امروزه چین به میعادگاه خودروسازان عالم بدل شده و تمامی خودروسازان مشهور و به نام، از شرق و غرب گیتی، جاپایی در آن سرزمین زیبا و بیکران دارند. چینیها نهفقط جادههای پیشرفت و ترقی را با شتابی سرسامآور طی میکنند، بلکه دیگر سازندگان معروف را هم سخت در اقلیم خود درگیر و پابند نمودند. شاید باورش مشکل باشد، ولی امروزه آنچنان سرنوشت برخی از سازندگان معروف دنیا به این بازار بزرگ و چند دهمیلیونی گره خورده که اگر روز و روزگاری این پیوند بگسلد نه فقط انحطاط ورشکستی سختی در انتظارشان خواهد بود، بلکه بهمن عظیمی از مصیبت هم بر سرشان آوار خواهد شد. این خودروسازان چه فولکسواگن ژرمنی باشد و چه جنرالموتورز آمریکایی و… بهخوبی آگاهاند که باید به سلائق و علائق مردمان این دیار احترام نهاده و اسرار تکنیک را در اختیارشان نهند، زیرا که شیشه عمرشان در دست خریداران و نخبگان صنعتی این سرزمین است و بدون کسب رضایت آنها حتی در موطن خود نیز جایگاه استوار و درخوری نخواهند داشت. بگذریم!
چندی پیش شرکت پژو –سیتروئن (PSA)، اقدام به عرضه یک مدل ویژه برای بازار چین نمود. این خودروی لوکس و زیبا سیتروئن C6 نام دارد و تنها در این خطه تولید و عرضه خواهد شد. به بهانه این رویداد، متن کوتاهی را از سایت «CARNEWSCHINA» گلچین نمودم که امیدوارم مورد پسند شما عزیزان واقع گردد.
سیتروئن C6 در ماه سپتامبر در بازار چین عرضه خواهد شد و نمای ظاهری آن در هنگام بارش، خیلی بهتر از زمانی است که در نمایشگاه خودروی پکن مشاهده شد. این خودرو یک پرچمدار نوین از برند سیتروئن در چین است و فعلاً هیچ برنامهای برای صادرات و تولید آن در جای دیگری وجود ندارد (- این خودرو فعلاً فقط در چین تولید میشود).
سیتروئن C6 در اساس همان خودرویی است که ما آن را با نام دانگ فنگ فنگشن A9 میشناسیم، با این تفاوت که از کابینی مجللتر، نمای پشت و جلوی کمی متفاوت و برچسب قیمت بالاتری برخوردار است.
سیتروئن C6 و دانگ فنگ فنگشن A9 در کنار یکدیگر و در مجموعه مشترک دانگ فنگ – PSA تولید میشوند. هر دوی این خودروها بر مبنای پلتفرم EMP2 ساخت شرکت PSA تکوین و توسعه یافتهاند؛ پلتفرمی که در پیریزی سدان DS9 هم نقش ایفاء خواهد کرد، سدان مذکور در اواخر سال ۲۰۱۷ میلادی به بازار راه خواهد یافت. شرکت دانگ فنگ موتور میتواند از این پلتفرم استفاده کند، زیرا این شرکت یکی از بزرگترین سهامداران در کمپانی پژو- سیتروئن (PSA) است. ضمن آنکه، این دو کمپانی مدت زمان طولانی است که با یکدیگر شراکت دارند و مدلهای متفاوتی از خودروهای پژو سیتروئن را برای عرضه در بازار چین تولید مینمایند.
پیشرانه به کار رفته در دو خودروی سیتروئن C6 و دانگ فنگ فنگشن A9، کاملاً یکسان است. این پیشرانه یک نسخه ۱.۸ لیتری ساخت شرکت PSA و با شناسه ‘THP’ و مجهز به سامانه توربو شارژ است. توان خروجی آن معادل ۲۰۴ اسب بخار و گشتاورش برابر با ۲۸۰ نیوتن متر است. این پیشرانه به همراه یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک عرضه میشود که نیروی تولیدی را به چرخهای جلوی این خودرو منتقل میکند.
