نصب ایربگ ؛ فریب‌کاری یا مشتری مداری ؟!!

نصب ایربگ ؛ فریب‌کاری یا مشتری مداری ؟!!

به گزارش «دنیای اقتصاد» دیروز در حالی سازمان ملی استاندارد ایران و دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت با یکدیگر تفاهم‌نامه همکاری امضا کرده‌اند که مسوولان هر دو نهاد به اظهارنظرهای جالبی درباره نصب ایربگ روی خودروهای داخلی پرداختند . . .

شجاعی‌فرد، رییس دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت با انتقاد از اجباری بودن نصب ایربگ گفت: در آمریکا نصب ایربگ روی خودروها به این دلیل اجباری شد که بسیاری از رانندگان مشروب خورده و مست می‌کردند و این عامل باعث افزایش تلفات سوانح رانندگی در این کشور شده بود. برای همین در آمریکا نصب ایربگ روی خودروها اجباری شد، اما چنین چیزی در اروپا وجود ندارد. وی افزود: نصب ایربگ روی خودروهای تولید داخل هیچ تاثیری نداشته و حتی در برخی موارد ایربگ در حین تصادف باز نشده یا باعث خفگی راننده شده است. در این زمینه می‌توان به ماشین علی دایی اشاره کرد که ایربگ آن عمل نکرد.

شجاعی فرد با بیان این‌که نصب ایربگ روی خودروهای غیر ایمن به درد نمی‌خورد، تاکید کرد: متاسفانه تست تصادف خودروها در ایران انجام نمی‌شود و مشخص نیست که به چه دلیل شورای عالی استاندارد نصب ایربگ روی خودروها را اجباری کرده است. شاید دلیلش این بوده که یک فرد خودرویی در این شورا حضور نداشته است.

اما در واکنش به این اظهارات، بهادر کاظمی، معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران می‌گوید: نصب ایربگ در هیچ کجای دنیا اجباری نبوده، اما هیچ خودرویی هم بدون ایربگ تولید نمی‌شود. متاسفانه در ایران وضعیت برعکس بوده و تولیدکنندگان براساس نیاز مشتری تولید نمی‌کنند و مشتری حق انتخاب ندارد. در ایران خودرویی با پلت‌فرم ۴۰ سال قبل همچنان تولید می‌شود که چنین چیزی در هیچ کجای دنیا مشاهده نمی‌شود.

وی با بیان این‌که بیشتر تلفات سوانح رانندگی در ایران به دلیل ضربه سر به جلو بوده است، گفت: مجموعه مسوولان دولتی به این نتیجه رسیده‌اند که ارتقای کیفیت خودروها در زمان کوتاه امکان‌پذیر نیست، بنابراین حداقل با نصب ایربگ تلاش شد تا تعداد کشته‌های سوانح رانندگی کاهش یابد.

»»»‌ سخن میدونی  «««

آقای شجاعی‌فرد شما چرا؟! این چه استدلالی است که برای اجباری شدن نصب ایربگ در بازار آمریکا آورده‌اید؟؟؟ یعنی اکثریت رانندگان آمریکایی که قاعدتا طیف وسیعی از مردم آن جامعه را نیز تشکیل می‌دهند، مست از باده‌‌های دوست بوده‌ و هستند؟! پس احتمالا برای حفاظت از عابران پیاده، بزودی قراردادن ستون‌های لاستیکی و تایر (مانند مسابقات اتوموبیلرانی) در دو طرف همه خیابان‌های آمریکا هم اجباری می‌شود!

اما عمل‌نکردن ایربگ را چرا با تویوتا پرادو مقایسه می‌کنید؟؟؟ مگر خاطرتان نیست همین پرادویی که از او حرف می‌زنیم بیش از ۳۰ متر با سقف روی زمین کشیده شد اما بازهم جان سرنشینانش را حفظ کرد؛  حال اگر ایربگ خودروهای داخلی عمل نکند چه اتفاقی می‌افتد؟؟؟

آقای کاظمی لطفا شما هم توجه داشته باشید که اجباری شدن نصب ایربگ چندان به نفع مشتریان نیست! چرا که بانصب ایربگ شرایط برای ادامه روند تولید این خودروها بهتر و هموارتر شده؛ ظاهرا صدای مشتریان به شما هم بخوبی نرسیده؛ حرف آنها این بود که اصلا اینگونه خودروها را نمی‌خواهند نه اینکه مثلا خودرویشان ایربگ ندارد!

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
13 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.