژله یک جا بند نمیشوند، آنها را مجبور کنیم تا به سمت هم شلیک کنند از آن دست ایدههایی است که شاید فقط روی موبایل ببینیم.
Gumslinger با همین ایده و پیاده سازی درستش که آن را هم مدیون انیمیشنهای بانمک و یک سیستم کنترل مناسب است، لحظاتی را به وجود آورده که هنگام تجربهاش احتمالا لبخند از لبهایتان جدا نمیشود.
در هر مبارزه از بازی دو شخصیت روبهرو یکدیگر قرار میگیرند و هر وقت که فرمان شلیک داده شد، هر دو باید اسلحه خود را بالا بیاورند و به سمت حریف تیراندازی کنند.
Tom and Jerry Chase
- بازی آنلاین است
چیزی که Tom and Jerry Chase را اینقدر دوست داشتنی کرده، به تصویر کشیدن همان تعقیب و گریزهایِ جذاب کارتون این بار در قالب یک بازی موبایل است. منِ مخاطبی که سالها با این کارتون و شخصیتهایش خاطره دارم، حالا میتوانم نقشی در این موش و گربه بازی داشته باشم و بخشی از آن را خودم کنترل کنم و این هیجان انگیزترین اتفاقِ Tom and Jerry Chase است.
تام و جری عنوانی آنلاین بوده و در جریان هر مسابقه چهار موش و یک گربه حضور دارند. موشها باید پنیرها را به دست بیاورند و گربه نیز باید موشها را بگیرد، آنها را به یک موشک بسته و به هوا بفرستد تا دیگر برنگردند. هر کسی زودتر بتواند وظیفهاش را انجام بدهد، برنده میشود.
Robotics
- بازی آنلاین است
به خاطر سیاستهای اشتباه سازنده در بخش درآمدزایی، بازخوردهای رباتیکس (Robotics) دیگر به اندازه روزهای اولیه عرضه بازی مثبت نیستند اما بازی را همچنان بین بهترینهای ۲۰۲۰ میبینید چون در بطن گیم پلیاش یکی از مفرحترین دوئلهای موبایل را ارائه داده است.
بازی حکمِ یک دنباله معنوی برای بازی پرطرفدار CATS: Crash Arena Turbo Stars را دارد. اگر در CATS دو گربه ماشین سوار با هم دوئل میکردند، در اینجا رباتها به جان یکدیگر میافتند. حالا تفاوت دو بازی در چیست؟ برخلاف CATS که در خود مبارزات نقشی نداشتید، در رباتیکس این شما هستید که مشخص میکنید ربات هنگام نبرد چه واکنشی از خودش نشان دهد.
چند ثانیه قبل از شروع جنگ میتوانید نحوه حرکت پاها و اسلحه را مشخص کنید. کافیست هر کدام از اعضا را لمس کرده و به هر طرف که خواستید بکشید. در موقع نبرد آن عضو دقیقا به همان سمتی که کشیده شده، حرکت میکند.
این رفتارهای وابسته به انتخابهای بازیکن نه تنها بازی را جذابتر کرده بلکه باعث شده تا حرکتهای بانمکی را از سوی رباتها ببینیم و در نتیجه تماشای این نبردها به خودی خود سرگرمکنندهتر بشود.
I Love Hue Too
- بازی آفلاین است
در I Love Hue Too معماها هیچوقت سختی زیادی به خودشان نمیگیرند، میشود با آزمون و خطا مرحلهها را پیش برد و بهخاطر اینکه گیم پلی روی رنگها بنا شده هر حرکت میتواند نتیجهاش یک تصویر بصری زیبا باشد.
بازی میخواهد آرامش بخش باشد و با این ویژگیها هم توانسته به هدفش برسد. گیم پلی I Love Hue Too مشابه قسمت قبلش پیرامون چینشِ درستِ طیفهای رنگی میچرخد.
در هر مرحله اجسامی با رنگهای مختلف حضور دارند و این اجسام باید بهگونهای کنار یکدیگر قرار بگیرند، که طیفهای رنگی منطقی را تشکیل بدهند. بنابراین در نقش بازیکن، با جابهجایی بعضی از اجسام به این طیف رنگی میرسید.
Pascal’s Wager
- بازی آفلاین است
Pascal's Wager با استفاده از قدرتِ آیفونها توانست تجربه ناپختهای که از کلونهایِ دارک سولز موبایل دیده بودیم را به بلوغ برساند، آن هم به شکلی عمیقتر و روانتر و کمتر خطی.
