مارانللو، ۲۳ آگوست ۲۰۱۷؛ پورتوفینو (Portofino)، کوپه هشت سیلندر و ارزان قیمت جدید فِراری و جایگزین مدل موفق کالیفرنیا رسماً پا به دنیای خودرو میگذارد!
این نام درواقع متعلق به یکی از زیباترین شهرهای ایتالیا است که با طبیعت فوقالعاده زیبا، بندرهای ماهیگیری توریستی و فضای لوکس و دلنشینَش شناخته میشود. البته قضیه به اینجا ختم نمیگردد، چراکه رنگ بدنه نمونه موجود در تصاویرِ معرفی رسمی نیز به افتخار این شهر بنام قرمز پورتوفینو (Rosso Portofino) نامگذاری شده است.
زیر پوست
پورتوفینو جوان از یک شاسی کاملاً جدید استفاده میکند که بسیار سبکتر از نمونه موجود در کالیفرنیا T بوده و در برابر پیچشها بسیار مقاومتر است. بهطور خلاصه میتوان گفت این مزایا دستاورد تحقیقات و تلاشهای مسئولان فنی کمپانی بوده و با بهرهگیری گسترده از فناوریهای نوینِ تولید حاصل گردیده است.
طراحی و اِیروداینامیک
چهره خارجی و داخلی پورتوفینو تماماً در مرکز طراحی فِراری و با تلفیق هنرمندانه عناصر کلیدی موجود در ۸۱۲ سوپرفَست و کالیفرنیا شکل گرفته است. همچنین سبک طراحی فستبَک آن میان تمامی رودسترهای دو درب سقف فلزی دنیا بیمثال بوده و نه تنها زیبایی و یکدستی فوقالعادهای به نیمرُخَش میبخشد بلکه نمایی ظریف و زیبا و درعینحال اسپرت و قدرتمند را به دنبال دارد. بهمنظور دستیابی به شاکله و بدنهای با هواسُری بیشینه، دپارتمانهای اِیروداینامیک و طراحی طی مراحل شکلگیری بدنه همکاری تنگاتنگی با یکدیگر داشتهاند. در سپر جلو شکاف سرتاسری بزرگی (با پرههای افقی و عمودی) تعبیه شده تا هوای کافی به رادیاتور برسد. دو ورودی هوای کوچک در طرفین شکاف مرکزی جای گرفتهاند. همزمان، هوا از طریق ورودیهای باریک موجود در لبه خارجی چراغهای عمودی و تمام LED جدید وارد محفظه گلگیر شده و از آبشش پشتی آن بیرون میرود تا مقاوت در برابر هوا و ضریب درگ کاهش یابد. بخش عقب شباهت زیادی به ۴۸۸ دارد. چراغهای دایرهای منفرد همیشگی در فاصله بیشتری از هم ایستادهاند تا خوی بیسروپای اسب جوان نمود فزونی پیدا کند. این فاصله همچنین در کنار سبک طراحی فستبَک باعث شده تا حجم اشغالشده برای قرارگیری سقف تاشو (ساخته شده با مواد سبکوزن جدید) اصلا به چشم نیاید!
پیشرانه
زیر کاپوت پورتوفینو نسخه بهروزرسانی شده بلوک ۳.۹ لیتری هشت سیلندر V شکل توربو (با زاویه ۹۰ درجه) موجود در کالیفرنیا T انجام وظیفه میکند. این پیشرانه که در دو سال اخیر (۲۰۱۶ و ۲۰۱۷) نیز جایزه موتور برتر سال (International Engine of the Year) را از آن خود کرده، به لطف بهرهگیری از قطعات جدید و تنظیمات اختصاصی برنامه مدیریت پیشرانه، حدوداً ۴۰ اسب بخار توان بیشتری تحویل میدهد. از طرفی، صدای خروجی از آن نیز گوشنوازتر از قبل بوده و به خصوص هنگام معکوس کشیدن هوش را از سر راننده میپراند. از دیگر تغییرات صورت گرفته در بلوک مذکور میتوان تعبیه پیستونها و کانرادهای (میلههای متصل کننده پیستون به میللنگ) جدید و طراحی تازه مجموعه ورودی هوا را نام برد که در بحث بازدهی فنی نیز بیتأثیر نبودهاند. محاسبات مربوط به سامانه اگزوز بهطور کامل تغییر کرده است. سَری اگزوز یک تکه از هدررفت انرژی جلوگیری نموده و نقش بسزایی در پاسخهای آنی میدونی گاز و عدم هرگونه تأخیر توربو ایفا میکند. تمامی این بهسازیها در کنار سامانه مدیریت متغیر فشار (Boost) توربو که هماهنگی تحویل گشتاور با دنده انتخابی توسط راننده را بر عهده دارد، موجب میشوند که پورتوفینو (نسبت به مدل پیش از خود) علاوه بر مصرف سوخت کمتر، در تمامی دندهها شتابگیریهای سریعتر و اغواکنندهتری نیز داشته باشد. این مجموعه بهطور کلی قادر است جایگزین کالیفرنیا T را طی تنها ۳.۵ ثانیه از حالت ایست کامل به تُندی یکصد کیلومتر بر ساعت رسانده و تا بیش از ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت پیش ببرد!
