سوئیس ممکن است که بیطرف باشد اما جلسهای صریح و بیپرده با سرجیو مارچیونه، مدیرعامل گروه فیات-کرایسلر، در خلال برگزاری نمایشگاه خودروی ژنو، باعث برگزاری برخی مانورهای دفاعی (!) و دریافت خبرهای داغ گردید.
بسیاری از صحبتها دربارهی تأخیرهای عرضهی محصولات مخصوصاً برای آلفارومئو بودند. مارچیونه گفت که:
سرمایهگذاری در آلفا را به بعد موکول نکردهایم. ما عرضهی برخی محصولات را به تعویق انداختهایم و تفاوتی در اینجا وجود دارد.
او تأکید میکند:
معرفی جیولیا در ژوئن گذشته تصمیمی دو سال و نیمه برای مشخص کردن معماری این خودرو بوده و آلفاهای آینده مشتقاتی از این تصمیم خواهند بود. آن سرمایهگذاری انجامشده پس چیزی مبنی بر کند شدن ما وجود ندارد.
بخشهای نمایان خودرو کمترین قیمت را دارند و آسانترین بخش مهندسی را تشکیل میدهند. یک دلیل برای تأخیر: محدودیتهای واردات بدین معنی است که چین حالا سودآور نیست و از سوی دیگر تجارت بدون حضور این غول اقتصادی بهاندازهی کافی قوی نخواهد بود. مارچیونه همچنین میگوید که میخواهد تا اطمینان حاصل کند که کاراترین خودروها راهی بازار میشوند، در غیر این صورت فقط وقت تلف کردن خواهد بود.
در ضمن، بازار خودروی آمریکا شمالی در حال حرکت بهسوی استفاده از خودروهای بزرگتر مخصوصاً شاسی بلندها و پیکاپ ها است و حتی اگر قیمت سوخت افزایش یابد این روند بازهم ادامه خواهد یافت. مارچیونه میگوید:
بازار بهصورت خارقالعادهای حرکت میکند. ما فکر میکنیم که آن یک شرایط پایدار است، مخصوصاً اینکه مسافت پیموده شده توسط این دسته از خودروها بهبود پیدا کرده است.
او زمانی را پیشبینی میکند که مصرفکنندگان تمایزی بین پیکاپ ها یا شاسی بلندها با سدان ها در مبحث میزان پیمایش قائل نخواهند شد و در زمان انتخاب، سدان بازنده خواهد بود.
به همین خاطر مارچیونه روی منابع ایالاتمتحده برای خودروهای بزرگ و تراک ها تمرکز کرده است. او اوایل امسال برنامههایی را برای توقف ساخت خودروهای کوچک اعلام نمود. او در ژنو گفت که در حال بحث و مذاکره با شرکای بالقوه برای ساخت کم تعداد کرایسلر ۲۰۰ و دوج دارت است.
مارچیونه اعلام کرد که:
در این زمان مباحثاتی وجود دارد. من فکر میکنم که راهحلی پیدا خواهیم کرد. به صحبت کردن ادامه خواهیم داد. این مباحث هم راهحلهای تکنیکی خواهد داشت و هم موارد اقتصادی. ما نیاز داریم تا راهحلی پیدا کنیم که بهصورت اقتصادی کار کند. کار دست کسی سپرده خواهد شد که در آن مورد خبره بوده و بهاندازهی کافی توانایی انجامش را داشته باشد. ما افرادی نیستیم که تولید خودرو در مقیاس وسیع را انجام دهیم.
برعکس، برند رم Ram نیاز دارد که توسعه یابد و فیات-کرایسلر برگشت به بازار پیکاپ را تأیید میکنند. مارچیونه دراینباره میگوید:
ما به این بازار نگاه میکنیم. من علاقهای خاص به انجام دادنش دارم. سؤال بزرگ آن است که کی بدنه روی شاسی قرار خواهد گرفت.
فیات-کرایسلر ایدهی حضور در این سگمنت خاص را برای سالها دنبال کرده اما این خودرو باید کممصرف و قابلابتیاع باشد. تجارت هنوز هم سخت است و مارچیونه شورلت کلرادو را مثال میزند که سود حاشیهای کمتری از پیکاپهای فول سایز جنرال موتورز دارد زیرا قیمتها تقریباً مشابهاند اما تراکهای کوچکتر فروش کمتری دارند. مارچیونه در آخر بیان میدارد:
من فکر میکنم که حضور در این بخش خوب است. رم نیاز دارد که خط تولید و محصولات خود را گسترش دهد.