در اینجا نه از مرحلههای فوق العاده سرراست با چند دشمنِ محدود خبری است و نه مبارزاتش به چند حرکت محدود شدهاند. سازنده گوشیهای قدرتمند را هدف قرار داده و در نتیجه سعی کرده بازیاش را بیش از پیش به تجربههای کنسولی نزدیکتر کند.
Pascal's Wager یک اکشن نقش آفرینی است و داستانش هم پیرامون ماجراجویی چهار شخصیت در یک دنیای تاریک که با بیماری به نابودی کشیده شده، میچرخد. بازی نزدیک به بیست ساعت گیم پلی دارد و نکته اینجاست که شخصیتها صداگذاری شدهاند و داستان در قالب دیالوگها و کات سینها روایت میشود.
Timeline Traveler
- بازی آفلاین است
«تایم لاینِ برنامههای ادیت+معماهای کوتاه» یکی از بهترین ترکیبهای امسال بود که Timeline Traveler با استفاده از آن نشان داد بازارِ موبایل هنوز میتواند هیجان انگیز باشد.
در هر مرحله از Timeline Traveler شخصیت اصلی باید تا رسیدن به پرچم، مسیری را طی کند اما چون تلهها یا موانع جلوی پیشروی او را گرفتهاند، بنابراین این وظیفه بازیکن است تا به کمکش بیاید.
حالا نقش بازیکن چیست؟ ویرایش تایم لاین. در تمام مرحلهها حرکتهایِ کاراکترِ بازی از پیش تعریف شدهاند اما از لحاظ زمانی جای درستی قرار نگرفتهاند و این بازیکن است که باید آنها را جابهجا کند.
Dead Cells
- بازی آفلاین است
Dead Cells بازی سادهای نیست، بعد از هر بار مردن بعضی از چیزهایی که به دست آوردید را از دست میدهید و بدتر از همه اینکه به نقطه شروع برمیگردید اما با تمام این حرفها بازی احتمالا اعتیادآورترین گزینه در لیست بهترین بازی های 2020 است.
به دو دلیل: طراحی مراحل و اهمیتی که بازی به جستجو و تلاشهای بازیکن میدهد. هر بار که بازی را شروع میکنید محیط تغییراتی میکند و همین مسئله جلوی تکراری شدنش را گرفته است.
Dead Cells اکشنی نقش آفرینی است که در آن باید از سیاهچالههای یک زندان فرار کنید
از طرفی هرچهقدر که بیشتر تلاش میکنید بیشتر با رفتار دشمنان آشنا میشوید، آیتمهای بیشتری به دست میآورید و میتوانید شخصیت اصلی را هم قدرتمندتر میکنید. میدانید که دارید به موفقیت نزدیکتر میشوید و همین ارزش تجربه بازی را بالا میبرد.
برای کسانی که GrimValor را تجربه کردند و لذت بردند، Dead Cells میتواند یک هدیه فوقالعاده باشد. فقط کنترل بازی کمی با صفحه لمسی سخت است که البته بعد از کمی پیشروی به میشود به آن عادت کرد.
KartRider Rush+
- بازی آنلاین است
هرچهقدر که ماریو کارت موبایل سعی کرد یک تجربه سادهسازی شده از نسخههای کنسولیاش ارائه بدهد، KartRider Rush+ به عنوان یکی از بهترین بازی های 2020 اندروید و iOS تمام تلاشش این بوده سبک کارت ریسینگ را آنطوری که با بازیهای کنسولی میشناسیم به موبایل بیاورد.
در نتیجه در اینجا دیگر از آن صفحه عمودی ماریو کارت خبری نیست، دست بازیکن برای استفاده از قدرتهای مختلف بازتر است و بازی حالتهای گیم پلی متنوعتری دارد.
در هر مسابقه از KartRider Rush+ کنترل یک ماشین را بهعهده میگیرید، در راه میتوانید میتوانید قدرتهای مختلفی به دست بیاورید و با استفاده از آنها از رقیب جلو بیافتید.
Sky Gamblers - Storm Raiders 2
- بازی آنلاین و آفلاین است
بالاخره چند هفته پیش پای Sky Gamblers - Storm Raiders 2 هم به اندروید باز شد و اگر به دنبال یک جنگ هوایی با کیفیت روی گوشی هستید، بازی شاید گرافیکیترین گزینه در حال حاضر بازار باشد.
