سایپانیوز: مدیرعامل پارسخودرو از عرضه «کوئیک» با مدلهای دو رنگ در بدنه خارجی و تریم داخلی تا پایان امسال خبر داد.
علی شیخزاده گفت: مدل جدیدی از محصول جدید گروه خودروسازی سایپا در شرکت پارسخودرو تولید و تا پایان سال ۱۳۹۸ به بازار عرضه میشود. وی اظهار کرد: با وجود اینکه محصول کوئیک بهتازگی در گروه خودروسازی سایپا تولید و عرضه شده اما با توجه به بازخوردهای مناسبی که از مشتریان دریافت شده و همچنین تاکید تیم مدیریتی جدید سایپا بر افزایش رضایتمندی مشتریان، مدل جدیدی از این خودرو در شرکت پارسخودرو تولید خواهد شد.
شیخ زاده با بیان اینکه این مدل از محصول کوئیک با نام کوئیک آر (QUIK-R) نامگذاری شده است افزود: از آنجا که خودروی کوئیک بهدلیل شرایط ظاهری مورد استقبال جوانان و بانوان قرار گرفته، در مدل جدید تغییراتی در رنگهای بیرونی و داخلی این خودرو ایجاد شده تا به جذابیت ظاهری آن افزوده شود. وی ادامه داد: بهدلیل نگاه سرمایهای به خودرو در سالیان گذشته، «سفید» رنگ غالب در خودروهای کشور بوده است، اما گروه خودروسازی سایپا تصمیم گرفته است که محصول کوئیک را علاوهبر رنگهای معمول، با مدلهای دو رنگ در بدنه خارجی و تریم داخلی نیز تولید و عرضه کند. مدیرعامل پارسخودرو گفت: البته به جز تغییر رنگ در بدنه بیرونی و تریم داخلی کوئیک آر (QUIK-R) نسبت به کوئیک (QUIK) برخی آپشنها مانند رینگ آلومینیومی نیز به این خودرو اضافه شده تا به جذابیت ظاهری آن کمک کند.
- چرا قیمتها در بازار افزایش یافت؟
دنیای اقتصاد: افزایش قیمت خودرو با توجه به رکود بازار، این روزها بسیاری از دست اندرکاران خودرو و همچنین مشتریان را سردرگم کرده است. در این بین خودروسازان از روال عادی عرضه میگویند حال آنکه برخی از فعالان بازار تولیدکنندگان را متهم به مدیریت بازار میکنند. آنچه مشخص است افزایش قیمت، بیشتر در محصولات زیر ۱۰۰ میلیون تومان بازار رخ داده که در این بین نمیتوان از روند صعودی قیمت دو خودرو پراید و ۴۰۵ گذشت.
بر این اساس برخی از فعالان بازار معتقدند که این دو خودرو به تبعیت از اعلام خبر توقف خطوط تولیدشان با افزایش قیمت همراه شدند. البته این مساله از سوی سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاهداران تهران رد میشود. این مقام صنفی روز گذشته در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم گفته است: زمانی که یک خودرو از رده خارج میشود ارزش قیمتی آن هم کاهش خواهد یافت، زیرا با معرفی خودروی جایگزین مردم هم بهدنبال محصولات به روز هستند، نه خرید خودروهای از رده خارج. موتمنی همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به وضعیت حاکم بر بازار خودروهای زیر ۱۰۰ میلیون تومانی و تاکید بر اینکه شرکتهای خودروساز نیاز بازار را تامین نمیکنند، افزوده است ایرانخودرو و سایپا نیاز بازار را در خودروهای پرتیراژ تامین میکنند که با اختلال در این موضوع رشد قیمتها بهوجود آمده است. در حالی که رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو تهران اختلال در وضعیت عرضه شرکتهای خودروساز را عامل افزایش قیمت میداند، احمد نعمت بخش رئیس انجمن خودروسازان در گفتوگو با «ایسنا» این مساله را رد میکند. این مقام صنفی برخلاف موتمنی افزایش قیمت محصولات خانواده پراید را در بازار ناشی از اخبار منتشر شده در ارتباط با برنامه زمانبندی خروج این خودرو میداند. نعمت بخش با مقایسه شرایط فعلی پراید با پیکان در زمان توقف تولید میگوید در بازار کشور ما معمولا خودروهایی که با توقف تولید مواجه میشوند، در بدو امر افزایش قیمت را تجربه میکنند اما بهتدریج و با فروکش کردن این التهاب روانی، بازار به تعادل بازمیگردد. این مساله در زمان خروج پیکان از خطوط تولید ایزان خودرو نیز اتفاق افتاد.
دبیر انجمن خودروسازان به سابقه عرضه خودرو پراید به بازار هم اشاره کرد و گفت: در دو ماه گذشته فروش اینترنتی محصولات خانواده پراید توسط سایپا انجام شده و در آخرین عرضه، فروش نقدی و اعتباری پراید ۱۳۱ به مدت ۱۰ شبانهروز روی سایت اینترنتی سایپا فعال بود؛ بنابراین بحث «عرضه کم» از سوی خودروساز و تاثیرپذیری قیمت این خودرو از این مساله و افزایشی شدن آن نمیتواند منطقی باشد. همچنین احمد نعمت بخش در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» در پاسخ به این سوال که افزایش قیمت تنها در محصولات خانواده پراید اتفاق نیفتاده و شاهد هستیم که قیمت سایر محصولات زیر ۱۰۰ میلیون تومانی سایپا و نیز ایران خودرو افزایشی شدهاند میگوید: دلیل این مساله را باید در بازگشت دلالها به بازار خودرو جست و جو کرد. این مقام صنفی تنها مسیری را که میتواند سد راه دلالی و واسطه گری در بازار شود، فروش محصولات خودروسازان در حاشیه بازار عنوان میکند. وی ادامه میدهد که سرکوب قیمتی و در کنار آن ایجاد مانع برای حضور دلالان در طرحهای فروش خودروسازان دو مسیری است که از سوی سیاست گذار کلان خودرو به منظور رساندن خودرو با قیمت مناسب به دست مصرفکننده واقعی دنبال میشود. نعمت بخش با اشاره به اینکه این دو مسیر نتوانسته منویات مدیریت ارشد وزارت صمت را محقق کند ادامه میدهد که در این میان تنها اتفاقی که افتاده این است که شرکتهای خودروساز با ضرر محصولات خود را به فروش میرسانند و از طرف دیگر مصرفکننده واقعی به دلیل کوتاه ماندن دستش از طرحهای فروش خودروسازان مجبور است به بازار ورود کند و محصول مورد نیاز خود را گران تر از قیمت کارخانه خریداری کند. رئیس انجمن خودروسازان تاکید میکند که برنده سیاستهای تکلیفی تنها دلالان و واسطه گرانی هستند که با پیدا کردن راهکارهایی، محدودیتهای اعمال شده در طرحهای فروش خودروسازان را دور میزنند و از این طریق سودی که باید در اختیار خودروساز قرار گیرد را تصاحب میکنند.