بهتازگی هوندا و جنرال موتورز بهطور همزمان یک ایده را مطرح کردهاند که آن تبدیل یک اسیووی بدنه روی شاسی قدیمی به یک کراساوور میان سایز جدید است. نتیجهٔ این ایده معرفی نسل جدید شورلت بلیزر و هوندا پاسپورت است که از اوایل سال آینده به بازار عرضه خواهند شد تا با خودروهایی مانند فورد اج، نیسان مورانو و جیپ گرند چروکی به رقابت بپردازند؛ حالا که تقریباً در یک زمان، هوندا و شورلت نامهای قدیمی خود را احیا کردهاند، بد نیست این دو کراساوور میان سایز جدید را باهم مقایسه کنیم.
طراحی بیرونی
جنرال موتورز تعدادی از ویژگیهای ظاهری شورلت کامارو را به بلیزر جدید تزریق کرده است. جلوپنجرهای مشابه کامارو، خطوط برجستهٔ بدنه و سقف شناور تهاجمی در بلیزر نمایی اسپرت را ایجاد کردهاند که آنرا از سایر کراساوورهای جنرال موتورز متمایز میکند. هوندا اما در پاسپورت رویکرد ملایمتری را در پیش گرفته و آنرا همانند یک پایلوت کوتاهتر طراحی کرده است. برای هردوی این کراساوورها پکیجهای بیرونی هم قابل سفارش است. در بلیزر، مدل RS عناصر بیرونی مشکیرنگ را به خودرو اضافه میکند درحالیکه مدل Premier تریم کرومی زیادی را به همراه دارد. برای پاسپورت هم دو پکیج مختلف ارائه میشود. پکیج اول که ادونچر نام دارد، شامل باربند، زیر پایی روی رکابها و قلاب تریلر میشود درحالیکه پکیج دوم بنام اوربان، اسپویلرهای زیر سپرها، ریلهای روی سقف و میلههای عرضی روی سقف را ارائه میکند.
داخل
هردو خودرو از کابین مدرن و ساکتی برخوردار هستند و در هردو نمایشگر هشت اینچی سیستم اطلاعاتی-سرگرمی با پشتیبانی از کارپلی و اندروید اتو ارائه میشود. در بلیزر اما دستهدندهٔ سنتی ارائه شده درحالیکه پاسپورت به انتخابگر دندهٔ دکمهای الکترونیکی مجهز شده است. هردوی این کراساوورهای جدید از گرمکن و تهویهٔ صندلیهای جلو، شارژر بیسیم و… سود میبرند درحالیکه امکان انتخاب حالات مختلف کشش نیز متناسب با مسیر در آنها وجود دارد.
قوای محرکه
جنرال موتورز برای بلیزر دو پیشرانهٔ مختلف را ارائه کرده است. موتور پایه یک واحد ۲.۵ لیتری چهار سیلندر با ۱۹۵ اسب بخار قدرت و ۲۵۵ نیوتن متر گشتاور است درحالیکه گزینهٔ قویتر، یک پیشرانهٔ ۳.۶ لیتری V6 است که ۳۰۵ اسب بخار قدرت و ۳۶۵ نیوتن متر گشتاور تولید میکند. برای پاسپورت اما تنها یک موتور در نظر گرفته شده که از نوع ۳.۵ لیتری V6 با ۲۸۰ اسب بخار قدرت و ۳۵۵ نیوتن متر گشتاور است. بلیزر و پاسپورت هردو بهصورت استاندارد به یک گیربکس نُه سرعتهٔ اتوماتیک مجهز هستند و در دو نسخهٔ دیفرانسیل جلو یا چهارچرخ محرک قابل انتخاب خواهند بود.
فضای بار و ظرفیت بکسل
به گفتهٔ جنرال موتورز، در بلیزر هنگام خواباندن صندلیهای عقب فضای باری برابر با ۱۸۱۸ لیتر فراهم میگردد که کمتر از فضای بار ۲۲۰۵ لیتری پاسورت است. در بخش ظرفیت بکسل نیز پاسپورت بهتر عمل میکند زیرا این کراساوور ژاپنی توانایی کشیدن حداکثر ۲۲۷۰ کیلوگرم را دارد درحالیکه ظرفیت بکسل رقیب آمریکایی برابر با ۲۰۵۰ کیلوگرم است.
ایمنی
تمامی تیپهای پاسپورت بهصورت استاندارد به پکیج ایمنی Sensing هوندا مجهز هستند که شامل هشدار برخورد جلو، ترمز خودکار برای جلوگیری از برخورد، جلوگیری از خروج از جاده با هشدار خروج از خط، حفظ حرکت میان خطوط و کروز کنترل تطبیقی میشود؛ اما متأسفانه همهٔ این سیستمهای ایمنی در تیپ پایهٔ بلیزر ارائه نمیشوند ولی تجهیزاتی مانند هشدار برخورد جلو، حفظ حرکت میان خطوط با هشدار خروج از خط، ترمز خودکار و کروز کنترل تطبیقی با پرداخت هزینهٔ اضافی قابل سفارش هستند.
قیمت
هرچند شورلت اطلاعات کامل قیمتگذاری بلیزر را اعلام نکرده است اما میدانیم قیمت این کراساوور جدید از ۳۰ هزار دلار آغاز میشود. هوندا اما فعلاً هیچ اطلاعاتی از قیمت پاسپورت منتشر نکرده است اما انتظار میرود قیمت این خودرو کمی بیشتر از رقیب آمریکایی باشد. هماکنون قیمت هوندا CR-V از ۲۵,۳۴۵ دلار و پایلوت از ۳۲,۴۴۵ دلار آغاز میشود، بنابراین پاسپورت باید در جایی بین این دو خودرو قرار گیرد.
منبع: MotorTrend