پیشرانههای ۱۲ سیلندر احتمالاً به دردسر افتادهاند. مدیر فنی ارشد فراری در مصاحبه با تاپ گیر اعلام کرده قوانین سخت گیرانه تر آلایندگی و قوانین صدای جدید باعث شدهاند حیات پیشرانههای ۱۲ سیلندر به خطر بیفتد. البته او میگوید این خودروساز با اینکه اقدام به نصب پیشرانههای ۸ سیلندر توئین توربوی کوچکتر در خودروهای خود کرده اما فعلاً به فکر کنار گذاشتن نیروگاههای ۱۲ سیلندر نیست.
مایکل لیترز گفته است: “ما برای این پیشرانه خواهیم جنگید.” فراری نه تنها باید استانداردهای جدید یورو ۶ را پاس کند بلکه باید در چین و آمریکا هم استانداردهای نوینی را پشت سر بگذارد که بر پیچیدگی کار میافزاید. پیشرانهی ۱۲ سیلندر این شرکت یکشبه حذف نخواهد شد و بنا به گفتهی مدیر فراری، این برند دانش و سرمایهی کافی برای تولید پیشرانههای ۱۲ سیلندر هماهنگ با قوانین را داشته و درعینحال میتواند پیشرانههای قدرتمندی را تولید کند.
قوانین مربوط به صدا جدید هستند و در سال ۲۰۱۸ عملیاتی شدهاند. قوانین صدا نه تنها باعث محدود شدن صدای تولیدی خودرو شده بلکه فرایند اندازهگیری آنها نیز سختتر از قبل است. این یک چالش برای پیشرانههای ۱۲ سیلندر محسوب میشود.
فراری از این نظر تنها نیست. مرسدس-ای ام جی نیز در ماههای گذشته به این موضوع اشاره کرده است. مرسدس قبلاً با تولید خودروهای AMG A45 S و CLA 45 S خبر از تأثیرگذاری این قوانین روی صدای خودروهای یاد شده داده است. البته گفته شده که صدای تولیدی کابین با استفاده از تکنولوژیهای جدید بهبود یافته است. همچنین یکی از دلایل تأخیر تولید هایپرکار One همین قوانین مربوط به صداست.
اما سرنوشت پیشرانههای ۱۲ سیلندر چه خواهد بود؟ خودروسازان به آرامی در حال حرکت به سوی خودروهای الکتریکی هستند اما پیشرانههای بنزینی هنوز هم نفس خواهند کشید. البته سختتر شدن قوانین باعث شده توجیه هزینههای توسعهی این پیشرانهها سخت باشد و حتی آیندهی پیشرانهی ۱۲ سیلندر لامبورگینی نیز در هالهای از ابهام قرار دارد. اعمال قوانین مربوط به صدا نیز تنها باعث پیچیدهتر شدن تولید پیشرانههای ۱۲ سیلندر و پاسخگویی به نیازهای مشتریان که همان پرفورمنس زیاد با صدای جذاب است میشود.