در Storm Raiders 2 بازیکنها به دوران جنگ جهانی دوم فرستاده میشوند و بازی با توجه زیادی که به جزییات داشته، سعی کرده این محیط را به خوبی برای مخاطب تداعی کند و پویایی محیطها باعث شده تا نبردها واقعیتر به نظر برسند.
فقط مشکل همیشگی بهینه نبودنِ بازیهایِ Atypical Games روی اندروید اینجا هم مشاهده میشود و بنابراین گوشیهای ضعیفتر احتمالا در اجرای بازی به مشکل بربخورند.
SIMULACRA 2
- بازی آفلاین است
SIMULACRA 2 به عنوان ادامه دهنده قسمت قبلیاش، دست روی ایدهای گذاشته که برای اولین بار با SIM - Sara Is Missing به محبوبیت زیادی بین کاربران موبایل رسید.
نه SIMULACRA و نه Sara Is Missing داستان پیچیدهای نداشتند ولی ایده روایت داستان از طریق یک موبایل آنقدر جذاب بود و سازنده به خوبی از آن استفاده کرد که درگیر سرنوشت شخصیتها میشدید. SIMULACRA 2 هم همین برگ برنده را دارد و همه چیز از درون یک موبایل روایت میشود.
SIMULACRA 2 با مرگ اینفلوئنسری به نام مایا آغاز میشود و بازیکن که گوشی او را در اختیار دارد باید از رمز و راز این اتفاق سر دربیارد. چگونه؟ باید با دوستانش صحبت کنید، به صفحه مجازیاش سر بزنید، گالریاش را ببینید و خلاصه که به هر مدرکی که درون گوشی است نگاهی بیاندازید تا به جواب برسید.
Traffix 3D
- بازی آفلاین است
حیف، حیف و صد حیف که Traffix 3D قربانی تبلیغات زیادش شد. در واقع همان بلایی که سر Polysphere آمد، Traffix 3D هم دچارش شد و البته تفاوت اینجاست که بازی اول حداقل از لحاظ کیفی به حقش رسید و دانلود بالایی را تجربه کرد ولی Traffix 3D فعلا یکی از آن الماسهای گمشده فروشگاههای اپلیکیشن است.
در هر مرحله از Traffix 3D ماشینها از مسیرهای مختلفی حرکت میکنند و اگر به یکدیگر بخورند، میبازید. حالا وظیفه بازیکن این است که به کمک چراغهای راهنمایی جلوی این تصادفات را بگیرد. در بعضی از مسیرها چراغهایی قرار داده شده که در حالت عادی قرمز هستند اما اگر انگشتتان را روی صفحه نگه دارید سبز میشوند و ماشینها اجازه حرکت دارند.
بنابراین باید بهگونهای چراغها را کنترل کنید که ماشینها صحیح و سالم از صفحه خارج شوند. ایده فوق العاده سادهای است اما سازنده با طراحی خوب مرحلهها هم هیجان بازیاش را بالا نگه داشته، هم بازیکن را مجبور کرده تا در تمام لحظهها فکر شده کار کند.
Johnny Trigger
- بازی آفلاین است
در اصل جانی تریگر روزهای پایانی ۲۰۱۹ به تلفنهای هوشمند آمد اما چون جای خالی یک اکشن کژوال سرگرمکننده در لیست خالی بود، بازی را به لیست بهترین بازی های 2020 اندروید و iOS راه دادیم.
چیزی که بازی را به اثری لذت بخش روی موبایل تبدیل کرده، پیادهسازی ایدهای است که نمونهاش را خیلی کم روی گوشی دیدهایم. ترکیب حرکتهای آکروباتیک و صحنههای اسلوموشنی که یادآور ماتریکس باشند، ایدهای نیست که بازیهای زیادی به سراغش بروند و جانی تریگر هرچند به سادهترین شکل ممکن اما سرگرمکننده این تجربه را در موبایل به تصویر کشیده است.
در بازی شخصیت اصلی خودش حرکت میکند و حرکات آکروباتیک را انجام میدهد. بنابراین فقط کافیست وقتی نشانهگیر اسلحه روی دشمنان افتاد کلیک کرده و شلیک کنید. در این بین اگر تیرتان خطا برود، میبازید.
Dream League Soccer 2020
- بازی آنلاین و آفلاین است
بالاخره First Touch Games دستی به سر و روی بازیاش کشید. در دریم لیگ 2020 دیگر از آن گرافیک تاریخ مصرف گذشته خبری نیست و سازنده با استفاده از تکنولوژی موشن کپچر سعی کرده فوتبال را واقعیتر از گذشته به تصویر بکشد.
