گوگل چند ماه پیش با انتشار تصاویر رسمی گوشیهای سری پیکسل ۶، از تجهیز آنها به تراشه اختصاصی تنسور خبر داد اما مشخصاتش را اعلام نکرد. اما حالا که پیکسل ۶ و ۶ پرو به صورت رسمی معرفی شدهاند، این کمپانی جزئیات اولین تراشهاش برای گوشیهای هوشمند را اعلام کرده است.
این چیپ گوگل با لیتوگرافی ۵ نانومتری تولید میشود و از ۸ هسته پردازشی بهره میبرد که شامل هستههای بزرگ، متوسط و کوچک میشود. در این تراشه شاهد استفاده از دو هسته Cortex-X1 با فرکانس ۲.۸ گیگاهرتز هستیم که تفاوت چشمگیری با سایر تراشههای اندرویدی پرچمدار دارد.
چیپ اسنپدراگون ۸۸۸ که در بسیاری از پرچمدارهای اندرویدی ۲۰۲۱ مورد استفاده قرار گرفته، از یک هسته X1 بهره میبرد. باید منتظر بمانیم تا ببینیم تنسور چه عملکردی در برابر تراشه کوالکام از خودش نشان میدهد.
از دو هسته Cortex-X2 که بگذریم، به خوشه دیگری با دو هسته Cortex-A76 روبهرو میشویم که با فرکانس ۲.۲۵ گیگاهرتز فعالیت میکنند. در نهایت با ۴ هسته Cortex-A55 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز روبهرو هستیم. در بخش گرافیک گوگل کمکاری نکرده و تنسور را به پردازشگر گرافیکی Mali-G78 مجهز کرده که در بسیاری از پرچمدارهای اندرویدی شاهد استفاده از آن هستیم.
تراشه جدید به گوشیهای سری پیکسل ۶ اجازه میدهد که ویدیوها و پیامها را با استفاده از قابلیت Live Translate با سرعت بالایی ترجمه کند و در شناسایی صدای شما عملکرد هوشمندانهتری داشته باشند. این موضوع در هنگام تایپ با استفاده از صدا کارایی بالایی خواهد داشت. در حالت کلی طبق اعلام گوگل، تراشه تنسور نسبت به پیکسل ۵ تا ۸۰ درصد عملکرد بالاتری از خودش نشان میدهد.
به گفته گوگل، تراشه تنسور یک لایه امنیتی جدید به سری پیکسل ۶ اضافه میکند. این ویژگی با چیپ امنیتی Titan M2 کار میکند که از دستگاه در برابر بدافزارها و سایر حملات احتمالی محافظت میکند. چنین رویکردی به نفع کاربران است و این امید میرود که در آینده گوشیهای اندرویدی بیشتری به آن مجهز شوند.
در حال حاضر به نظر میرسد تنسور تمام ویژگیهایی که از یک تراشه موبایل انتظار داریم، در اختیارمان قرار میدهد: سرعت بالا و قابلیتهای هوش مصنوعی. اگر گوگل بتواند در آینده چنین روندی را ادامه دهد، گوشیهای پیکسل احتمالا میتوانند تبدیل به رقیبی قدرتمند برای آیفونها شوند.
با استفاده از تراشه اختصاصی و سیستم عاملی که خود گوگل توسعه میدهد، شاهد ترکیب قدرتمند و روانی خواهیم بود. حتی این احتمال هم وجود دارد که تنسور در گوشیهای برندهای دیگر هم مورد استفاده قرار بگیرد.