اپلیکیشنهای ردیابی ویروس کرونا از طریق تعاملات شهروندان یکی از راههای مهار شیوع این ویروس کشنده است که استفاده از آن در بسیاری از کشورها مورد توجه قرار گرفته. مشکلاتی نظیر نقض حریم خصوصی نیز همواره به این برنامهها نسبت داده میشود. به نظر میرسد دولت هند بیتوجه به این مسائل استفاده از برنامه مخصوص خود را برای تمامی کارمندان دولتی و خصوصی و تقریبا هر شخصی که شغل دارد، اجباری کرده و در صورت عدم نصب آن، «تنبیه» خواهند شد.
نصب برنامه «آروگیا سِتو» (Aarogya Setu) برای تمامی افرادی که شغل دارند، از فردا ۴ مه اجباری شده و وزارت داخلی کشور هند از مقامات دولتی و صاحبان مشاغل انتظار نظارت بر نصب این برنامه را دارد. این اپ تاکنون روی ۸۰ میلیون دستگاه نصب شده و دولت هند انتظار دارد که تمامی ۳۵۰ میلیون کاربر گوشی هوشمند، از آن استفاده کرده و این اپ را نصب کنند. دولت هند برای آن دسته از شهروندان که گوشی هوشمند ندارند نیز سیستم صوتی پیشرفتهای را تدارک دیده تا از این طریق تعاملات آنها با بیماران احتمالی را هم شناسایی کنند.
با این وجود این که استفاده از برنامه برای کنترل و پیشبینی شیوع کرونا ممکن است در مهار آن کمک کند، اما ترس از سوءاستفاده از آن برای نظارت همگانی شهروندان، باعث شده بسیاری از کشورها تمایلی به استفاده از این نوع برنامهها نداشته باشند. دولت هند اما اهمیتی به این موضوع نمیدهد و مصمم است نصب برنامه خود برای پایش شیوع ویروس کرونا را در این کشور را اجباری کند.
البته این برنامه، شناساگرهای هر دستگاهها را به صورت ناشناس ذخیره کرده و تعاملات بلوتوثی با دیگر دستگاهها را به صورت رمزنگاری شده نگه میدارد. بنیاد اینترنت آزاد اما میگوید این اپ استانداردهای لازم امنیتی را ندارد و الگوریتمهای ذخیرهسازی را نیز به صورت شفاف ارائه نمیکند. موزیلا نیز اعلام کرده نسبت به نحوه استفاده این اپ از دادههای کاربران مطمئن نیست و همچنین قوانین کافی برای حفاظت شهروندان نیز در این برنامه گنجانده نشده است. با این حال نصب و استفاده از این برنامه حتما منجر به نقض حریم خصوصی نخواهد شد، ولی راهحلی هم برای جلوگیری از سوءاستفاده از این دادهها ارائه نشده است.