مطالعه جدید: آلودگی هوا بیش از دو سال امید به زندگی را کاهش می‌دهد

مطالعه جدید: آلودگی هوا بیش از دو سال امید به زندگی را کاهش می‌دهد

بر اساس گزارش جدیدی که توسط موسسه سیاست انرژی دانشگاه شیکاگو (EPIC) منتشر شده، آلودگی هوا که عمدتا به دلیل سوزاندن سوخت‌های فسیلی حاصل می‌شود، بیشتر از 2 سال از امید به زندگی تمام افراد جهان را کاهش می‌دهد. به عنوان مقایسه گفته شده که آلودگی هوا حتی بیشتر از سیگار، نوشیدنی‌های الکلی و حتی بیماری ایدز باعث کاهش امید به زندگی انسان‌های جهان می‌شود.

طبق گزارش رویترز، موسسه EPIC در جدیدترین شاخص زندگی کیفیت هوا خود که از داده‌های ماهواره‌ای برای اندازه‌گیری PM2.5 (ذرات موجود در هوا که به ریه انسان‌ها آسیب می‌رساند) استفاده می‌کند، اعلام کرد که بیش از 97 درصد جمعیت جهان (7.4 میلیارد نفر) در مناطقی زندگی می‌کنند که آلودگی هوا در آن‌ها از حد توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) فراتر رفته است.

به گفته این سازمان، اگر سطح PM2.5 در جهان به پنج میکروگرم در متر مکعب (میزان توصیه شده) کاهش پیدا کند، میانگین امید به زندگی انسان‌ها به طور متوسط 2.2 سال افزایش خواهد یافت.

مقایسه آلودگی هوا با سایر علل خطرناک

در ادامه این گزارش آمده است که دود سیگار و الکل یا مواد مخدر، به ترتیب 1.9 سال و 9 ماه از میزان امید به زندگی انسان‌ها را کاهش می‌دهد. آب ناسالم این میزان را تا هفت ماه و ویروس HIV یا بیمار ایدز، امید به زندگی را تا چهار ماه کاهش می‌دهند. در نهایت، درگیری و جنگ نیز امید به زندگی را تا هفت روز کاهش می‌دهد.

از آلودگی هوا به عنوان یکی از موضوعات اصلی بهداشت عمومی یاد می‌شود و در این گزارش توضیح داده شده که به این مشکل بزرگ توجه زیادی نمی‌شود و همچنین بودجه اختصاص داده شده برای آن کافی نیست.

«کریستا هاسنکوپف»، مدیر شاخص زندگی کیفیت هوا EPIC گفت:

«اکنون که درک ما از تاثیر آلودگی بهبود یافته است، دولت‌ها می‌توانند آن را در اولویت سیاست‌های فوری خود قرار دهند.»

مناطقی که بیشتر تحت تاثیر آلودگی هوا قرار دارند

همچنین بر اساس این مطالعه، ساکنان جنوب آسیا حدود 5 سال از زندگی خود را به دلیل آلودگی هوا از دست می‌دهند و هند از سال 2013 تاکنون حدود 44 درصد از افزایش آلودگی هوا جهان را به خود اختصاص داده است.

بر اساس گزارشی که اوایل سال جاری میلادی بر اساس داده‌های مربوط به آلودگی هوا منتشر شده بود، هیچ کشوری نتوانسته تا استاندارد 5 میکروگرمی WHO را در سال 2021 برآورده کند، که با این وجود، آلودگی هوا همچنان یکی از مشکلات بزرگ تمام کشورهای جهان محسوب می‌شود. در زمان از سال جاری نیز، تهران با ثبت شاخص کیفیت هوا 500 به آلوده‌ترین شهر جهان تبدیل شده بود.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
4 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.