اگرچه تسلا در ابتدای راه خود با مشکلات بسیار زیادی در زمینههای مختلف از جمله درآمد دستوپنجه نرم میکرد اما در سالهای اخیر ثابت کرده است که یک خودروساز میتواند از تولید خودروهای الکتریکی نیز به سود برسد. یکی از بزرگترین دلایلی که خودروسازان مطرح جهانی زمان زیادی را صرف توسعه و تولید خودروهای الکتریکی کردهاند ترس از دست دادن سرمایه، حداقل در آغاز کار بوده است؛ اما در حال حاضر شاید تسلا از فروش هر خودرو حدود ۸ برابر تویوتا سود به جیب میزند.
تویوتا یکی از بزرگترین خودروسازان دنیاست و قطعاً میتوان گفت پس از این همه سال ژاپنیها راه و چاه تولید محصولات موفق و سودده را بلد هستند. همچنین اگرچه تویوتا در زمینه تولید خودروهای الکتریکی خیلی سریع عمل نمیکند اما هنوز هم سبد محصولات متنوعی دارد که اکثر آنها با قوای محرکه هیبریدی کممصرف نیز در دسترس هستند.
در مقابل باید گفت تسلا هنوز چهار خودروی تمام الکتریکی تولید میکند البته اگر کامیون سمی را در نظر بگیرید این تعداد به پنج خودرو خواهد رسید. تسلا جدیدترین محصول خود یعنی کراس اوور مدل Y را در مارس ۲۰۲۰ عرضه کرد و از آن زمان تاکنون خودروی سواری جدیدی را معرفی نکرده است. چندین سال از زمان معرفی و تولید تسلا مدل ۳، مدل S و مدل X میگذرد و به نظر نمیرسد که تسلا سایبرتراک نیز به این زودیها روانه بازار شود. با در نظر گرفتن این شرایط، دانستن اینکه میزان درآمد تسلا از فروش هر خودرو حدود ۸ برابر تویوتاست جالب خواهد بود. تسلا ثابت کرده میتواند رکوردهای فروش و سوددهی زیادی را بر جای بگذارد. این شرکت همچنین سرمایه در گردش زیادی دارد که طبق گزارشها به رقم فوقالعاده زیاد ۳ میلیارد دلار در سهماهه سوم ۲۰۲۲ میرسد.
اگرچه حسابوکتاب مربوط به درآمد تسلا و تویوتا خیلی پیچیده نیست اما باید دانست برتری سوددهی تسلا در برابر این برند ژاپنی را اصلاً نمیتوان کتمان کرد. گفته میشود سود خالص تسلا در سهماهه سوم ۲۰۲۲ برابر با ۳.۲۹ میلیارد دلار بوده درحالیکه این رقم برای تویوتا به حدود ۳.۱۵ میلیارد دلار میرسد. در این بازه زمانی میزان فروش تویوتا ۸ برابر بیشتر از تسلا بوده است. شایان ذکر است تویوتا در سالهای قبل مالک ۳ درصد سهام تسلا بود که برای آن تنها ۵۰ میلیون دلار پرداخت کرد. تسلا حالا و در هر ۲ روز ۵۰ میلیون دلار سرمایه در گردش را به جیب میزند.