قرارداد ۱۰۲ میلیون دلاری اروپا با استارتاپ «کلیر اسپیس» برای انتقال زباله‌های فضایی به زمین

قرارداد ۱۰۲ میلیون دلاری اروپا با استارتاپ «کلیر اسپیس» برای انتقال زباله‌های فضایی به زمین

«آژانس فضایی اروپا» از امضا قراردادی به ارزش 102 میلیون دلار با استارتاپ سوئیسی برای جمع آوری زباله‌های فضایی و انتقال به زمین خبر داد.

استارتاپ سوئیسی «ClearSpace SA» قرار است نخستین ماموریت جمع آوری زباله‌های فضایی را در سال 2025 آغاز کند و فضاپیمای خود را به فضا پرتاب کند.

این ماموریت ClearSpace-۱ نام دارد و آژانس فضایی اروپا کاوشگر خود را که دارای چهار بازوی رباتیک است به مدار زمین می‌فرستد تا بتواند زباله‌های فضایی را از مدار زمین جمع آوری کند.

این کاوشگر قرار است «وسپا» یکی از مهم‌ترین زباله‌های فضایی را با کمک چهار بازوی رباتیک خود از فضا جمع آوری و به زمین منتقل کند. اگر این ماموریت با موفقیت به انجام برسد، می‌توان امیدوار بود که روند جمع آوری زباله‌های فضایی دیگر نیز با موفقیت دنبال شود.

شایان ذکر است زباله فضایی وسپا در حدود 100 کیلوگرم وزن دارد و با توجه به اینکه ساختاری ساده دارد، بازوهای رباتیکی می‌توانند به راحتی آن را به دام بیندازند.

زباله‌های فضایی، قطعات باقیمانده سفینه‌ها هستند که طی ماموریت‌های مختلف از آن جدا شده و در مدار زمین در گردش هستند. این زباله‌های فضایی نه تنها کارایی خاصی ندارند، بلکه می‌توانند خطرناک هم باشند و به ماهواره‌ها و سفینه‌های فضایی برخورد کنند.

برنامه‌های مختلفی برای جمع آوری زباله‌های فضایی مطرح شده است. اواسط آبان‌ماه رییس و مدیر عملیات شرکت اسپیس اکس اعلام کرد از راکت «استارشیپ» که برای حمل انسان و محموله‌های سنگین به مریخ ساخته شده می‌توان برای پاکسازی مدار زمین از زباله‌های فضایی استفاده کرد.

مرکز استاندارد و نوآوری فضایی (CSSI) می‌گوید به طور تقریبی 760 هزار قطعه زباله بزرگ‌تر از یک سانتی متر در مدار زمین وجود دارد. در سال 2011 ناسا اعلام کرده بود که حجم زباله‌های فضایی به صورت تصاعدی در حال افزایش است و شرایط بحرانی در مدار زمین به دلیل وجود این زباله‌ها وجود دارد. بی‌شک از آن زمان تاکنون شرایط بحرانی‌تر نیز شده است.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
6 + 13 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.