شخصیسازی در دنیای اندروید از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و نه تنها کاربران از ویژگی مذکور برای عوض کردن حس و حال محیط دستگاه خود استفاده میکنند، بلکه سازندگان موبایلها و تبلتهای مبتنی بر این سیستمعامل نیز از آن برای هویت بخشیدن به محصولات خود بهره میگیرند. برنامه Nothing Launcher یکی از جدیدترین لانچرهای اندروید است که بهتازگی نسخه پیشنمایش آن در اختیار کاربران قرار گرفته است. به همین بهانه نگاهی به امکانات و قابلیتهای آن در کنار مزایا و معایب اصلی این لانچر نوظهور خواهیم داشت.
- آشنایی با اپ Win-X Launcher؛ شبیهسازی تجربه ویندوز در اندروید
- جعبه ابزار: ۹ اپلیکیشن والپیپر و ساخت تصویر پس زمینه برتر برای اندروید
- جعبه ابزار: ۸ اپلیکیشن برای تغییر ظاهر اندروید در موبایل و ساعت هوشمند
شرکت ناتینگ (Nothing) یکی از جنجالیترین شرکتهای حوزه فناوری در طی ماههای اخیر بوده است که به نظر میرسد رویاهای بزرگی در ذهن مدیران ارشد آن است. مدیرعامل فعلی این شرکت انگلیسی، «کارل پای» است که از بنیانگذاران برند وان پلاس به شمار میرود و قصد دارد دوباره مسیر موفقیت در عرصه دستگاههای اندرویدی را با شرکت ناتینگ طی کند. همچنین در میان سرمایهگذاران ناتینگ، افراد مشهوری مثل «تونی فادل» نایب رییس پیشین بخش آیپاد در اپل، «کوین لین» همبنیانگذار سرویس استریم توییچ و «استیو هافمن» مدیرعامل و همبنیانگذار شبکه اجتماعی ردیت به چشم میخورند.
مقدمهای بر لانچر ناتینگ
حدود یک سال از معرفی اولین محصول ناتینگ با نام Ear(1) میگذرد و در این مدت محصول سخت افزاری جدیدی را از این شرکت شاهد نبودیم. البته چندی پیش اعلام شد که گوشی هوشمند Phone(1) با سیستم عامل Nothing OS مبتنی بر اندروید به زودی در بازار عرضه خواهد شد. این دستگاه از لانچر ناتینگ بهره میبرد که وعده یکپارچگی زبان طراحی در بخشهای مختلف دستگاه را میدهد و با تمرکز بر سادگی و افزایش کارآمدی طراحی شده است.
دریافت و نصب برنامه Nothing Launcher
درحال حاضر یک نسخه آزمایشی (بتا) از لانچر ناتینگ در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است که از طریق گوگل پلی قابل نصب خواهد بود. شما میتوانید لینک گوگل پلی این برنامه را در انتهای مطلب مشاهده کنید. البته توجه داشته باشید که در صفحه توضیحات اپ اشاره شده است که تنها دستگاههای سری گلکسی S21 و S22 سامسونگ در کنار سری پیکسل ۵ و ۶ گوگل میتوانند آن را نصب کنند و به زودی محصولات وان پلاس نیز در میان آنها قرار میگیرند.
اگر صاحب دستگاههای اندرویدی دیگری هستید، میتوانید فایل APK لانچر گفته شده را از منابع غیر رسمی دانلود و روی موبایل یا تبلت خود اجرا کنید؛ ولی دستگاه شما باید حتما به اندروید ۸ یا نسخههای جدیدتر مجهز باشد.
اولین تجربه استفاده از لانچر ناتینگ
پس از نصب لانچر ناتینگ متوجه خواهید شد که هیچ آیکنی برای آن در لیست اپلیکیشنها نمایش داده نمیشود. به همین دلیل برای انتخاب اپ به عنوان لانچر پیشفرض دستگاه ابتدا باید به تنظیمات (Settings) دستگاه مراجعه کنید و پس از لمس آیکن سه نقطه در گوشه صفحه، گزینه Default Apps را انتخاب نمایید. در ادامه روی گزینه Home screen بزنید و از میان موارد نمایش داده شده، برنامه Nothing Launcher را گزینش کنید.
اولین مورد محسوس پس از آن که ناتینگ را به عنوان لانچر پیشفرض موبایل خود انتخاب کردید، تغییر خودکار تصویر پسزمینه و قفل صفحه است که بدون کسب موافقت از سوی کاربر صورت میگیرد. احتمالا بسیاری از کاربران نتوانند با تصویر پسزمینه پیشفرض لانچر ارتباط برقرار کنند و از نظر آنها بیروح به نظر برسد. همچنین حاشیه سفیدی که در اطراف برخی آیکنها به چشم میخورد، ممکن است برای برخی افراد آزاردهنده باشد. در صورتی که از لانچرهایی مثل Nova به سوی ناتینگ حرکت کنید، چنین موضوعی میتواند اهمیت بیشتری داشته باشد. از دیگر نکات منفی ناتینگ میتوان به عدم امکان جابهجایی نوار جستجوی گوگل در پایین صفحه اشاره نمود که میتواند یکپارچگی آیکنها در صفحه اصلی را از بین ببرد.
