هوندا به همراه تویوتا جزو پیشتازان تکنولوژی هیبریدی برای خودروها بوده اما همانند رقیب اصلی و هموطن خود در زمینه خودروهای الکتریکی و سرمایهگذاری روی آنها تا حدی از رقبای جهانی عقب مانده است. مدیرعامل جدید هوندا به منظور حضوری پررنگتر در بازار به دنبال همکاری این خودروساز با شرکتی دیگر که تجربه بالاتری دارد میباشد.
توشیهیرو میبه که آوریل امسال به عنوان مدیرعامل هوندا انتخاب شده رئیس اسبق بخش تحقیق و توسعه هوندا بوده و کمکهای او باعث حفظ رابطه با جنرال موتورز شده است. به همین خاطر او تجربه حفظ همکاری بین خودروسازان مختلف را داشته و دوست دارد یک همکاری جدید با خودروسازی که در زمینه تکنولوژی الکتریکی با سابقه تر است راه بیندازد.
میبه میخواهد هوندا تا سال ۲۰۴۰ به برندی تمام الکتریکی تبدیل شود هرچند خودروهای بزرگت شاید از قوای محرکه هیدروژن سلول سوختی استفاده کنند و نیازی به باتریهای بزرگ برای ذخیره الکتریسیته نباشد. در حال حاضر هوندا فقط یک خودروی الکتریکی با نام e را تولید میکند که فقط مختص بازار اروپا بوده و به خاطر شعاع حرکتی پایین هم خیلی محبوب نیست. ژاپنیها میخواهند در ۵ سال آینده ۱۰ خودروی الکتریکی جدید را روانه بازار کنند.
اما نکته مهم اینکه شریک جدید هوندا برای کمک به این برند در مسیر پر پیچ و خم تولید خودروهای الکتریکی مشخص نشده است. تصمیم منطقی در این زمینه میتواند همکاری با یک برند ژاپنی دیگر باشد. شایان ذکر است نمایندگان تمامی برندهای بزرگ خودروسازی ژاپن قبلاً گفتوگوهایی را برای همکاری و با محوریت انجمن خودروسازان ژاپن JAMA انجام دادهاند.
اما هوندا پیش از هرگونه همکاری جدید به دنبال گسترش همکاری با جنرال موتورز است. هدف از این همکاری توسعه مشترک خودروهای بازار آمریکا با استفاده از پلتفرم و قوای محرکه الکتریکی مشترک است. هوندا همچنین روابط خود با دیگر خودروسازان به ویژه مزدا و سوبارو و همچنین فورد و فولکسواگن را تقویت کرده است. زمانی که از میبه درباره استراتژی همکاری هوندا و جنرال موتورز برای بازار آمریکای شمالی پرسیده شده او گفته است:
ما حس میکنیم یک عجله برای الکتریکی سازی وجود دارد و این موضوع پس از انتخاب بایدن به عنوان رئیسجمهور آمریکا شدت گرفته است؛ اما این وضعیت زمانبر خواهد بود. به همین خاطر نمیخواهیم خیلی روی الکتریکی سازی تمرکز کنیم و از سایر بخشها عقب بمانیم
او اظهار می دارد:
در حال حاضر فکر نمیکنم الکتریکی سازی را تنها انجام دهیم. ما باید با شرکایی همچون جنرال موتورز همکاری کرده و سپس تیراژ تولید معین به منظور اطمینان از توجیه اقتصادی داشته باشیم. این استراتژیای است که برای بازه زمانی ابتدایی در نظر گرفتهایم. زمانی که به تیراژ معین رسیدیم میتوانیم تولید محصولات مخصوص هوندا را در نظر بگیریم و این خودروها فقط از نوع الکتریکی نخواهند بود