موبایل حالا به پرسودترین پلتفرم بازیهای ویدیویی تبدیل شده و با وجود اینکه تلفنهای هوشمند عمر زیادی هم ندارند اما در لیست پرفروش ترین بازی های تاریخ صنعت گیم نام چندین اپلیکیشن دیده میشود. اتفاقی که از محبوبیت روز افزون موبایل گیمینگ و بازیهای رایگان خبر میدهد.
- از ۲ تا ۸ گیگابایت: معرفی پرحجم ترین بازی های موبایل
- بهترینهای موبایل؛ ۲۵ بازی آنلاین گوشی که باید تجربه کنید
- بهترینهای موبایل: با ۲۵ بازی آفلاین گوشیهای همراه آشنا شوید
در مطلب پیشرو به سراغ همین عناوین رفتهایم، بازیهایی که تا پایان سال ۲۰۱۸ توانستهاند جزو پرفروشترینهای این پلتفرم باشند. اگر میخواهید با این اپلیکیشنها و بازیها آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم مقاله «میلیاردرها؛ نگاهی به پرفروشترین بازیهای اندروید و iOS» را از دست ندهید.
Monster Strike
- سال عرضه: ۲۰۱۳
- فروش: ۷.۲ میلیارد دلار
مانستر استرایک (Monster Strike) در حالی لقب پرفروش ترین بازی حال حاضر موبایل را یدک میکشد که نسخه انگلیسی آن چند سالی میشود از مارکتها حذف شده و بازی تمام این موفقیتهایش را مدیون بازار ژاپن است. گیمپلی مانستر استرایک بهنوعی ترکیبی از پوکمون و انگری بردز به حساب میآید. با جمعآوری کارت هیولاها میتوانید نیروهای جدیدتری را احضار کرده و از آنها در نبردها استفاده کنید. برای مبارزه کافیست با انگشت خود هیولاها را کشیده و به سمت دشمنان بفرستید.
Puzzle & Dragons
- سال عرضه: ۲۰۱۲
- فروش: ۷ میلیارد دلار
ژاپنیها عاشق بازیهای موبایل هستند و در کنار مانستر استرایک، Puzzle & Dragons دلیل دیگری برای اثبات این قضیه است؛ اولین بازی اندروید و iOS که توانست به رکورد یک میلیارد دلار فروش برسد. ساخته GungHo ترکیبی از سبک نقش آفرینی و جورکردنی بوده و در آن بازیکنها باید با کنار هم گذاشتن اجسام رنگی پایین صفحه دشمنان را از بین ببرند. البته بازی نسخه انگلیسی هم دارد اما اگر بخواهیم دلایل محبوبیت زیاد Puzzle & Dragons را لیست کنیم، «گیمرهای ژاپنی» با اختلاف در رتبه اول قرار دارند.
Arena of Valor
- سال عرضه: ۲۰۱۵
- فروش: ۶.۴ میلیارد دلار
اگر ژاپنیها مانستر استرایک و Puzzle & Dragons را دارند، چینیها هم به کمک Arena of Valor توانستهاند دنیای موبایل گیمینگ را دگرگون کنند. Arena of Valor آنقدر در چین محبوب است که تنسنت برای کاهش فشارهای دولت و خانوادهها، مجبور شد محدودیتهای زمانی روی عنوانش بگذارد تا مخاطبین کم سن و سالتر مدت طولانی پای بازی ننشینند. ساخته تنسنت عنوانی در سبک MMO و در آن دو تیم با انتخاب هیروها به مصاف یکدیگر میروند.
Clash of Clans
- سال عرضه: ۲۰۱۲
- فروش: ۶ میلیارد دلار
تقریبا هفت سال از عرضه کلش آو کلنز میگذرد. اگر در روزهای اولیه بازی نشان میداد که چهقدر سوپرسل (Supercell) در ارائه یک تجربه اعتیادآور مهارت دارد، حالا کلش آو کلنز به نمادی تبدیل شده که ثابت میکند این استودیو در نگهداشتن بازیکنها پای عناوین قدیمی نیز ماهر است. در کلش آو کلنز و مشابه بقیه عناوین استراتژی، بازیکنها مسئولیت دفاع و ارتفا منطقه خود را بهعهده دارند و با ساخت سربازان بیشتر باید منابع یکدیگر را غارت کنند.
Candy Crush Saga
- سال عرضه: ۲۰۱۲
- فروش: ۴.۹۶ میلیارد دلار
کسانی که کندی کراش را تجربه کردهاند، دو دستهاند: آنهایی که معتاد بازی شدهاند و کسانی که نمیدانند چرا بازیکنها به این عنوان لقب اعتیادآور را دادهاند. کندی کراش حالا وضعیتی شبیه به سری کال آو دیوتی را پیدا کرده است. همانطور که تمام بازیهای کال آو دیوتی میفروشند، هر عنوانی که با برچسب کندی کراش منتشر بشود نیز به موفقیت میرسد. همانند بقیه عناوین سبک «جورکردنی» (Match 3) در اینجا باید اشکال مشابه را کنار یکدیگر قرار داده و امتیاز بگیرید.
Fate/Grand Order
- سال عرضه: ۲۰۱۵
- فروش: ۳.۴ میلیارد دلار
اگر مقاله «بازیکنی که هفتاد هزار دلار خرج یک بازی موبایل کرد: تا وقتی راضی باشی، مشکلی ندارد» را خوانده باشید، Fate/Grand Order بازی ناشناختهای برایتان نخواهد بود. عنوانی که پرفروشترین بازی کمپانی سونی بوده و کنترل استادهایی را به بازیکنها میدهد و حالا آنها باید با احظار خدمتکارهایی به جنگ شیاطین بروند؛ پیش از حمله از بین خدمتکارها چند نفر را انتخاب کرده و به کمک قدرتهای مختلفی که دارند دشمنان را شکست دهید.
Pokemon GO
- سال عرضه: ۲۰۱۶
- فروش: ۳ میلیارد دلار
محبوبیت یک برند همیشه میتواند تاثیرات زیادی روی محصولات مرتبط با آن بگذارد و شاید مهمترین علت موفقیت پوکمون گو را هم بتوانیم همین مسئله بنامیم. چون پیش از پوکمون گو، خود استودیوی Niantic عنوان واقعیت افزوده مشابهی را ساخته بود که با وجود ایدههای جدیدش نتوانست مخاطبین زیادی را به سمت خودش بکشاند. دقیقا خلاف پوکمون گو که با همان مکانیزمها و البته تغییراتی مثبت، ره صد ساله را یک شبه رفت.