سیتروئن C6 با خودروهایی همچون فورد تاروس، بیوک لاکراس و تویوتا کراون به رقابت بر خواهد خواست. گرچه این کلاس خودرویی در قاره اروپا نسبتاً گمنام است، ولی در چین از محبوبیت بسیاری برخوردار است. خودروهای این کلاس از بامو سری ۳، آئودی A4 و مرسدس بنز C کلاس، قیمت پایینتری دارند، اما عموماً بزرگتر و لوکستر از آنها هستند. بهای سیتروئن C6 در محدوده ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار یوآن رقم خواهد خورد. برای مقایسه، قیمت سیتروئن C5 ساخت چین از ۱۸۰ هزار یوآن شروع شده و به ۲۴۰ هزار یوآن ختم میگردد. همچنین، بهای مرسدس بنز C-CLASS L ساخت چین نیز از ۳۱۴ هزار یوآن استارت میخورد و به ۵۹۰ هزار یوآن ختم میشود. در نهایت، قیمت خودروی همزاد سیتروئن C6، یعنی خودروی دانگ فنگ فنگشن A9 هم از ۱۷۹,۷۰۰ یوآن شروع و به ۲۲۹,۷۰۰ یوآن ختم میشود.
در نمای جلو، یک جلو پنجره بزرگ را میبینیم که در بین ساختههای سیتروئن از همه بزرگتر است. آرم بزرگی از این برند بر روی آن جلوه گری نموده و نمای ظاهری بسیار خوبی را برای آن رقم زده است. در نمای پشت، چراغهایی غولآسا به سبک قدیم را میبینیم، اما این چراغها را یک نواز ضخیم کرومی به هم وصل میکند که انتهای این نوار به داخل این چراغها ختم میگردد.
کابین این خودرو از ظاهر خوب و درخوری برخوردار است و همانگونه که انتظار میرود کمی خاص و در عین حال، بسیار لوکس است. این کابین، مملو از چرمهای مرغوب از جنس ناپا و نیز چوب است و دریچههای هوا عمودی تعبیه شده در آن از طراحی زیبایی برخوردارند. صفحه نمایش لمسی آن زیباست، اما در پانل پشت فرمان یک آتشبازی کامل برقرار است (- منظور وضعیت جاگیری آشفته نشانگرها در پانل پشت فرمان است) با آنکه پانل پشت فرمان خیلی زیباست و صفحه کیلومتر شماری به سبک خودروهای قدیمی هم در بالای آن دیده میشود، اما کیلومتر شمار اصلی به طرز بسیار بدی در وسط آن جای گرفته است و یک مسافت سنج خیلی خیلی کوچک هم در گوشه چپ آن دیده میشود. سیستم مسیریاب به رنگ آبی در سمت راست آن مشاهده میشود و یک لیست بخش IPOD به رنگ قرمز هم در سمت چپ آن.
تونل میانی نصب شده در کابین این خودرو، در مجموع قابل قبول است؛ اما در عوض، خیلی لوکس به نظر نمیآید و حتی چیدمان اجزای آن نیز چندان با هم هماهنگ نیست. صندلیهای عقب آن قابل خوابانیدن است و فضای زیادی هم برای پاهای سرنشینان وجود دارد. دکمههای موجود بر روی استراحتگاه دست در میانه صندلی عقب، کارکردهای متفاوتی را دارا هستند، ازجمله جابهجایی و نیز گرم کردن صندلیها. پانل مربوط به کنترلرهای تهویه مطبوع برای سرنشینان عقب هم در انتهای تونل میانی جلو قرار گرفته و شکل ظاهری آن مشابه یک روبوت دهه ۱۹۸۰ میلادی است، اما در موضع مناسبی جای دارد.
همانطور که در سطور بالا هم گفته شد در زیر کاپوت این خودرو، یک پیشرانه ۱.۸ لیتری توربو نصب شده، اما به نظر میرسد که فضای موجود در محوطه موتور، قادر است پیشرانه بزرگتری از سیتروئن را هم در دل خود جای دهد، ازجمله نسخههای ۲ لیتری و حتی V6. پیشرانه ۱.۸ لیتری واقعاً یک معامله به هم زن است، خیلی کوچک و خیلی پیش پا افتاده و قادر نیست از سیتروئن C6 خودروی خیلی سریعی بسازد. ضمن اینکه، این پیشرانه در مدل ارزانتر سیتروئن C5 و انواع مدلهای DS هم در دسترس است و البته فعلاً نیز قویترین پیشرانه موجود در خط تولید سیتروئن/دیاس در چین میباشد. مدتی، شرکت سیتروئن از پیشرانه ۲۰۰ اسب بخاری شش سیلندر (V6) در مدل C5 استفاده مینمود، اما عرضه این پیشرانه از سال پیش لغو گردید. با همه اینها، آیا ارزشش را ندارد که چیزی همچون یک پیشرانه مناسب و جدید شش سیلندر (V6)، برای خودرویی که آن را که C6 خطاب میکنیم داشته باشیم؟
منبع: CARNEWSCHINA.COM