البته نتیجه همچنان به جذابیت FIFA Mobile و PES Mobile نیست ولی بازی به عنوان تنها گزینه آفلاینِ شبیه ساز فوتبالی، حالا به لطف بهبودهایی که داشته تجربه بهتری را ارائه میدهد.
مودهای گیم پلی دریم لیگ 2020 به دو قسمت آفلاین و آنلاین تقسیم میشود. در بخش آفلاین و مثل گذشته میتوانید یک تیم را انتخاب کرده، قویترش کنید و به لیگهای بالاتر راه بیابید. در بخش آنلاین هم با بقیه بازیکنها به رقابت میپردازید.
Castlevania: Symphony of the Night
- بازی آفلاین است
حالا که انیمه کسلوانیا (Castlevania) اینقدر به محبوبیت رسیده، چه چیزی بهتر از تجربه یک بازی کلاسیک از این مجموعه؟ Symphony of the Night به عنوان یکی از پورتهای نوستالژی امسال، دقیقا همان تجربه بیست سال پیشش را به روی گوشی آورده و انگار خیلی خوب این کار را انجام داده است.
در اینجا بازیکن نقش آلوکارد، پسر دراکولا را بهعهده دارد و داستان بازی هم پیرامون بازگشت او به قلعه پدریاش میچرخد. همانند بقیه بازیهای کلاسیک کسلوانیا، Symphony of the Night اکشنی دو بعدی و سریع است و بازیکن با اسلحههایی که در اختیار دارد به جنگ با شیاطین میرود.
نسخه اصلی Symphony of the Night سال ۱۹۹۷ منتشر شد و نقدهای خیلی مثبتی دریافت کرد. شاید بعد از تجربه Dead Cells بد نباشد نیم نگاهی به Symphony of the Night بیاندازید.
GRIS
- بازی آفلاین است
صحبت از زیبایی گریس واقعا بی فایده است، چون نه تنها تکراری شده و دیگر توصیف جدیدی به ذهنم نمیرسد بلکه تصویر بالا به عنوان بخشی از گیم پلی بازی خودش سندی است که به خوبی این قضیه را اثبات میکند.
بنابراین یک راست بریم سراغ بقیه بخشها، این بازی پلتفرمری ماجراجویی بوده و داستان دختری به نام گریس را بهتصویر میکشد که به دنیایی بیرنگ سقوط میکند و با به دست آوردن قدرتهایی باید رنگ و احساس را به آن برگرداند.
در بازی خبری از دیالوگ نیست، روایتش را روی دوش بخش بصری و موسیقیاش گذاشته و به لطف عملکرد فوقالعادهای که این دو قسمت دارند احساسات درونی شخصیت اصلی قابل لمستر شدهاند.
Legends of Runeterra و Teamfight Tactics
- بازی آنلاین است
امسال، سالِ League of Legends است. چند روز پیش که Valorant به عنوان ترکیبی از کانتر استرایک و اوورواچ از راه رسید و تا الان با استقبال مواجه شده و قبلترش هم Legends of Runeterra و Teamfight Tactics را داشتیم که هر دو با دست گذاشتن روی دو سبک محبوب، مجموعه League of Legends را گسترش دادند.
البته غذای اصلی روی موبایل Wild Rift است که فعلا تاریخ انتشارش معلوم نیست اما تا آن موقع که این اثر را هم بین بهترین بازی های 2020 ببینیم میشود با غرق شدن در دنیای دو بازی Teamfight Tactics و Legends of Runeterra این انتظار را کاهش داد.
اول با Teamfight Tactics شروع کنیم که هسته اصلی گیمپلیاش برپایه یکی از ترندهای جدید دنیای بازی بنا شده است. مشابه Dota Auto Chess که به نوعی آغازگر این سبک بازیها به حساب میآید، در Teamfight Tactics مبارزات درون صفحهای شطرج مانند اتفاق میافتد و بازیکنها در هر راند میتوانند مهرههای خود که مبارزینشان هستند را به بازی بفرستند.
در پایان هر راند شخصیتهایی که به صفحه فرستادهاید، خودشان بسته به توانایی که دارند شروع به مبارزه میکنند و بنابراین اینکه مهره را کجا بگذارید و اصلا از چه شخصیتی استفاده کنید، مهمترین استراتژی است. Legends of Runeterra هم یک بازی کارتی از این مجموعه بوده و در آن با کارتهایی که در اختیار دارید به جنگ با حریف میروید.