زمانی که هامر در سال ۲۰۱۰ به کار خود پایان داد، پیکاپ H3T آخرین خودرویی بود که از خط تولید این شرکت خارج شد. حال پس از حدود یک دهه غیبت، نام هامر توسط یک پیکاپ دیگر یعنی جیامسی هامر EV دوباره زنده شده است؛ بنابراین از لحاظ زمانی، هامر EV را میتوان جانشین هامر H3T دانست حتی با وجود اینکه تقریباً از همه لحاظ فرسنگها باهم فاصله دارند؛ اما بااینحال مقایسهٔ این دو هامر پیکاپ جالب خواهد بود زیرا تغییر دیدگاه جنرال موتورز نسبت به برند هامر در طول حدود یک دهه را نشان میدهد. پس بدون اتلاف وقت بیایید ببینیم چقدر از DNA هامر اولیه در وجود هامر EV جدید باقیمانده است.
ابعاد
هامر الکتریکی ۵,۵۰۶ میلیمتر طول دارد درحالیکه فاصلهٔ سپر تا سپر H3T برابر با ۵,۴۰۳ میلیمتر است. این یعنی دو خودرو در طول اختلاف زیادی ندارند اما در عرض و ارتفاع تفاوتها بیشتر است. هامر الکتریکی ۲,۲۰۲ میلیمتر عرض و ۲,۰۶۰ میلیمتر ارتفاع دارد درحالیکه این اعداد در پیکاپ قدیمی به ترتیب ۱,۹۰۵ میلیمتر و ۱,۸۳۱ میلیمتر هستند. پیکاپ الکتریکی همچنین فاصلهٔ محوری کمی بیشتری دارد (۳,۴۴۴ میلیمتر در برابر ۳,۴۰۹ میلیمتر)؛ بنابراین، هرچند هردو پیکاپ بسیار بزرگ هستند اما تناسبات آنها متفاوت است و پیکاپ الکتریکی در عرض و ارتفاع برادر قدیمی خود را کاملاً پشت سر میگذارد.
طراحی بیرونی
سبک طراحی H3T نسبت به EV بسیار پایهای و ابتداییتر بوده و قسمت بار آن بسیار کشیدهتر از دیگر قسمتهای بدنه به نظر میرسد. البته باید توجه داشت که H3T متعلق به دورهٔ دیگری است و چراغهای جلو و مه شکنهای گرد، تریم کرومی زیاد و هفت شکاف عمودی در جلوپنجره از ویژگیهای طراحی بیرونی آن هستند. از سوی دیگر، ظاهر هامر EV بسیار عضلانیتر و درعینحال مدرن به نظر میرسد. چالش جدی جنرال موتورز در طراحی این پیکاپ الکتریکی ایجاد خودرویی بوده که فوراً آشنا به نظر برسد اما درعینحال کاملاً جدید باشد. از ویژگیهای برجستهٔ طراحی هامر EV میتوان به دماغهای با چراغهای افقی LED و جلوپنجرهای ششقسمتی، گلگیرهای برجسته، ستونهای C متمایز و پانلهای سقف قابل جابجایی اشاره کرد؛ اما از همهٔ اینها مهمتر اینکه قسمت بار پیکاپ مثل مدل قدیمی از بدنهٔ اصلی جدا نیست. بااینحال برخی ویژگیهای هامر قدیمی مثل پنجرهای جانبی کوچک، شیشهٔ جلوی عمودی و صفحه محافظ بزرگ سپر جلو به مدل جدید منتقل شدهاند.
طراحی داخلی
با نگاه به داخل دو خودرو، کابین هامر EV در مقایسه با H3T مثل یک سفینهٔ فضایی به نظر میرسد. دو نمایشگر بسیار بزرگ بر داشبورد هامر الکتریکی سلطه دارند و سطوح مربعی در همه جای کابین به چشم میخورند. از سوی دیگر، کابین H3T در مقایسه با برادر مدرن خود بسیار قدیمی به نظر میرسد و هیچ ویژگی قابلتوجهی ندارد. در کابین این هامر قدیمی پلاستیک زیادی به چشم میخورد و فضای خودروهای دهه ۹۰ را تداعی میکند. البته این داشبورد برای اولین بار در سال ۲۰۰۵ در نسخهٔ معمولی H3 معرفی شده بود. از سوی دیگر، هامر EV در داخل میتواند با بهترین کابینهای صنعت خودروسازی رقابت کند.
قوای محرکه
بزرگترین تفاوت میان این دو هامر پیکاپ در قوای محرکهٔ آنها است زیرا هامر EV به سه موتور الکتریکی با مجموع قدرت ۱۰۰۰ اسب بخار مجهز شده درحالیکه بالاترین نسخهٔ H3T که آلفا نام داشت به یک پیشرانهٔ ۵.۳ لیتری V8 با تنها ۳۰۰ اسب بخار قدرت مجهز بود. حال دیگر از انبوه تکنولوژیهای آفرود و کمکرانندهٔ هامر EV حرفی نمیزنیم. البته این ویژگیها هزینه دارند و قیمت مدل پایهٔ ۶۲۵ اسب بخاری هامر EV که در بهار سال ۲۰۲۴ عرضه خواهد شد از ۸۰ هزار دلار شروع میشود. این بیش از دو برابر قیمت پایهٔ ۳۱ هزار دلاری هامر H3T در سال ۲۰۰۸ است.