پویاییِ حرکت
مهندسین فِراری تمامی مسائل مربوط به دینامیک خودرو را مورد بازبینی گسترده قرار داده و فناوریهای تازهای را برای بهبود هرچه بیشتر این مسأله به کار بستهاند. در محور عقب برای نخستین بار (در مدلهای رده پایین کمپانی) از نسل سوم دیفرانسیل الکترونیکی (E-Diff3) استفاده شده که با همکاری سامانه موسوم به F1-Trac موجب افزایش چسبندگی به سطح مسیر حرکت و تسهیل کنترل خودرو در شرایط مختلف میگردد. پورتوفینو همچنین اولین فرزند GT صاحب مارانللو است که از فرمان برقی (EPS) سود میبرد. مهندسان کمپانی به لطف این سامانه توانستهاند نسبت فرمان را هفت درصد کاهش داده و حساسیت و دقت آن را بدون هرگونه تأثیر منفی روی پایداری کلّی خودرو، بهبود بخشند. مورد دیگر هم تجهیز تعدیلهای جریان مغناطیسی یا همان Magnetorheological (به اختصار SCM-E) به فناوری فنرهای دوگانه است که کاهش چرخش بدنه و جذب هرچه بهتر ناهمواریهای سطح مسیر را به دنبال خواهد داشت. همه اینها دست به دست هم میدهند تا کره جوان مارانللو در کنار عملکرد پویاتر و تیزتر، راحتیِ سواری فوقالعادهای را نیز پیشکش راننده و سرنشینان کند.
داخل کابین
پس از ورود به داخل اتاق با چیدمانی مشابه GTC4 لوسو و ۸۱۲ سوپرفَست روبرو خواهید شد. از ویژگیهای اصلی این قسمت میتوان سامانه اطلاعات و سرگرمی جدید با صفحهنمایش ۱۰.۲ اینچی لمسی، سامانه تهویه هوای جدید برای راحتی هرچه فزونتر سرنشینان هنگام باز یا بسته بودن سقف، غربیلک فرمان باز طراحی شده، تنظیم برقی صندلیها در ۱۸ جهت، طراحی نوین تکیهگاه صندلیهای جلو بهمنظور افزایش فضای پای ردیف عقب و نمایشگر دوم مخصوص سرنشین کناری راننده را نام برد که هرکدام به نوبه خود نقش بسزایی در لذت سواری و خلق تجربهای فراموش نشدنی برای راننده و سرنشین ایفا میکنند. البته همه چیز به اینها ختم نمیگردد. فِراری برای اتاق فرزند نوپای خود یک بادشکن جدید هم تدارک دیده که هنگام باز بودن سقف فلزی، جریان هوای داخل کابین را ۳۰ درصد کم کرده و موجب کاهش صدای باد در اطراف گوش سرنشینان میشود.
گفتنی است فِراری پورتوفینو سپتامبر سال جاری میلادی (شهریور ۹۶) در نمایشگاه فرانکفورت ۲۰۱۷ در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
مشخصات فنی فِراری پورتوفینو
- طول (میلیمتر): ۴۵۸۶
- عرض (میلیمتر): ۱۹۳۸
- ارتفاع (میلیمتر): ۱۳۱۸
- تقسیم وزن جلو/عقب (درصد): ۴۶ / ۵۴
- پیشرانه: هشت سیلندر V شکل با زاویه ۹۰ درجه
- حجم دقیق: ۳۸۵۵ سیسی (سانتیمتر مکعب)
- بیشینه قدرت: ۵۹۱.۳ اسب بخار در ۷۵۰۰ دور بر دقیقه
- بیشینه گشتاور: ۷۶۰ نیوتنمتر در ۳۰۰۰ تا ۵۲۵۰ دور بر دقیقه
- شتاب صفر تا یکصد کیلومتر بر ساعت: ۳.۵ ثانیه
- سقف سرعت: بیش از ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت
- مصرف سوخت در یکصد کیلومتر ترکیبی: ۱۰.۵ لیتر
- آلایندگی کربن دیاُکسید: ۲۴۵ گرم در هر کیلومتر
منبع: ferrari