امکانات و قابلیتهای لانچر ناتینگ
همانطور که در قسمت قبلی اشاره شد، برنامه Nothing launcher از آیکن اختصاصی میان لیست اپها بیبهره است. البته این موضوع در بیشتر لانچرهای شرکتی دیده میشود و معمولا لانچرهای جانبی گزینهای برای نمایش آیکن را در اختیار کاربر میگذارند. همین مسئله موجب شده است که تنها راه دسترسی سریع به تنظیمات ناتینگ از طریق لمس و نگه داشتن قسمت خالی از هوم اسکرین باشد.
پس از نگه داشتن انگشت خود روی قسمتی از صفحه، پنجرهای پاپ آپ با سه گزینه نمایش داده میشود. گزینه اول با نام Home settings شامل تنظیمات کلی لانچر میشود و دو گزینه دیگر به ترتیب برای دسترسی به ویجتها و تغییر والپیپر و آیکنها کاربرد دارند. با لمس گزینه تنظیمات لانچر، به صفحهای با گزینههای معدود منتقل خواهید شد که در نگاه اول بسیار دلسردکننده به نظر میرسد. البته نباید فراموش کنید که ناتینگ با وعده سادگی پا به میدان گذاشته است و نمیخواهد کاربران خود را با تنظیمات پیچیده سردرگم کند. درهرحال اگر قبلا تجربه استفاده از لانچرهای پیشرفته مثل Nova را داشته باشید، احتمالا نخواهید توانست رابطه چندانی با این لانچر برقرار کنید و نبود امکانات مرتبط با شخصیسازی در آن برای شما مشکلساز خواهد بود.
دو گزینه موجود در صفحه تنظیمات برنامه Nothing Launcher شامل نمایش یک نقطه به عنوان نوتیفیکیشن در کنار آیکن اپها و اضافه کردن خودکار آیکن اپلیکیشنهای جدید به هوم اسکرین میشود. همچنین با لمس گزینه About میتوانید اطلاعات تماس با توسعهدهندگان لانچر و کانال دیسکورد آنها برای بحث و انتقال تجربیات را مشاهده کنید.
صفحه ویجتها شامل تمامی ویجتهای اپلیکیشنها در کنار سه ویجت اختصاصی از لانچر ناتینگ میشود که این موارد در دو دسته شخصی (Personal) و کاری (Work) قرار گرفتهاند. برای دسترسی به ویجتهای اختصاصی از تب شخصی به پایین اسکرول کنید تا گزینه Nothing Launcher را مشاهده نمایید. سپس آن را لمس کنید تا منوی کشویی حاوی ویجتها باز شود. سه ویجت اشاره شده شامل ساعتهای آنالوگ و دیجیتال در کنار وضعیت آب و هوا میشود که از طراحی مختص به ناتینگ بهره میبرند و با فونت بکار رفته در سایر قسمتها همخوانی دارند.
آخرین گزینه در میان پنجره پاپ آپ هوم اسکرین با نام Wallpaper & Style قرار گرفته است که کاربر در آن میتواند پسزمینه جدیدی را انتخاب کند یا آیکن اپلیکیشنها را تغییر دهد. البته هیچ مجموعه آیکن دیگری درون لانچر در نظر گرفته نشده است؛ اما وجود این قابلیت همچنان میتواند کاربردی باشد و نبود آن در برخی دستگاهها مثل سری پیکسل شکایت کاربران را در پی داشته است. گزینه Wallpaper Scrolling هم برای تغییر پسزمینه با جابهجایی میان صفحات در نظر گرفته شده است و در نهایت بخش App Grid شامل دو گزینه ۴ در ۵ و ۵ در ۵ برای نحوه نمایش آیکنها است.
از دیگر قابلیتهای مهم لانچر ناتینگ میتوان به Max Icons و Max Folders اشاره نمود. اولین ویژگی گفته شده میتواند برای بزرگنمایی آیکن یک اپلیکیشن خاص در هوم اسکرین مورد استفاده قرار گیرد. برای انجام این کار تنها کافی است تا انگشت خود را روی آیکن مورد نظر نگه دارید و سپس از منوی پاپ آپ گزینه Enlarge را انتخاب کنید. اگر بخواهید آیکن بزرگ شده را دوباره کوچک کنید تا کافی است از منوی مذکور گزینه Minimize را انتخاب نمایید. همین کار را میتوانید با فولدرهای حاوی آیکنهای مختلف نیز انجام دهید.
سخن پایانی
برنامه Nothing Launcher میتواند حس و حالی کاملا متفاوت را روی دستگاههای اندرویدی به ارمغان بیاورد؛ اما هزینه آن از دست دادن امکانات پیشرفته خواهد بود. البته ممکن است کمبود قابلیتها تنها محدود به نسخه پیش نمایش لانچر شود و در آینده ویژگیهای کاربردی بیشتری به آن اضافه گردد. با این حال کاملا مشخص است که توسعهدهندگان سعی داشتهاند اصل سادگی را در بخشهای مختلف لانچر رعایت کنند؛ مسئلهای که میتواند برای کاربران قدیمی دیگر لانچرها کمی مشکل آفرین باشد.