مدیاتک سازنده تراشه مستقر در تایوان، از جدیدترین تراشه 5G خود با نام دیمنسیتی ۹۰۰۰ رونمایی کرد که از ویژگیهای بهبودیافتهای نسبت به تراشههای موجود در بازار بهره میبرد.
دیمنسیتی ۹۰۰۰ اولین تراشه TSMC محسوب میشود که بر اساس فرآیند ۴ نانومتری ساخته شده است و در عین بهبود بازدهی قدرت، عملکرد بهتری نیز ارائه خواهد کرد. چیپست جدید زیر ۶ گیگاهرتز اولین تراشه موبایل محسوب میشود که از هسته Cortex-X2 با فرکانس ۳.۰۵ گیگاهرتز و فناوری بلوتوث ۵.۳ استفاده میکند. علاوه بر این هسته، تراشه جدید مدیاتک از ۳ هسته فوقالعاده Cortex-A710 با سرعت ۲.۸۵ گیگاهرتز و چهار هسته کارآمد Cortex A510 با سرعت کلاک ۱.۸ گیگاهرتز نیز بهره میبرد.
چیپست مدیاتک همچنین از رم LPDDR5X با سرعت ۷۵۰۰ مگابیت بر ثانیه در موبایل پشتیبانی میکند و دارای ۱۴ مگابایت حافظه کش است که به گفته مدیاتک عملکرد را تا ۷ درصد و مصرف پهنای باند را تا ۲۵ درصد بهبود میبخشد.
ظاهرا امتیاز دیمنسیتی ۹۰۰۰ در تستهای گیکبنچ اولیه خود از «پرچمداران اندروید» (احتمالا اسنپدراگون ۸۸۸) پیشی گرفته و امتیازی مشابه «پرچمدار ۲۰۲۱» به دست آورده که احتمالا منظور گزارش چیپست A15 Bionic اپل بوده است.
مدیاتک برای بخش گرافیکی تراشه خود نیز از پردازشگر گرافیکی جدید Mali-G710 با ۱۰ هسته بهره گرفته است که ویژگی جدید رهگیری پرتو را در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهد تا با وجود بهبودهای بصری این ویژگی به عملکرد گرافیکی در سطح رایانهها نزدیکتر شوند.
همچنین با وجود فناوری بلوتوث ۵.۳ برخی از ویژگیهای اتصال نیز برای اولین بار در تراشههای موبایل بهروز شده است. از دیگر موارد قابل اشاره این تراشه در بخش اتصالات میتوان به پشتیبانی از وایفا 6E 2x2 و استاندارد جدید Beidou III-B1C GNSS اشاره کرد.
ISP یا پردازنده سیگنال تصویر دیمنسیتی ۹۰۰۰ از نظر تئوری میتواند ویدیوهای 4K HDR را از سه دوربین به صورت همزمان ضبط کند. مدیاتک همچنین توضیح میدهد که با دریافت سه نورگیری به طور همزمان از سه دوربین، میتواند در مجموع ۲۷۰ فریم در ثانیه برای خروجی ویدیو ۱۸ بیتی 4K HDR پردازش کند. این پردازشگر همچنین از سنسورهای دوربین تا ۳۲۰ مگاپیکسل پشتیبانی میکند.
مودم 5G تراشه نیز با استاندارد 3GPP Release-16 مطابقت دارد. هرچند همچنان پشتیبانی از mmWave وجود ندارد، اما این مودم از شبکه 5G زیر ۶ گیگاهرتز با حداکثر سرعت دانلود ۷ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی میکند. مودم تراشه همچنین مصرف انرژی بهبود یافته را برای اتصالات 5G به ارمغان آورده است.
واحد پردازش واقعیت مجازی جدید نیز نسبت به نسل قبل از ۴ برابر عملکرد بهتر پشتیبانی میکند. مدیاتک ادعا دارد که دیمنسیتی ۹۰۰۰ در عملکرد هوش مصنوعی ۱۶ درصد از تراشه اختصاصی تنسور گوگل بهتر است.
در نهایت انتظار میکرد اولین گوشی مجهز به تراشه دیمنسیتی ۹۰۰۰ در اواخر سه ماهه اول وارد بازار جهانی شود.