تغییر در نگاه به چری تیگو ۷ را میتوان در نسخه پلاس آن به وضوح مشاهده کرد. درواقع این دومین نسل از چری تیگو ۷ محسوب میشود و با زبان طراحی جدید خود، به دنبال طیف بیشتری از مشتریان است.
طراحی
تیگو ۷ نسل اول با چهرهای اسپرت و نسبتاً جذاب وارد بازار شد. این چهره بهخوبی مورد استقبال قرار گرفت بهطوریکه حتی فیسلیفت آن نیز توسط مدیران خودرو مقبول واقع نشد. این کراساوور جمعوجور بهواسطه آپشنهای خوبش و طراحی جوانپسند و اسپرت خود تا حد زیادی موفق بود.
در سال ۲۰۱۸، فیسلیفت تیگو ۷ با تغییراتی در چراغها و جلوپنجره و سپرها همراه بود. از تغییرات این نسخه، بهبود کابین آن بود که در نسخه ایرانی IE نیز اعمال شد.
اما اینک چری تغییراتی بنیادین در زبان طراحی این خودرو ایجاد کرده است. جلوپنجره بسیار بزرگتر شده به شکل مشبک ستارهای در آمده است. چراغها نیز فرم سادهتری یافتهاند. این طراحی بیشتر با سلیقه اروپایی سازگار است. هرچند دیگر جسارت اولیه در آن دیده نمیشود.
نمای جانبی با یک ستون D مشکی رنگ خاتمه یافته و خطوط کناری هم عمق کمتری نسبت به قبل دارند. بنابراین خودروی جدید تیگو ۷ پلاس، فربهتر و بزرگتر به نظر میرسد.
در نمای عقب هم چراغهای آن به هم پیوستهاند تا مطابق مد روز و البته سایر مدلهای جدید چری به نظر برسند. در مجموع این طراحی نسبت به نسل اول، خنثیتر بوده و لوکستر به نظر میرسد.
کابین
طراحی کابین نسل جدید با نگاهی به خودروهای آلمانی بوده و نمایشگر بزرگ سیستم اطلاعات و سرگرمی، کنسول پهن با انتخابگر دنده شیک و فرمان دی کات و یک تم دو رنگ، تکراری و آشنا اما جذاب و دلپذیر به نظر میرسند. در اینجا هم داشبورد کاملاً ساده و به دور از شلوغی طراحی شده است. دکمههای سیستم تهویه هم لمسی شدهاند و همه چیز لااقل در تصاویر باکیفیتتر از نسل فعلی به نظر میرسد.
مشخصات فنی
پلتفرم این نسل با نسل قبلی یکسان است و همان طول و فاصله بین دو محور حفظ شدهاند. بنابراین طول خودرو ۴۴۷۰، عرض آن ۱۸۳۷ و ارتفاع آن ۱۶۷۰ میلیمتر باقی مانده و فاصله بین دو محور جلو و عقب نیز ۲۶۷۰ میلیمتر است. پس انتظار تغییری در فضای داخلی را نداشته باشید.
پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو با قدرت ۱۵۶ اسب بخار و ۲۱۰ نیوتنمتر با یک گیربکس ۶ سرعته دوکلاچه اتومات جفت میشود. البته گیربکس CVT نیز انتخاب دیگری است. موتور بعدی ۱.۶ لیتری توربو است که ۱۹۷ اسب بخار قدرت و ۲۹۰ نیوتنمتر گشتاور دارد. البته احتمالاً مدیران خودرو همان پیشرانه ۱.۵ لیتری را حفظ خواهد نمود.
تجهیزات و آپشنها
تیگو ۷ خودروی پر آپشن و خوش امکاناتی محسوب میشود. بنابراین علاقهمندان به تجهیزات ریز و درشت را از خود راضی نگاه میدارد. تهویه اتومات دو ناحیهای، روکشهای چرمی، سنسور پارک، دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم ناوبری، نورپردازی داخلی، شارژر بیسیم موبایل، درب صندوق برقی، ترمز پارک برقی، اتوهولد، سقف پانوراما، بهبود صداگیری داخل کابین و غیره در تیگو ۷ جدید هم تکرار شدهاند.
قیمت و رقبا
مدیران خودرو در ابتدا تیگو ۷ را با قیمتی حدود ۱۲۰ میلیون تومان وارد بازار کشور نموده بود. در همان زمان در میدونی این قیمت را نسبت به سایر خودروهای همان زمان و مخصوصاً امکان انتخاب خودروهای مطرح کرهای و ژاپنی با بهایی نزدیک به آن، گران ارزیابی کرده بودیم. غافل از اینکه این روزها قیمت پراید به این رقم رسیده و تیگو ۷ در نمایندگی با قیمت ۹۹۰ میلیون تومان به فروش میرسد. قیمت تیگو ۷ پلاس با موتور ۱.۵ لیتری حدود ۱۱۵ هزار یوان برای فول ترین نسخه است. این یعنی با قیمت امروزی یوان، این خودرو باید تنها ۴۴۰ میلیون تومان قیمت داشته باشد. با این حال در ایران انتظار میرود قیمت نسخه جدید تیگو ۷ پلاس بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان از تیگو ۷ فعلی گرانتر بوده و وارد محدوده میلیاردی شود! زیربرند جدید فونیکس در مدیران خودرو وظیفه مونتاژ این خودرو را بر عهده خواهد گرفت و بنابراین این کراس اوور با نام فونیکس تیگو ۷ پرو یا پلاس وارد بازار خواهد شد.
با این وجود اکنون مشتریان با انتخابهای چینی دیگری نیز مواجه میشوند. از دیگنیتی گروه بهمن تا KMC K7 کرمان موتور و یک دوجین چینی بینامونشان دیگر که قرار است سال آینده سر ما آوار شوند…