شرکت چینی نیو سرانجام اولین سدان الکتریکی خود بنام eT7 را رسماً معرفی کرده است. این ماشین که ادعای رقابت با تسلا را دارد، از ویژگیهای قابلتوجهی مثل سقف شیشهای با لایهٔ محافظ، گرمکن، تهویه و ماساژور صندلیها در هردو ردیف، سیستم صوتی با ۲۳ بلندگو و ضریب درگ پایین ۰.۲۳ برخوردار است.
نیو همزمان با رونمایی از eT7، رسماً باطریهای جدید خود را هم معرفی کرده است. این باطریهای جدید در قالب پکیجی ۱۵۰ کیلووات ساعتی با سلولهای حالتجامد و چگالی انرژی فوقالعاده بالا هستند. نیو در ابتدا در سال ۲۰۱۸ کار خود را با باطریهای ۷۰ کیلووات ساعتی آغاز کرد و سپس نمونههای ۸۴ کیلووات ساعتی را در سال ۲۰۱۹ و ۱۰۰ کیلووات ساعتی را در اواخر سال ۲۰۲۰ معرفی کرد. این باطریها قابل ارتقاء بودند که این یعنی خودروهای قدیمی میتوانستند به باطریهای جدید مجهز شوند. حالا نیز همهٔ محصولات نیو قابلیت تعویض و ارتقای باطریهای خود به این نمونههای جدید ۱۵۰ کیلووات ساعتی را خواهند داشت. البته این باطریهای جدید فعلاً در دسترس نیستند و تحویل پکیجهای جدید به خریداران از سهماههٔ چهارم سال ۲۰۲۲ آغاز خواهد شد.
به گفتهٔ نیو، این باطریهای ۱۵۰ کیلووات ساعتی حالتجامد جدید از چگالی انرژی فوقالعاده بالای ۳۶۰ وات بر کیلوگرم برخوردارند که این ۵۰ درصد بیشتر از چگالی باطریهای ۱۰۰ کیلووات ساعتی قبلی این شرکت است. نیو همچنین وعده داده است که این باطریهای جدید عمر خوب و راندمان شارژ بالاتری هم خواهند داشت؛ اما بزرگترین خبر این است که سدان جدید eT7 با این باطریهای ۱۵۰ کیلووات ساعتی با هر بار شارژ میتواند بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر را طی کند.
البته این خودرو بهصورت استاندارد با باطریهای ۷۰ کیلووات ساعتی عرضه میشود که بُردی بیش از ۵۰۰ کیلومتر را فراهم میکنند. همچنین باطریهای ۱۰۰ کیلووات ساعتی با بُردی بیش از ۷۰۰ کیلومتر هم برای eT7 قابل انتخاب هستند. قیمت این سدان الکتریکی در چین از ۳۷۸ هزار یوآن معادل ۵۸,۳۰۰ دلار آغاز میشود اما این قیمت بدون باطریها است و خریداران باید باطریها را از نیو اجاره کنند. البته امکان خرید eT7 با باطری هم وجود دارد که در این صورت قیمت پایهٔ آن به ۴۴۸ هزار یوآن معادل ۶۹,۲۰۰ دلار افزایش پیدا کند.
نیو علاوه بر معرفی باطریهای جدید، روی سیستمی برای سریعترین سرویس تعویض باطری جهان با نام Power Swap Station هم کار میکند که امکان تعویض کاملاً خودکار باطریها را در کمتر از سه دقیقه فراهم میکند. در طول این فرایند، باطریها و سیستم الکتریکی خودرو هم بررسی میشود. جایگاههای تعویض باطری فقط حدود سه جای پارک خودرو را میگیرند و میتوانند در مناطق مختلف شهر احداث شوند. هر جایگاه میتواند سیزده پکیج باطری را در خود جای دهد و توانایی انجام حداکثر ۳۱۲ تعویض در روز را دارد. نیو پیشبینی میکند که تعداد کل این جایگاههای جدید تا پایان سال ۲۰۲۱ به ۵۰۰ عدد برسد.
eT7 به سیستم رانندگی خودکار جدید نیو هم مجهز خواهد بود که بهصورت اشتراکی با هزینهٔ تقریبی ۱۰۵ دلار در ماه ارائه میشود. این سیستم به دوربینی با رزولوشن ۸ مگا پیکسلی (در مقایسه با دوربین ۱.۲ مگا پیکسلی تسلا) و پردازندههای انویدیا مجهز است که گفته میشود ۷ برابر بیشتر از کامپیوترهای سیستم خودران تسلا قدرت پردازش دارند. eT7 همچنین به سنسورهای لیدار هم مجهز خواهد شد تا بهتر بتواند محیط اطراف خود را درک کند. این سنسور از لیزری ۱۵۵۰ نانومتری، میدان دید ۱۲۰ درجه و بُرد ۵۰۰ متری برخوردار است و امکان تشخیص دقیق اشیاء را فراهم میکند. این تکنولوژی قبلاً توسط ایلان ماسک رد شده بود. سدان الکتریکی نیو همچنین از یک رادار موج ۵ میلیمتری، ۱۲ سنسور اولتراسونیک و ۲ واحد موقعیتیاب با دقت بالا هم سود میبرد.
این سدان الکتریکی چینی ۶۴۴ اسب بخار قدرت و ۸۵۰ نیوتن متر گشتاور دارد و ظرف ۳.۹ ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر بر ساعت میرسد. تحویل eT7 در سهماههٔ اول سال ۲۰۲۲ در چین آغاز میشود اما در ابتدا فقط با پکیجهای باطری ۷۰ و ۱۰۰ کیلووات ساعتی قابل خریداری خواهد بود. در حال حاضر نیز امکان پیشخرید این ماشین با پرداخت مبلغی در حدود ۷۷۰ دلار وجود دارد.