شاسیبلند جدید مزدا برای سال ۲۰۲۲، با فناوری پلاگین هیبرید، سیستم دو دیفرانسیل و امکانات مناسب یک کراساور خانوادگی تولید میشود.
مزدا و سوبارو در بازار جهانی، فروش کمتری نسبت به تویوتا، هوندا و نیسان دارند؛ اما از نظر کیفیت ساخت و توانایی فنی، هماهنگ با سطح اول خودروسازی دنیا هستند. مزدا در این صنعت، بیش از یک قرن سابقه دارد و صاحب فناوری در ساخت پیشرانههای مدرن محسوب میشود.
از گذشته شاسیبلندهای مزدا، در سه گروه CX3 و CX5 و CX9 تولید شدند. این شرایط، سال ۲۰۲۰ با سری CX30 تغییر کرد تا محصولی نزدیک به CX3 با کمی افزایش اندازهی بدنه عرضه شود. کراساور CX-50 که چند ماه پیش رونمایی شد نیز نسخهی قویتر و کمی بزرگتر نسبت به CX-5 است. تا پایان سال ۲۰۲۲، مدلهای جدید مزدا CX-80 و CX-90 هم معرفی خواهند شد.
در فهرست تولیدات مزدا، خودرویی با کد CX-6 وجود ندارد؛ به همین دلیل، CX-60 آغازگر نسل جدیدی از کراساورهای مزدا خواهد بود. این خودرو، از نظر قیمت و ابعاد بدنه، بین CX-5 و CX-9 قرار میگیرد. مزدا CX-60 با طول بدنهی ۴,۷۴۵ میلیمتر، عرض ۱,۸۹۰ میلیمتر، ارتفاع سقف ۱,۶۷۰ میلیمتر و فاصله محورهای ۲,۸۷۰ میلیمتر، کمی کوچکتر از بیامو X5 و بزرگتر از X4 است.
فراتر از سبک طراحی بدنه، کیفیت کابین و جزئیات فنی مهمترین عامل جذب مشتری برای CX-60 خواهد بود. این خودرو با نسل جدید پیشرانههای پلاگین هیبرید مزدا تولید میشود و در کلاس کراساورهای اندازه متوسط خانوادگی، جذابیت خواهد داشت. موتور ۲/۵ لیتر تنفس طبیعی به تنهایی، ۱۸۹ اسب بخار قدرت و ۲۶۱ نیوتنمتر گشتاور دارد. بخش الکتریکی CX-60 نیز، قدرت ۱۳۴ اسب بخار و گشتاور ۲۵۰ نیوتنمتر تولید میکند تا مجموع قدرت و گشتاور به ۳۲۲ اسب بخار و ۵۰۰ نیوتنمتر برسد.
مزدا ادعا میکند CX-60 سرعتگیری صفر تا صد کیلومتر بر ساعت ۵/۸ ثانیه و نهایت سرعت ۲۰۰ کیلومتر برساعت دارد. این خودرو باتریهای ۱۷/۸ کیلووات ساعتی خواهد داشت و در حالت تمام برقی، توان پیمایش ۶۳ کیلومتر ارائه خواهد کرد. مزدا CX-60 بدون استفاده از موتور بنزینی، تا نهایت سرعت ۱۴۰ کیلومتر برساعت قابل استفاده است. میانگین مصرف سوخت این خودرو پس از شارژ باتریها، حدود ۶ لیتر در صد کیلومتر پیشبینی میشود.
جدیدترین کراساور مزدا با وزن خالص ۲۰۵۵ کیلوگرم تولید خواهد شد. خریدار میتواند بهجای رینگهای ۱۸ اینچ، نمونهی ۲۰ اینچ سفارش دهد تا ظاهر اسپرت خودرو، جذابیت بیشتری داشته باشد. پیشرانهی ۶ سیلندر ۳/۳ لیتری بنزینی و دیزل با سیستم نیمه هیبرید نیز برای CX-60 عرضه میشود. این خودرو در تمام مدلها مجهز به نسل جدید گیربکسهای اتوماتیک ۸ سرعته مزدا خواهد بود. خودروهای نیمه هیبرید (Mild Hhybrid) دارای یک موتور برقی با توان پایین هستند که نقش کمککننده برای پیشرانهی بنزینی دارد. این مدلها، نمیتوانند به صورت تمام برقی استفاده شوند.
در فضای داخلی CX-60، سبک طراحی نزدیک به کراساورهای بیامو دیده میشود اما لوکستر و جذابتر از دیگر تولیدات مزدا به نظر میرسد. کلیدهای چیده شده در یک ردیف، نمایشگر لمسی ۱۲/۳ اینچ و پنل پشت فرمان دیجیتال، حس یک کراساور مدرن را برای راننده تداعی میکند. خریدار میتواند برای بخش وسیعی از داشبورد، کنسول میانی، تودری و صندلیها، چرم با کیفیت به رنگ تیره یا روشن نیز سفارش دهد. امکاناتی مثل رنگ سفارشی، سقف پانورامیک، چرم سفید فضای داخلی، پکیج کمک راننده و ایمنی مزدا همراه با سیستم صوتی حرفهای به هزینه خرید CX-60 اضافه خواهد شد.
مزدا CX-60، یک کراساور ویژه برای بازار کشورهای متمول است و ظاهرا، برای رقابت با مدلهای آلمانی تولید میشود. اولین نسخهی تولیدی این خودرو در اروپا همراه پیشرانهی پلاگین هیبرید و آپشنهای ویژه، ۴۷ هزار یورو معادل ۵۱ هزار دلار قیمت خواهد داشت.