مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه محدودیتی برای افزایش ظرفیت پهنای باند اینترنت کشور وجود ندارد؛ اظهار داشت دلیل اصلی افت کیفیت اینترنت کشور ناشی از اشباع لایه دسترسی شبکه است.
کندی اینترنت کشور طی 6 ماه اخیر تبدیل به کلافی سردرگم شده است که گمانهزنیهای مختلفی درباره علت آن زده میشود. برخی از ISPها عدم افزایش ظرفیت پهنای باند اینترنت کشور را عامل کندی اینترنت عنوان کردهاند. به گفته مسئولان اپراتورهای اینترنت، افزایش ظرفیت پهنای باند نیازمند مجوز بوده که در این زمینه مجوزها به سختی صادر میشوند.
«حمید فتاحی»، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در این رابطه به میدونی گفت محدودیتی برای افزایش پهنای باند اینترنت کشور وجود ندارد.
او ادعای برخی ISPها مبنی بر عدم اجازه افزایش پهنای باند را رد کرد و گفت: «آنهایی که چنین ادعایی میکند بگویید سند این ادعای خود را ارائه بدهند و مشخص کنند چه پهنای باندی درخواست کردهاند و زیرساخت این پهنای باند را به آنها ارائه نداده است چون هم CRM شرکت ارتباطات زیرساخت معلوم است و هم میزان درخواست شرکتها برای ما مشخص است.»
به گفته وی تا به امروز طی دفعات مختلف ظرفیت پهنای باند کشور افزایش یافته است: «همانطور که گفتم اپراتورها دلایل خود را مبنی بر اینکه پهنای باند درخواستیشان توسط شرکت زیرساخت ارائه نشده است را ارائه کنند.»
او کندی اینترنت کشور را ناشی از اشباع در لایه دسترسی دانسته و افزود:
«به علت مشکلات عدیده در بحث اینترنت ثابت با اشباع در لایه ظرفیت شبکه ارتباطی کشور رو به رو هستیم. اما این موضوع دائمی نیست. افراد میتوانند به صورت لحظهای و آنلاین شاخصها و کیفیت شبکه زیرساخت کل کشور را مشاهده کنند و این موضوع در آمارها مشهود است.»
فتاحی با بیان اینکه میزان پهنای باند مصرفی کشور دائما رصد شده اظهار داشت شرکت زیرساخت براساس نیازسنجیها و پیشبینیهای موجود، قراردادهایی را با تامینکنندگان بینالمللی تنظیم کرده تا ظرفیت پهنای باند مورد نیاز تامین شود.
به گفته معاون وزیر ارتباطات به صورت طبیعی شاهد رشد مصرف اینترنت در کشور هستیم. اگرچه آمار دقیق کاربران و میزان مصرف در اختیار رگولاتوری است اما این رشد محسوس بوده است.
او در پاسخ به سوال میدونی مبنی بر اینکه آیا در کل افت کیفیت اینترنت کشور را قبول دارید و چه اقداماتی جهت رفع آن انجام دادهاید، گفت:
«بله با توجه به گزارشات رسیده مردمی و گلایههای موجود، مشخصا مشکلاتی در کیفیت شبکه اینترنت کشور وجود دارد. وزیر ارتباطات نیز تیمهایی را برای رفع مشکل تشکیل داده است.»
به گفته وی اشکالاتی در بخش اپراتورهای لایه دسترسی وجود داشته که حل آن نیازمند توسعه شبکه ثابت است. موضوعی که وزارت ارتباطات برای رفع آن در جهت ارائه 20 میلیون پورت فیبر نوری گام برداشته است.