مایکروسافت از یک زبان برنامه نویسی جدید به نام باسکی (Bosque) رونمایی کرده که برای توسعه ساده، واضح و قابل فهم کدها برای انسان و ماشین طراحی شده است.
هدف از این پروژه منبع باز توسعه یک زبان برنامه نویسی کاربردی است که از پیچیدگی تصادفی در کدنویسی و توسعه اپ ها جلوگیری کند. کدهای تولید شده در زبان باسکی با بهره گیری از عملیات جبری سادگی را به ارمغان آورده و کدنویس را سردرگم نخواهند کرد.
باسکی (به معنی جنگل) برپایه سینتکس و انواع داده یکی از فرمورک های محبوب و پرطرفدار جاوا اسکریپت به نام « تایپ اسکریپت» توسعه پیدا کرده و در آن از قواعد مفهومی پلتفرم هوش مصنوعی و محیط اجرایی سمت سرورِ «نود.جیاس» نیز استفاده شده است.
«مارک مارون»، متخصص کامپیوتر مایکروسافت در توسعه باسکی نقش عمده را بر عهده داشته. وی این زبان را گامی بلند برای عبور از پارادایم برنامه نویسی ساخت یافته می داند که از ۱۹۷۰ به محبوبیت رسیده است.
در مدل برنامه نویسی ساخت یافته، کنترل روند از طریق حلقه ها، شرط ها و زیر مجموعه ها مدیریت می شود. مارون مدعی است که باسکی با رها شدن از پیچیدگی هایی نظیر حلقه ها، حالت های بیثبات (mutable) و برابری مرجع؛ مفهوم برنامه نویسی منظم را به ارمغان می آورد.
در باسکی به جای استفاده از حلقه های پیچیده for، while و do while از مفهوم جدید مایکروسافت به نام Functors استفاده می شود که در عین ارائه کارایی مشابه حلقه ها، ساده تر بوده و کیفیت نرم افزار را نیز افزایش می دهد. در تصویر فوق تفاوت بین این موارد نشان داده شده است.
کمپانی ردموندی امیدوار است این محصول به افزایش کارایی توسعه دهندگان و کیفیت برنامه ها کمک کند. با این حال از آنجا که باسکی هنوز در فاز توسعه به سر می برد، بهتر است تنها در پروژه های آزمایشی از آن استفاده کنید.